Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 7 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Invoering Wet toekomst pensioenen uitgesteld
Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt de beoogde inwerkingtreding van de Wet toekomst pensioenen bij van 1 januari 2023 tot 1 juli volgend jaar. Dat heeft de minister laten in antwoord op Kamervragen van Pieter Omtzigt.
Lees verder »
Joanknecht introduceert workation voor alle medewerkers
Nu we door de digitalisering vrijwel overal kunnen werken, neemt de populariteit van de werkvakantie flink toe. Het Eindhovense Joanknecht speelt in op deze trend door de workation te faciliteren en actief aan te bieden.
Lees verder »
AV3 2022 | ‘Maak jezelf immuun voor inflatie door efficiënter te werken en je processen te automatiseren’
Als monetair econoom en journalist is Edin Mujagic een inflatiekenner bij uitstek. Accountancy Vanmorgen sprak met hem onder andere over wat inflatie nu eigenlijk is, wat de oorzaak is van de hoge inflatie van nu, of deze tijdelijk is en wat deze betekent voor ondernemers. ‘Iedereen moet rekening houden met een paradigmawijziging.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zoek je een fiscaal specialist?

Als accountant ben je bekend met ons belastingstelsel. Toch kunnen er bij jou fiscale vragen spelen waarop je niet een-twee-drie het antwoord hebt. Dan kun je terugvallen op de specialisten van Fiscaal Vanmorgen. Zij kunnen je bijstaan bij het beantwoorden van deze vragen of bij het oplossen van meer complexe vraagstukken. Dus stel je vraag aan de specialist van jouw keuze.

Lees verder »
KLM mag oud-topman ontslagvergoeding meegeven
De oud-topman van luchtvaartmaatschappij KLM, Pieter Elbers, heeft volgens de rechtbank van Amsterdam recht op een ontslagvergoeding na zijn vertrek bij de luchtvaartmaatschappij. Bovendien heeft hij recht op uitgestelde bonussen uit de periode voordat KLM staatssteun ontving wegens de coronacrisis
Lees verder »
Faillissementsgolf verwacht in 2023
Door het einde van coronasteun en hoge energierekeningen vallen volgend jaar veel meer bedrijven om dan dit jaar, voorspelt Atradius. De kredietverzekeraar denkt dat ruim driekwart meer bedrijven het hoofd niet meer boven water kunnen houden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis van het UBO-register en privacy-structuren.

Op 2 november vertelt Jeroen Knol de ins en outs van het UBO-register. Wat zijn de verplichtingen voor de onderneming en adviseur en wat doe je als er geen UBO te vinden is? Ook gaat Jeroen in op de mogelijke afschaffing van de Vpb plicht voor open CV’s en fondsen voor gemene rekening en de gevolgen voor bestaande privacy-structuren.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Stop met ‘tussendoor leidinggeven’

Veel leidinggevenden schaken vaak op twee borden tegelijk: ze doen inhoudelijk werk als hoofdtaak en tussendoor geven ze leiding. Dat ‘tussendoor leidinggeven’ werkt niet bij accountants- en administratiekantoren, die geplaagd worden door hoge werkdruk en personeelsgebrek. Daar is meer nodig!

Lees verder »
Deel van klein mkb doet nog altijd niets aan digitale veiligheid
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft onderzoek laten doen naar het bewustzijn van Nederlanders rondom cybersecurity. Een kwart van het kleine mkb blijkt in het geheel geen acties te ondernemen om digitaal veilig te zijn.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een eenvoudiger stelsel van sociale zekerheid: hoe pakt de overheid dat aan?

Het sociale zekerheidsstelsel gaat op de schop. Het moet vooral eenvoudiger, zodat burgers beter ondersteund en werkgevers meer ontlast worden. Er gaan dus een aantal zaken veranderen, ook voor u als accountant én voor uw klanten. Wat precies, dat is nog niet bekend. In dit artikel leest u meer over wat de knelpunten in het […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitalisering in de praktijk: ‘we moeten af van zoveel mogelijk uren schrijven’

Nog voordat het woord digitalisering bestond, besloot boekhouder Anne ten Donkelaar het boekhouden rigoureus anders aan te pakken dan zijn concullega’s. Voor hem geen losse bonnetjes, rondslingerend papierwerk of eindeloze uitpluisklussen meer.  Lees hier hoe hij dit met behulp van SnelStart heeft aangepakt en hoe makkelijk het is.

Lees verder »
Schadevergoeding Rabobank voor gestolen geld en familiesieraden brengt belastingontduiking aan het licht
Een man huurde een safeloket bij Rabobank waarin hij geld en familiesieraden bewaarde. Voor de Belastingdienst hield hij het vermogen verborgen, totdat hij het slachtoffer werd van diefstal. Rabobank vergoedde de schade en gaf informatie over die vergoeding door aan de Belastingdienst.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Slapend dienstverband, maar dan net even anders
Van Rij wil mogelijkheden nieuw verzuimboeteregime onderzoeken
Voorwaardelijk strafontslag ambtenaar die box 3-vermogen partner niet opgaf
Vergoeding voor afgelaste evenementen wegens corona
OPLEIDINGEN
VTB Payroll
Extendum
8 november 2022
Masterclass Juridisch kader van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen – 10 november 2022
The Legal Company
10 november 2022
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 november 2022
VACATURES
Junior Tax Consultant | Employer Tax Advisory Services. – Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp of Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp of Utrecht
Docent Accountancy (1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Den Haag
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN