Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 februari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Inspectie SZW kritisch over aanpak werkdruk bij accountants
Volgens de Inspectie SZW pakken accountantskantoren de hoge werkdruk voor werknemers en ongewenst gedrag onder medewerkers niet genoeg aan. De inspectie deed onderzoek bij 28 accountantskantoren en zag vorig jaar 132 overtredingen.
Lees verder »
Gebruik e-factuur verdubbeld in 2018
Volgens CBS-cijfers is het gebruik van de e-factuur in 2018 verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De PDF als factuurdrager blijkt echter nog altijd veel populairder.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer tijd overhouden voor persoonlijk advies?

Werk efficiënter en automatiseer standaardtaken, zodat u meer tijd overhoudt voor persoonlijk advies aan uw cliënten. Tijdens onze demo (inclusief lunch) ontdekt u hoe u dit realiseert met Visma’s eAccounting Accountancy. Meld u nu gratis aan.

Lees verder »
‘Corrigerende rol commissaris werkt goed bij accountantskantoren’
Een van de aanbevelingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) is het verplicht instellen van een (stevige) raad van commissarissen bij de grote auditkantoren. Die aanbeveling wordt omarmd door de huidige commissarissen, al waarschuwen ze voor een al te grote machtsverschuiving.
Lees verder »
Drie jaar cel geëist tegen belastingfraudeur
De voormalig directeur van advieskantoor Major Logistic Support heeft vrijdag in de Rotterdamse rechtbank een gevangenisstraf van drie jaar tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van belastingfraude en verduistering voor een kleine € 5 miljoen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&K: Accountant durf jij het aan?

Kennis delen, ambitie tonen, veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoortcongres op 12 mei in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik |12 mei 2020
Meld je aan =>

Lees verder »
KENNISPARTNER
Mediation in fiscale kwesties (2)

In dit drieluik krijgt u handvatten waarmee u kunt bepalen of mediation in een bepaalde fiscale kwestie een goede keuze kan zijn. Deze week ga ik in op de verschillende soorten fiscale kwesties die in aanmerking zouden kunnen komen voor mediation.

Lees verder »
Budget van € 5 miljard voor nieuwe SDE++-regeling
De verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) wordt tussen 29 september en 22 oktober van dit jaar opengesteld. Er wordt voor € 5 miljard aan subsidies beschikbaar gesteld, schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
NBA start verkenning regelgevend proces
De NBA heeft voor dit jaar een evaluatie van het regelgevend proces op de agenda staan. Deze maand is gestart met een strategische verkenning naar de vormgeving van dat proces in de toekomst. Janine van Diggelen leidt als extern adviseur het onderzoek.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De werkkostenregeling (WKR): wat zijn precies de regels?

De werkkostenregeling (WKR). Het is al jaren verplicht voor alle werkgevers – sinds 1 januari 2015 – maar het blijft een lastig onderwerp. 

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Op stap met de Wab: De juridische én fiscale impact
NBA Opleidingen
10 maart 2020
POST-HBO AA MKB THEORIE EN PRAKTIJK_
HAN
4 september 2020
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
17 februari 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Fiscalist / Product Manager
Exact
Delft
Senior assistent-accountant controle
Jong & Laan
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN