Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 23 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
FIOD-accountant moet voor Accountantskamer verschijnen
Een forensisch registeraccountant bij de FIOD moet voor de Accountantskamer verschijnen, meldt het FD. Het is een nieuw hoofdstuk in de ‘uitputtingsslag om het verschoningsrecht’ zoals Stibbe de zaak noemt die zij voert tegen het Openbaar Ministerie en de FIOD.
Lees verder »
Hof: Correctie privégebruik bestelauto was terecht
Een koerier past zijn bestelauto zo aan dat de auto alleen geschikt is voor goederenvervoer. In zijn IB-aangifte houdt hij geen rekening met eventueel privégebruik van de auto. De inspecteur is het hier niet mee eens en corrigeert de aanslag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Wanneer krijg jij of je cliënt te maken met buitenlandse btw verplichtingen en hoe moet je dan handelen? Marja van den Oetelaar en Patrick Wille vertellen je op 26 nov. wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen.

Lees verder »
Mag een derdenverklaring € 5.000 kosten?
Accountants- en administratiekantoren zijn druk met het afgeven van derdenverklaringen voor klanten die NOW1.0 hebben gekregen. Soms schrikken ondernemers van het prijskaartje.
Lees verder »
‘Kabinet wil coronasteun voor meer sectoren beschikbaar maken’
Het kabinet wil dat de tegemoetkoming voor bedrijven die tijdelijk hun vaste lasten niet kunnen betalen (TVL) voor meer sectoren beschikbaar wordt. Dat meldt de NOS.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je samenwerken en detacheren zonder btw?

Hoe voorkom je dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel? Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kun je btw-voordelen behalen? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de uitzonderingen om personeel btw-vrij te detacheren? Joep Swinkels praat je bij op 11 november.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Start aanvraagperiode definitieve vaststelling NOW 1.0
Heb je klanten die gebruik hebben gemaakt van de NOW 1.0-regeling? Zij hebben inmiddels een voorschot gehad. Hoe hoog de steun precies moet zijn, wordt…
Lees verder »
Belastingdienst publiceert nieuwe versie ‘Memo verloonde uren’
De Belastingdienst heeft een nieuwe versie van het “Memo verloonde uren” gepubliceerd. De Belastingdienst, UWV en het CBS geven in dit memo meer duidelijkheid over wat verloonde uren zijn.
Lees verder »
Prijzen koopwoningen weer verder opgelopen
Bestaande koopwoningen in Nederland waren in september 8,6 procent duurder dan in september 2019. De prijsstijging bij tussenwoningen was het grootst in het derde kwartaal.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
10 tips om bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen in tijden van crisis

Eén van de voordelen van een vennootschap, zoals een BV of een NV, is dat de (natuurlijke) personen erachter niet direct aansprakelijk zijn voor de schulden van het bedrijf. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een eenmanszaak, maatschap of een VOF (na invoering van het wetsvoorstel Personenvennootschappen gaat dat overigens wel enigszins veranderen).

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Leergang deelnemingen en consolidatie
NBA Opleidingen
28 oktober 2020
Cursus Btw en horeca
Fiscaal Vanmorgen
9 november 2020
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
28 november 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
Director assurance / externe accountant
CROP
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN