Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kaag: tijdelijk geen informatieverstrekking uit UBO-register na uitspraak hof
Minister Kaag van Financiën heeft de Kamer van Koophandel gevraagd om per direct tijdelijk geen informatieverstrekkingen uit het UBO-register meer te verzorgen, heeft ze in een Kamerbrief laten weten. De komende tijd wordt eerst bekeken wat de gevolgen zijn van een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie.
Lees verder »
KPMG scherpt accountantscontrole klimaatverantwoording aan 
KPMG gaat haar accountantscontrole en accountantsverklaring uitbreiden bij beursgenoteerde ondernemingen en een aantal ondernemingen in industrieën met veel uitstoot in Nederland. Omdat het klimaat in rap tempo verandert en de behoefte aan transparantie over klimaatrisico’s groot is, is het wat het accountantskantoor betreft noodzakelijk om nog vóór invoering van nieuwe regelgeving verdere stappen te zetten […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat is dan de financiële impact voor het lichaam? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 7 december online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
‘Auditprofessionals maar matig tevreden met hun salaris’
Auditprofessionals waarderen hun salaris (gemiddeld genomen) met een 6,1. Hun gewenste salaris ligt gemiddeld 13% hoger. De tevredenheid over het salaris neemt toe naarmate het functie- en ervaringsniveau stijgt. Dat zijn enkele uitkomsten van een landelijk onderzoek dat Qconcepts heeft gedaan naar de arbeidsvoorwaarden onder auditprofessionals, werkzaam in accountancy.
Lees verder »
Blog | Meer karakter tonen als accountantskantoor? Hierom is dat belangrijk
Kantoren die succesvol zijn imiteren niet de marktleiders. Ze zijn vooral zichzelf. Maar hoe ben je als kantoor ‘jezelf’? En wat maakt jouw accountantskantoor nu anders dan alle andere kantoren?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Haal nu je 4 verplichte PE-punten voor het RB met de cursus Tax & Technology

Zorg dat je bij een boekenonderzoek de gevolgen kent van een steekproefonderzoek en je cliënt proactief kunt beschermen tegen risico’s in de opzet, uitvoering en evaluatie van de steekproeven. Willem Veldhuizen bespreekt op 6 december de ins en outs van belastingcontrole, data-analyse en steekproeven.

Lees verder »
Activist Lakeman verliest rechtszaak over pensioenen
Financieel activist Pieter Lakeman heeft zijn zaak om de laatste jaarrekening van PME, het pensioenfonds voor de metalektro, door de rechter ongeldig te laten verklaren, verloren. Als hij wel gelijk had gekregen hadden de ruim 600.000 deelnemers van het fonds mogelijk zicht gekregen op extra pensioenverhoging. Maar de Ondernemingskamer in Amsterdam gaat niet mee in […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, hoe houdt jouw kantoor de kwaliteit van de dienstverlening op peil?

Uit het onderzoek onder Nederlandse accountants- en administratiekantoren kwam naar voren dat maar liefst 53% van de accountantskantoren het verhogen van klanttevredenheid als speerpunt op de agenda had staan. Tevreden klanten zijn klanten die blijven, maar ook klanten die andere ondernemers de weg naar jouw kantoor kunnen wijzen. Hoe zit het voor jouw kantoor? Kunnen jouw […]

Lees verder »
Administratiekantoor had geen bankafschriften en schond zorgplicht niet
Had administratiebureau Kerssies uit Vriezenveen moeten zien dat er bij een klant drie ton van de rekening werd afgeschreven? En had men kunnen weten dat dit gebeurde door een zoon van de klant die daartoe niet bevoegd was? Over die vragen deed het Gerechtshof deze week uitspraak.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Marc over broer Jeroen Davidson (EY): ‘Harde werker die nooit de mazen zoekt’
BAM de grootste, Van Wanrooij meest winstgevend
Zwartspaarder komt goed weg bij schrappen vermogenstaks
UWV vordert 6 ton terug van accountantskantoren over NOW-2
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 december 2022
Capita selecta actualiteiten accountancy
Fiscount
6 december 2022
Even voor de duidelijkheid: Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Extendum
7 december 2022
VACATURES
Externe Accountant
Coney Minds
Werkperiode Junior assistent accountant samenstelpraktijk
Scab
Tilburg
Accountant Agro
Flynth
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN