Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 8 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoge Raad: verplicht einde aan slapend dienstverband
De Hoge Raad oordeelt vrijdag dat de eis van goed werkgeverschap meebrengt dat een werkgever een werknemer niet in een slapend dienstverband mag houden om de betaling van de transitievergoeding te ontlopen. Ook het argument dat werkgevers op hoge kosten worden gejaagd gaat niet meer op.
Lees verder »
Belastingplan 2020: wat is beter, zelfstandigenaftrek in 9 jaar van € 7.280 naar € 5.000 of kijken naar urencriterium?
In het Belastingplan voor 2020 wordt aangekondigd dat de zelfstandigenaftrek vanaf volgend jaar wordt verminderd. Het plan is om dit voordeel -ook voor ZZP’ers- de komende negen jaar terug te brengen van 7.280 euro naar 5.000 euro. Volgens het voorstel bedraagt de zelfstandigenaftrek in 2020 nog 7.030 euro. Het is nog onzeker of de versobering […]
Lees verder »
Advertorial: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier.

Advertorial: 7 tips voor fiscale optimalisatie

Het vierde kwartaal biedt nog ruimte om een aantal fiscale optimalisaties bij klanten bespreekbaar te maken. In dit e-book krijg je 7 praktische tips die je helpen bij het nog beter bedienen van je klanten.

Download het e-book en doe er je voordeel mee.

Nee, de NBA doet geen dingen die niet mogen, maar ….
Het verhaal rond directeur Mannak van de NBA lijkt een soap. Gebeurtenissen die niemand wil, mensen niet hebben voorzien, waar ook geen ondubbelzinnige kwade wil achter zit. Maar wat dan wel? De NBA is geen organisatie die willens en wetens grenzen van regelgeving opzoekt. Toch gaat het niet echt goed.
Lees verder »
Veel werkgevers denken dat loonkloof niet voorkomt in eigen organisatie
Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld nog steeds 15% minder dan mannen. Nieuw onderzoek toont aan dat driekwart van de werkgevers denkt dat de loonkloof niet voorkomt binnen hun organisatie.
Lees verder »
Pilot met digitale certificering in XBRL van start
Vanaf 2020 (boekjaar 2019) dienen accountants de jaarstaten van pensioeninstellingen digitaal te certificeren in XBRL. Ter voorbereiding hierop biedt DNB de mogelijkheid dat accountants in oktober tot en met december 2019 deelnemen aan een pilot
Lees verder »
Interimstatus bezorgde NBA-directeur Mannak flink hoger inkomen
De op non-actief gezette algemeen directeur van de NBA Harm Mannak verdiende in 2018 ruim boven de reguliere inkomensnorm die in de Wet normering topinkomens (Wnt) is vastgelegd.
Lees verder »
Ministerie van Financiën werkt aan Wet aanpak witwassen
Op het ministerie van Financiën wordt momenteel de Wet aanpak witwassen voorbereid, meldt minister Hoekstra. Het wetsvoorstel bevat maatregelen uit het plan van aanpak witwassen dat in juni werd gepresenteerd, waaronder een verbod op contante betalingen vanaf 3.000 euro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Avanzer Aangifte is nu gratis tot het einde van het jaar!

Avanzer Aangifte is de meest complete aangiftesoftware voor de scherpste prijs! Vanuit één online pakket verzorg je met minimale inspanning aangiften voor o.a. IB, Vpb, VIA, VA en toeslagen. Avanzer Aangifte is nu gratis tot het einde van het jaar, je kan dus nu extra voordelig overstappen. Vraag de gratis demo aan!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo verander je van financieel expert in een winstadviseur

‘Niemand zit te wachten op de jaarrekening van vorig jaar’, zegt Femke Hogema. Ze is financieel trainer en auteur van De Winstadviseur. Haar boodschap aan alle accountants en boekhouders is: ‘Als je relevant wilt blijven voor je klanten, dan moet je ze gaan helpen om hun doelen te bereiken.’ Hoe je dat met succes doet? […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie_
HAN
19 november 2019
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten in de praktijk
Fiscaal Vanmorgen
27 november 2019
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
18 november 2019
VACATURES
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Ervaren Assistent Accountant | Accounting Products
Auren
Amstelveen
Assistent Accountant
Van Velzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN