Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 januari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kerk moet deuren sluiten na gegraai boekhouder: ‘het is me wel erg makkelijk gemaakt’
Boekhouder David K. blijkt in een periode van 3,5 jaar ongeveer 127 duizend euro te hebben ontvreemd van de kleine protestantse Irenekerk in Ridderkerk. Door de financiële schade ziet de kleine kerkgemeenschap met slechts 100 leden zich zelfs genoodzaakt de deuren te sluiten.
Lees verder »
Opnieuw flinke omzetgroei AFAS Software
AFAS heeft ondanks het uitbreken van de coronacrisis financieel een sterk jaar achter de rug. De softwareleverancier uit Leusden meldt in het jaarverslag 2020 een omzetgroei van vijftien procent door en een winst van €78 miljoen. De omzet van AFAS is in 2020 gestegen naar €192 miljoen. Een jaar eerder was dat €166 miljoen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NBA Opleidingen PE-tool vanaf nu gratis beschikbaar

Maak het u zelf gemakkelijk en gebruik de gratis NBA Opleidingen PE-tool. Hiermee beheert u uw leerdoelen en leeractiviteiten op 1 plek. Met behulp van de tool deelt u uw persoonlijke PE-portfolio gemakkelijk met uw collega’s en werkgever. Ook beschikbaar in app vorm om er ‘anywhere, anytime’ mee aan de slag te kunnen. Ga naar www.nbaopleidingen.nl en log rechtsboven in op Mijn NBA Opleidingen.

Lees verder »
Europees parlement eist herziening zwarte lijst belastingparadijzen
Het Europees parlement wil strengere criteria waardoor meer landen als belastingparadijzen worden gekwalificeerd, inclusief EU-lidstaten. Een resolutie over de Europese zwarte lijst voor belastingparadijzen is met een grote meerderheid aangenomen.
Lees verder »
Transitievergoeding bij ontslag: wanneer wel en niet verplicht?
Werknemers hebben bij ontslag meestal recht op een transitievergoeding. Wanneer is een transitievergoeding niet verplicht? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat er in een nieuwe publicatie uitgebreid op in.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie WHOA

Maak op 4 maart kennis met de WHOA en leer wat deze wet voor de ondernemer en zijn accountant betekent. Jan Wietsma praat je in één uur helemaal bij en je hoort o.a. aan welke eisen een schuldsanering moet voldoen en hoe je daar als accountant bij kunt ondersteunen. Deze training past prima in het curriculum van het verplichte PE-leerdoel continuïteit.

Lees verder »
Nieuw meldpunt moet naleving betaaltermijnen aan mkb in beeld brengen
Mkb-ondernemingen die door grote bedrijven niet binnen de afgesproken betaaltermijn betaald krijgen kunnen dit vanaf vandaag anoniem melden bij het tijdelijk Meldpunt Achterstallige Betalingen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder »
Deel van aflossingsvrije hypotheken brengt huishoudens in problemen
De AFM heeft becijferd dat ongeveer 78.000 huishoudens het risico lopen dat ze hun aflossingsvrije hypotheek niet opnieuw kunnen financieren op het moment dat deze afloopt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat is de stand van zaken op technologisch gebied in de accountancybranche?

Wat is de stand van zaken op technologisch gebied voor accountants- en administratiekantoren? Voor het antwoord op die vraag peilde Silverfin zes experts uit de branche (onder wie Dirk Kreijkes, Martin de Bie en Jan Wietsma (namens de NBA)). 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Meer rendement uit je boekhoudafdeling? 5 redenen waarom KPI’s onmisbaar zijn

KPI’s zijn een onmisbare tool binnen de strategische en operationele werking van het moderne advieskantoor. Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) leveren concrete en meetbare data op. Dit helpt je te sturen op de operationele en strategische doelstellingen van jouw advieskantoor.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Werkgever eist ruim anderhalf miljoen van werknemer die fraudeerde met facturen
PERSONALIA | Drie nieuwe partners bij Lansigt
NBA maakt voorbeeldteksten voor NOW-communicatie
Onderwijsinspectie ziet minder tekortkomingen bij accountantscontrole
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
4 februari 2021
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
29 maart 2021
VACATURES
Assistent accountant
Rousch
New Business Development Manager
Yuki
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN