Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nieuwe versie Handboek Loonheffingen 2019 gepubliceerd
De Belastingdienst heeft een update van het Handboek Loonheffingen 2019 online gezet.
Lees verder »
Kennisdoc | Neem uw kantoor de maat
Hoe staat uw kantoor ervoor? Accountancy Vanmorgen ontwikkelde een meetlat waarmee u de waarde van uw eigen kantoor kan meten.
Lees verder »
Advertorial: PE à la Carte bij Fiscount

PE-stress? Echt niet nodig. Schrijf je in voor één van onze 35- cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo voldoe je op een ontspannen manier aan jouw PE-verplichting!

Advertorial: Download gratis Bureaukaart Fiscaal 2019

Alles voor de belastingberekening op één A4. Met deze bureaukaart zie je in één oogopslag wat het marginaal effect bij jouw klant is. Dat is precies wat jij nodig hebt bij het plannen van de belastingdruk in kwartaal 4. Download de bureaukaart zodat jij tijdens belastingoptimalisatie in kwartaal 4 het verschil kunt maken.

Flynth: Agrariërs vaak beter af met andere rechtsvorm
Ongeveer een derde van de varkenshouders, melkveehouders en akkerbouwers kan beter in een BV dan in een maatschap of eenmanszaak ondernemen. Dat blijkt uit een analyse van Flynth voor vakblad Boerderij op basis van fiscale winsten van de afgelopen drie jaren.
Lees verder »
Ollongren bezorgd over gemeenten waar goedkeurende verklaring herhaaldelijk ontbreekt
Over het verslagjaar 2018 kreeg 86 procent van de Nederlandse gemeenten een goedkeurende verklaring voor rechtmatigheid. Daarmee is sprake van stabilisatie. Gemeenten die drie jaar op rij geen goedkeurende verklaring kregen vormden een zorgpunt. Dat schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eenvoudig starten met e-facturatie?

Ook benieuwd hoe u eenvoudig kunt starten met e-factureren? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demo-sessies en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
Concernregeling en hogere vrije ruimte werkkostenregeling
De vrije ruimte gaat per 1 januari 2020 omhoog naar 1,7 procent over de eerste 400.000 euro loonsom. Wat betekent dit voor toepassing van de concernregeling? De voorgestelde verruiming van 1,2 procent naar 1,7 procent over de eerste 400.000 euro loonsom geldt per werkgever.
Lees verder »
ABN Amro: Stikstofuitspraak heeft impact in vrijwel alle sectoren
De stikstofmaatregelen hebben gevolgen voor vrijwel alle bedrijfssectoren. De impact verschilt echter sterk per sector. Dat concludeert ABN AMRO in het rapport ‘Stikstof waait breed uit over sectoren’
Lees verder »
Geen succes AuditNL Oost in zaak tegen NBA over ‘dubbele’ toezichtkosten
Accountant Gert Slijkhuis van AuditNL Oost heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bakzeil gehaald in de zaak die hij aanspande over het betalen van dubbele toezichtkosten. AuditNL Oost betaalt aan de AFM en aan de NBA, terwijl de eerste het toezicht uitbesteedt aan de tweede, was zijn redenering. Volgens het CBb […]
Lees verder »
Zelfstandigenverklaring moet onzekerheid over arbeidsrelatie wegnemen
Het kabinet wil er met de Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring als vervanger van de Wet DBA onder andere voor zorgen dat opdrachtgevers zekerheid krijgen dat er geen sprake is van een dienstbetrekking en arbeidsovereenkomst met een opdrachtnemer. Met een geldige zelfstandigenverklaring krijgen werkenden en hun werkverstrekkers aan de bovenkant van de arbeidsmarkt op voorhand […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
BTW-nieuws voor belastingplichtigen met zonnepanelen

De BTW-wetgeving met betrekking tot zonnepanelen blijft veranderlijk. Dit blijkt ook weer uit de set vragen en antwoorden over BTW-heffing bij particulieren, die het ministerie van Financiën op 5 september jl. heeft geactualiseerd.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
BTW en subsidie
NBA Opleidingen
12 november 2019
Cursus Vastgoed en BTW
Fiscaal Vanmorgen
6 november 2019
Maatschap, vof en cv: oud en vertrouwd maar zeker niet versleten
Fiscount
7 november 2019
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Ervaren Assistent Accountant | Accounting Products
Auren
Amstelveen
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN