Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Initiatiefvoorstel aanpassingen box 2 en BOR ingediend
Tweede Kamerleden Maatoug, Van der Lee (beiden GroenLinks) en Nijboer (PvdA) hebben een initiatiefvoorstel ingediend waarmee wordt beoogd om enkele knelpunten in de fiscale behandeling van aanmerkelijk belang weg te nemen. Het gaat om aanpassingen van de gebruikelijk-loonregeling en de doelmatigheidsmarge, de doorschuifregeling, de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en het belastingtarief voor Box 2.
Lees verder »
Grootschalig witwassen via vakantieparken
Vakantieparken worden op grote schaal gebruikt door criminelen om geld wit te wassen. Dat kan ook relatief gemakkelijk, want lokale overheden doen daar vanwege een gebrek aan kennis en capaciteit vaak niets aan. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Oost-Nederland, waar de Telegraaf over bericht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar je AA-titel?

De HAN in Arnhem is dé plek voor accountancy en control opleidingen in deeltijd. Wil jij de kortere opleiding die theorie en praktijk combineert? Of liever de theorieopleiding? Zoek je een schakelprogramma waarmee je kunt instromen in de AA-opleiding? Ga jij voor je bachelor? Bekijk het aanbod en start in september!

Bekijk het aanbod »
Personalia | Marc Broskij nieuwe COO en lid van Raad van Bestuur bij KPMG
Marc Broskij (45) neemt vanaf 1 oktober zitting in het dagelijks bestuur van KPMG in Nederland. In zijn nieuwe rol als Chief Operating Officer (COO) volgt hij Rob Kreukniet op. De huidige Chief Financial Officer (CFO) van KPMG startte zijn loopbaan in 1999 bij het accountancy- en adviesbedrijf.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Verwacht het maatschappelijk verkeer te veel van accountants?

De laatste jaren is er veel te doen geweest over de rol die de accountant richting het maatschappelijk verkeer moet innemen. Vooral met betrekking tot het uitvoeren van wettelijke controleopdrachten van de jaarrekening wordt er van de accountant heel veel verwacht. Meer dan vroeger, toen alles beter was (behalve de computers)… Verwacht het maatschappelijk verkeer […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Tijdschrift Familiebedrijven

• April editie: Aannemen personeel
• Multidisciplinair + praktijkgericht nascholingstijdschrift
• 6 uur netto-onderwijs

Gratis proefnummer »
Werkgevers: functies veranderen sterk door technologische ontwikkelingen
Drie op de tien werkgevers verwachten dat er de komende vijf jaar nieuwe banen ontstaan door technologische ontwikkelingen. Eenzelfde percentage voorziet dat door technologische ontwikkelingen, zoals digitalisering, automatisering en robotisering, functies in hun organisaties sterk gaan veranderen. Dit blijkt uit UWV-werkgeversonderzoek.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | ‘Durf gevoelige zaken te bespreken’
Er komt veel kijken bij bedrijfsoverdracht binnen de familie. Niet alleen fiscaal en juridisch, maar bovenal emotioneel. Daarom adviseert fiscalist Erik Tops van Fiscount tijdig met de familie in gesprek te gaan.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, welk scenario past bij jouw klanten om samen te werken?

Niet elke klant wil of kan alles zelf doen aan de boekhouding. Dus wil je keuzemogelijkheden aanbieden als accountant of administrateur. Om de wensen van klanten te kunnen ondersteunen en ze te behouden heb je dus verschillende scenario’s voor de samenwerking nodig. Van alleen de resultaten presenteren, of alleen facturen maken tot aan het zelf […]

Lees verder »
Relatief veel onbenut arbeidspotentieel boven de grote rivieren
Het onbenut arbeidspotentieel in de bevolking van 15 tot 75 jaar is het kleinst in de drie zuidelijke provincies: Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Koplopers zijn Groningen en Noord-Holland. Ook in Amsterdam en de provinciehoofdsteden is het onbenut arbeidspotentieel doorgaans groter dan in het omliggende gebied. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Lees verder »
Advies belasting- en accountantskantoor om nalatenschap zuiver te aanvaarden is beroepsfout
Een belasting- en accountantskantoor moet ruim €145.000 schadevergoeding betalen vanwege een verkeerd advies over een nalatenschap, heeft de rechtbank Noord-Holland bepaald. Met het advies aan de dochter van een overleden klant om de nalatenschap van haar vader niet beneficiair maar zuiver te aanvaarden maakte het kantoor een beroepsfout.
Lees verder »
Bentacera opent nieuw kantoor in Groningen
Accountants- en advieskantoor Bentacera heeft een nieuw kantoor in Groningen. Het is de zevende kantoorlocatie en de eerste buiten de provincie Friesland. Met deze uitbreiding speelt Bentacera in op de groeiende vraag vanuit Groningen naar opdrachten op het gebied van fiscaal, advies en ondersteuning en controle.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Leidinggevende gebruikt harddrugs en laat zich naakt masseren door klant, maar wil toch weer aan de slag
Geen fiscale faciliteiten om werknemersparticipatie te stimuleren
Autohandelaar raadpleegt belastingadviseur in btw-geschil, geen kennelijk onbehoorlijk bestuur
Ongeval in verplichte wachttijd is geen werktijd, schadevergoeding KLM afgewezen
OPLEIDINGEN
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
22 juni 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
Cursus Estate planning
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 december 2022
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk) 
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Assistent accountant – samenstelpraktijk
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN