Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vervanger van Wet DBA gepubliceerd
De Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring is gepubliceerd op internetconsultatie.nl. De wet moet de huidige Wet DBA gaan vervangen. Die wetgeving knelt volgens het kabinet voor zzp’ers en hun opdrachtgevers. In het regeerakkoord zijn daarom maatregelen aangekondigd om deze partijen meer zekerheid te geven over de kwalificatie van hun arbeidsrelatie én om schijnzelfstandigheid aan de […]
Lees verder »
Klacht over onvoldoende toegelichte controleverklaring ongegrond
De Accountantskamer heeft een klacht tegen twee RA’s ongegrond verklaard. Zij zouden in hun controleverklaring bij de jaarrekeningen van een BV onvoldoende informatie hebben gegeven.
Lees verder »
Advertorial: Ontdek CaseWare Cloud en de nieuwe Cloud-apps

Werk efficiënt, comfortabel en veilig online samen aan dossiers, opdrachten en betrouwbare rapportages. Centraliseer dossiers, manage uw praktijk en communiceer op het unieke Cloud-platform. Koppel financiële software, integreer on-premise applicaties en gebruik Cloud-apps voor klantopdrachten en verwante taken.
Probeer gratis =>

Advertorial: Coming soon – de ontwikkelingen voor komend jaar

In dit seminar delen sprekers van formaat (waaronder Harm Edens) hun visie op de ontwikkelingen voor komend jaar.
– Economische verwachtingen 2020
– Vernieuwend ondernemerschap
– Creatieve IT oplossingen
18 december 2019 | Baarn | 9.00-17.15 uur | Pe uren 7 | Prijs € 580/ 640 (leden/ niet-leden)
Meld u nu aan voor het seminar Coming soon

Kennisdoc | De verwerking van een (gedeeltelijke) bedrijfsoverdracht
De verwerking van een (gedeeltelijke) bedrijfsoverdracht kan complex zijn. Het is belangrijk de aard van het kapitaalbelang goed te onderkennen; dit heeft gevolgen voor de waarderingsgrondslag. Charles Kock schreef er een uitgebreid artikel over voor het Tijdschrift Familiebedrijven, een zustertitel van Accountancy Vanmorgen. Het artikel is gratis te downloaden.
Lees verder »
Meer startende ondernemers dan ooit
Het beginnen van een eigen onderneming is nog nooit zo populair geweest als dit jaar. In de eerste negen maanden werden al 161.076 bedrijven opgestart, meldt de Kamer van Koophandel (KvK). Dat is 11 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.
Download gratis >

Lees verder »
Jongeren zonder startkwalificatie werken minst vaak
In 2018 had ruim twee derde van de jongeren van 15 tot 27 jaar betaald werk. Jongeren met een startkwalificatie waren vaker aan het werk dan jongeren zonder startkwalificatie.
Lees verder »
BKR: Betalingsachterstand op hypotheken blijft dalen
Op 1 oktober 2019 hadden bijna 70.000 consumenten een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek. Dit is een afname van ongeveer 12,5% ten opzichte van een jaar eerder. Meer dan 10.000 consumenten losten deze periode hun betalingsachterstand af. Dit blijkt uit de Hypotheekbarometer van Stichting BKR.
Lees verder »
Accountant moet werk rond boekenonderzoek toelichten
Jünger Accountancy uit Heiloo krijgt drie jaar na dato alsnog ruim € 51.000 betaald voor werkzaamheden die zijn gedaan voor een klant die te maken kreeg met een boekenonderzoek van de Belastingdienst. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld. Wel moeten de facturen beter worden onderbouwd.
Lees verder »
‘Vrees over SIRA-handvatten niet terecht’
Kleine accountantsorganisaties voorzien ten onrechte problemen bij de naleving van de handvatten die de AFM vorige week publiceerde om integriteitsproblemen op te sporen en aan te pakken. Dat laat de NBA weten in reactie op berichtgeving van het FD. De NBA benadrukt dat het niet gaat om een nieuwe verplichting, maar om een hulpmiddel.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Oktober cybercrime maand – 5 tips!

Phishing, het komt nog steeds veelvuldig voor bij particulieren én ondernemers. Wanneer cybercriminelen via phishing mails kunnen inbreken in je systeem, kan dit voor bedrijven zeer ernstige gevolgen hebben. Oktober is de maand van cybercrime, dus wij zetten alvast 5 tips voor je op een rij om phishing pogingen te herkennen. 

Lees verder »
OPLEIDINGEN
BTW-actualiteiten vastgoed
Fiscount
12 november 2019
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
Financials Fundamentals
Caseware
5 november 2019
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Apeldoorn
(Junior) Controleleider RA
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Manager| Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN