Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 22 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
ING: fors hogere tarieven door tekort aan accountants
Personeelstekort en strengere regelgeving doen accountantstarieven in 2023 met gemiddeld 3,5% stijgen. Dat is iets minder dan de tariefstijging van 4,5% in 2022. Het aantal gefactureerde uren groeit komend jaar naar verwachting met 2,5%. Dit blijkt uit cijfers van ING Research.
Lees verder »
Omzet KPMG Nederland groeit met 15 procent
De omzet van KPMG Nederland groeide afgelopen jaar met ruim 15 procent. De adviestak noteerde meer dan 20 procent omzetgroei, terwijl de omzet bij de accountants met 11 procent groeide. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag over boekjaar 2021/2022.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij je als btw specialist verdiepen in de impact van rechtspraak op het gebied van Btw jurisprudentie HvJ EU?

Meld dan aan voor de interactieve masterclass Btw jurisprudentie HvJ EU op 14 februari. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken zowel plenair als in kleine groepjes casussen op het gebied van concernproblematiek, de grenzen van prestaties en vastgoed. Grotere vraagstukken worden vooraf gedeeld.

Lees verder »
Wat verandert er in 2023 in sociale zaken en werkgelegenheid?
In 2023 verandert er een aantal regels op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zo gaat het minimumloon voor het eerst sinds 1969 extra omhoog.
Lees verder »
Bewindvoerders kunnen met eHerkenning inloggen voor klanten
De Belastingdienst breidt de digitale dienstverlening uit voor professionele bewindvoerders. Zij kunnen voortaan voor hun klanten inloggen via eHerkenning op Mijn Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 22 maart 2023 door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
Krapte op de arbeidsmarkt heeft hoogtepunt bereikt
De krapte op de arbeidsmarkt lijkt zijn hoogtepunt bereikt te hebben. Dat blijkt uit de Spanningsindicator van UWV. In het derde kwartaal van 2022 nam de spanning op de arbeidsmarkt licht af. Het aantal WW’ers bleef dalen en ook het aantal openstaande vacatures nam voor het eerst sinds tijden af. Dit leidde er toe dat […]
Lees verder »
AV-Top 50 | ETL Nederland: Het snelst groeiende landelijke MKB-kantoor
ETL Nederland maakte opnieuw een flinke groeispurt. De omzet sprong omhoog met 39 procent en dat maakt ETL uitblinker in de categorie 10 tot en met 30. ‘De ambitie is door te stoten naar de top tien’, zegt algemeen directeur Vanessa Hadinegoro.
Lees verder »
HET JAAR VAN (12) Cor Pijnenburg: ‘De jonge generatie accountants heeft een drive om de sector rigoureus te vernieuwen’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Cor Pijnenburg is medeoprichter en partner bij Qconcepts.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De jaarafsluiting: voortaan een fluitje van een cent

De jaarafsluiting; hét moment om te controleren of de boekhouding volledig op orde en correct is. Een verplichte kost voor elke organisatie en een drukke periode voor de financieel verantwoordelijke. Het geheim van een efficiënte jaarrekening? Maak gebruik van de juiste software in combinatie met een goede checklist.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf belangrijke veranderingen voor (zieke) medewerkers in 2023

Salarisadministrateurs moeten per 1 januari rekening houden met verschillende veranderingen rond (zieke) medewerkers. Hieronder zet verzuimspecialist Sazas deze veranderingen voor u op een rij.  

Lees verder »
Naheffing van ruim een miljoen euro bij agrarische klant na foute advisering Accon avm
Een vervelende erfenis voor Flynth na de overname van Accon avm: het inmiddels niet meer zelfstandig bestaande Accon avm is in 2009 flink de fout ingegaan bij de advisering van een agrarische dienstverlener, heeft de rechtbank Gelderland geoordeeld. Het accountantskantoor gaf advies over een herstructurering van de onderneming, met als doel dat de maten facturen […]
Lees verder »
HET JAAR VAN (13) Margreeth Kloppenburg: ‘Vaak los je iets voor de langere termijn beter op als je de tijd neemt om creatief te zijn’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Margreeth Kloppenburg is zelfstandig adviseur en auteur van boeken, artikelen en columns over onder anderen de accountancy.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe hoofdredacteur Accountancy Vanmorgen
Mijn afscheid als hoofdredacteur
A&L Adviseurs & Accountants sluit zich aan bij Eshuis Accountants en Adviseurs
Eerste analyse gevolgen uitspraak hof: definitie legitiem belang bij toegang UBO-register nog niet helder
OPLEIDINGEN
Rol van de Financial bij Duurzaamheidsvraagstukken
Markus Verbeek Praehep
14 februari 2023
Online cursus Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
16 februari 2023
Online Excel training voor belastingadviseurs (verdieping)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 maart 2023
VACATURES
Vacature accountant
WEA Deltaland
Kesteren
Accountant relatiebeheerder in Rotterdam
Moore DRV
Rotterdan
Relatiebeheerder Accountancy & Advies | 24-40 uur per week
CROP
Ede, Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN