Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Jaar cel geëist tegen boekhouder die 3,5 ton wegsluisde
Tegen een 39-jarige man uit het Brabantse Giessen is woensdag een jaar celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist. Als boekhouder zou hij ruim 360.000 euro van een klant hebben gestolen.
Lees verder »
RA over Tata Steel: ‘Meer rentmeesterschap had bedrijf niet misstaan’
Een niet bij naam genoemde register-accountant stelt in het Haarlems Dagblad dat Tata Steel zich ‘op zich’ aan de wet houdt. Desondanks had een beetje meer rentmeesterschap had het bedrijf niet misstaan, aldus de RA, die de krant eerder hielp bij het doorgronden van de financiële constructies die Tata Steel gebruikt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn risico’s bij arbeidsongeschiktheid of overlijden bij meerdere compagnons?

Sluiten deze verzekeringen wel aan bij de wensen en bepalingen van verschillende overeenkomsten (o.a. aandeelhouders/managementovereenkomst). In de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd het geval is, met alle financiële gevolgen van dien. Ron Mulder vertelt op 10 mei hoe je afspraken kunt analyseren en beoordelen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Accountant: NOW or Never (en alles daartussen)

De seinen staan op groen nu de coronamaatregelen worden opgeheven. Toch blijven de gevolgen van de crisis ons nog achtervolgen. Zo kent de NOW-regeling nog steeds een aantal valkuilen in relatie tot het bepalen van de omzetdaling en de moeilijkheden en mogelijkheden inzake het bepalen van de NOW-groep. Ook de valkuil van de loonsom ligt […]

Lees verder »
Nog 1 week om TVL Q1 aan te vragen
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) roept ondernemers op om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2022 zo snel en volledig mogelijk aan te vragen. Dat kan tot 31 maart, 17:00 uur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 5 april bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Kamer niet tevreden over aanpak Russische oligarchen
Het kabinet stelt een werkgroep in die de opsporing van Russische tegoeden en bezittingen in Nederland beter moet coördineren. Dit gebeurt nadat de Kamer zich woensdag teleurgesteld toonde in de € 392 mln die tot nu toe is geblokkeerd.
Lees verder »
Kamer akkoord met vrachtwagenheffing
De Tweede Kamer heeft de Wet Vrachtwagenheffing met een ruime meerderheid aangenomen. Het betekent dat vrachtwagens gaan betalen voor het gebruik van de Nederlandse wegen. Belangenorganisaties uit de vervoerssector zijn blij met de wet.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe zorgt PinkWeb voor de veiligheid van de gegevens van accountants?

Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor PinkWeb. We doen er alles aan om onze oplossingen zo veilig mogelijk te maken. Onze developers hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. In dit interview vertelt technisch directeur Gerbald van Ommeren wat development doet aan informatiebeveiliging […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom accountants Agile werken moeten overwegen

De wereld verandert. Ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan razendsnel en we verwachten dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Niet alleen als het gaat om navigatiesystemen, apps en internetbankieren, maar ook in het bedrijfsleven: klanten willen zo snel mogelijk de beste oplossing.

Lees verder »
Ontslagen Accon-topman Delger dient tuchtklacht in tegen forensisch onderzoeker
De eind vorig jaar ontslagen CEO van Accon Avm Guus Delger heeft een tuchtklacht ingediend tegen Peter Schimmel, die in opdracht van het accountantskantoor forensisch onderzoek deed naar de geconstateerde ‘manipulaties’ van de cijfers van Accon.
Lees verder »
Wetsvoorstel dat belastingontwijking via digitale platformen moet tegengaan naar Kamer
Het wetsvoorstel transparantie over inkomsten digitale platformen (ook wel DAC7) is woensdag aangeboden aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Enige resultaat hoger beroep ‘misleidende en manipulerende’ voormalige RA is langere doorhaling
Flinke fiscale tegenvaller voor supermarktgigant Ahold Delhaize 
OM schond verschoningsrecht in strafzaak Box Consultants
OPLEIDINGEN
Online cursus Actualiteiten gemeentelijk vastgoed, btw en het btw-compensatiefonds (verdiepend)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 april 2022
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
19 april 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
VACATURES
Startend assistent accountant (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Supervisor Compilation
CROP
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN