Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kamervragen over malafide belastingadviseurs
Tweede Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) wil van staatssecretaris Vijlbrief van Financiën weten of het klopt dat de Belastingdienst in 2016 en 2017 150 belastingadviseurs in beeld had die verkeerde aangiften indienden of zich bedienden van malafide praktijken.
Lees verder »
Corona | Bedrijfsfinanciering door banken in coronatijd gestegen tot 15,2 miljard euro
Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart hebben banken in Nederland in aanvulling op het steunpakket van de overheid inmiddels circa 180.000 ondernemers en consumenten financieel ondersteund.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar: goede accountants kijken vooruit! En weten hoe dat moet

Waar liggen de kansen voor MKB-ondernemers en accountants? Welke accountantskantoren zijn voldoende weerbaar om moeilijke tijden door te komen? En wat kunnen zij nú doen voor hun klanten: hoeveel vet op de botten moet een MKB-ondernemer hebben en welke onderbouwde scenario’s kun je voor ze opstellen? Kortom: we gaan weer vooruit kijken. In een goedgevuld webinar op 17 juni. Mis het niet!

Lees verder »
Deel vakantie-uren verplicht inleveren vanwege corona niet toegestaan
De werkgever kan niet eenzijdig aan de werknemer opleggen om wegens de coronacrisis 20 procent van zijn vakantie-uren in te leveren, heeft de kantonrechter uitgesproken.
Lees verder »
Nederlands mkb voor het eerst digitaler dan Europese gemiddelde
Het Nederlandse mkb maakt steeds meer gebruik van online verkoop en verdient daar meer aan – dit jaar voor het eerst meer dan hun gemiddelde Europese collega’s. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Excessief lenen bij de eigen BV

Het wetsvoorstel wordt in juni verwacht. Dit moet voorkomen dat de DGA meer dan € 500.000 leent bij zijn eigen BV. Wat betekent dit? Lost de DGA zijn schuld af of herfinanciert hij bancair? Jeroen Knol praat u bij op 30 juni. Hij gaat ook in op de eigen woningfinanciering bij de BV, financiering bedrijfsoverdracht familiebedrijf en het vraagstuk beleggen in BV of in privé.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Het ctrl-platform biedt continuïteit, voorspelbaarheid en zekerheid

De wereld digitaliseert en automatiseert in hoog tempo. Ook veranderen de eisen die jouw klanten stellen aan jouw dienstverlening. Ze willen 24×7 toegang tot relevante informatie en vragen om compliancediensten met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Ook verwachten klanten dat hun accountant ze op het juiste moment van het juiste advies voorziet.

Lees verder »
Zorguitgaven stegen in 2019 met 5,2 procent
In 2019 is 106,2 miljard euro uitgegeven aan zorg en welzijn, inclusief kinderopvang. Dat is ruim 5 miljard euro (5,2 procent) meer dan in 2018. Sinds 2009 was deze groei niet zo hoog.
Lees verder »
Nieuw pensioenstelsel juridisch onhoudbaar?
Minister Koolmees beantwoordt vragen over het bericht ‘Het nieuwe pensioenstelsel waar het kabinet op inzet, lijkt juridisch onhoudbaar’.
Lees verder »
Aantal faillissementen gedaald in mei
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. Er zijn in mei 73 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, meldt het CBS.
Lees verder »
Accountant zag verduistering niet, dader krijgt 3 jaar cel
Een administratrice die 2,5 miljoen euro wegsluisde bij haar werkgever moet drie jaar achter de tralies. Opmerkelijk is dat de accountant vijf jaar geen onregelmatigheden zag. Het was de fiscus die onraad rook.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het ongebruikte potentieel van de jaarrekening

Het vak van financieel professional verandert. De afgelopen jaren wordt de behoefte aan duiding steeds krachtiger, zowel aan de zijde van de accountant als van diens klant. Tijdens het jaarlijkse contactmoment werp je een blik op het verleden in de vorm van een gesprek over de jaarrekening. Je schijnt je licht op wat er gebeurd […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Herstel in accountancy, maar hoe ga je om met klanten met betalingsproblemen?’
Snelgroeiend ETL moet afrekenen met oud-partner
‘Graaiende CEO’s ondermijnen veerkracht van organisaties’
Baker Tilly benoemt Marco Hoeks tot bestuurder
OPLEIDINGEN
Webinar: Geruisloze inbreng in BV; bijzondere casusposities
Fiscount
19 juni 2020
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
23 juni 2020
VACATURES
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN