Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet wil verbetering toezicht op ANBI’s
Het kabinet wil het toezicht op Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) anders in gaan richten, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de informatie die de Belastingdienst heeft over ANBI’s. Ook wordt de samenwerking met de sector verder opgezocht en uitgebreid, om zelfregulering van de sector te versterken.
Lees verder »
Meerderheid in zicht voor nieuw pensioenstelsel
Er lijkt voldoende steun te komen voor de Wet Toekomst Pensioenen. Tijdens het laatste grote pensioendebat in de Tweede Kamer hebben PvdA en GroenLinks donderdag uitgesproken dat zij het nieuwe pensioenstelsel beter vinden dan het huidige.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 16 februari online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
HET JAAR VAN (5) Peter Schimmel: ‘Organisatiepsychologie is here to stay’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Peter Schimmel, forensisch accountant en oprichter van Deskundigonderzoek.nl.
Lees verder »
Deadline aanvraag Brexitregeling voor ondernemers opgeschoven
De deadline voor de regeling Brexit Adjustment Reserve (BAR) nog te maken kosten is verschoven naar 13 januari 2023 17:00 uur, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online excel training speciaal voor de belastingadviseur (verdieping)

Je bent de basis voorbij. Je kunt een simpele berekening maken, je weet hoe je je werkblad in moet delen en bent echt aan verdieping toe. Debby Kettler leert je op 14 maart hoe je data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken, met diverse doorsnedes.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoe beïnvloeden forfaits de heffing van schenk- en erfbelasting?

In de Successiewet wordt veel gebruik gemaakt van ficties en forfaits. Ficties zijn in de wet opgenomen, om te kunnen heffen waar dat zonder fictie niet kan. Bijvoorbeeld bij waardestijging van aandelen, doordat een lijfrenteverplichting bij overlijden wegvalt. Van geheel andere orde is het gebruik van forfaits. Hoe beïnvloeden die de heffing van schenk- en […]

Lees verder »
AV-Top 50 | De comeback van de prestatiebeloning
Personeel vinden en behouden is het grootste probleem in de accountancy. Een grotere zak geld voor medewerkers. Dat blijkt het belangrijkste antwoord op de schaarste.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe krijg je als controller grip op de uitdagingen van de huidige arbeidsmarktcrisis?

HR is niet alleen een succes- maar ook een faalfactor. En dus moet je er als controller iets mee. Zeker als je werkt bij een mens intensieve organisatie zoals onderwijs, zorg, openbaar vervoer of andere soorten van dienstverlening. Het zijn dan immers kritische succes- en faalfactoren, die grote impact hebben op het functioneren en de […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiëntie voor accountants | Data-driven, het nieuwe goud?

In onze zoektocht naar manieren om de efficiëntie van accountants- en administratiekantoren te verbeteren, komen we naast interne processen en samenwerking met collega’s en klanten ook het fenomeen data-driven tegen.

Lees verder »
HET JAAR VAN (4) Marjan Heemskerk: ‘Er is nog te veel angst om data-analyse écht te gebruiken in de controlepraktijk’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Marjan Heemskerk, registeraccountant, columnist, spreker en sinds 2016 blogger en vlogger als The Happy Financial.
Lees verder »
EU wil ook loonkloofregels voor kleinere bedrijven
De nieuwe Europese regels die in de maak zijn om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten, worden niet beperkt tot de allergrootste bedrijven. Ze gaan gelden voor bedrijven met meer dan honderd werknemers, zijn onderhandelaars van de EU-landen en het Europees Parlement overeengekomen.
Lees verder »
Flynth begint tuchtzaak tegen oud-werknemer die al drie jaar weg is
In het ‘maatschappelijk belang’ acht Flynth het noodzakelijk een tuchtklacht in te dienen tegen een oud-medewerker. Het kantoor maakt dit bekend op de eigen website. Accountancy Vanmorgen sprak met de medewerker in kwestie.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
EY krijgt boete in Vimpelcom-zaak
Topjuriste die verdwenen memo schreef, overwoog klokkenluider te worden in toeslagenaffaire
Kamer vreest boekhoudkundige trucs bij energieplafond
Flinke hoeveelheid waarschuwingen, boetes en berispingen opgelegd in PE-zaken
OPLEIDINGEN
Masterclass Juridisch kader van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen
The Legal Company
2 februari 2023
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Fiscaal Vanmorgen
2 februari 2023
Register Tax Accountant (RTA)
Markus Verbeek Praehep
13 januari 2023
VACATURES
Senior Manager Samenstelpraktijk
RSM
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Putten
Vacature gevorderd assistent accountant
WEA Deltaland
Kesteren
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN