Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 4 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Koolmees begrijpt onvrede over nieuwe NOW-regeling: ‘Kan niet anders’  
Ondernemers blijven ontevreden met de manier waarop de omzet moet worden berekend in het steunpakket NOW 2.0. Vooral seizoensbedrijven voelen zich gedupeerd. Maar volgens minister Koolmees is meer maatwerk voor deze bedrijven ‘niet uitvoerbaar’.
Lees verder »
AND op strafbank wegens uitblijven accountantsverklaring
AND International Publishers is door Euronext op de strafbank geplaatst. De maker van navigatiekaarten is niet in staat gebleken zijn jaarrekening van 2019 goedgekeurd te krijgen. Lost AND het probleem niet binnen een jaar op, dan kan de beursnotering worden geschrapt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In concrete stappen uw digitale samenwerking met cliënten versnellen?

Werken uw cliënten nog niet allemaal met cloudsoftware of werkt u nog niet online samen? Wij organiseren wekelijks een gratis webinar. Daarin helpen we u graag snel op weg en laten we zien hoe u deze digitale transitie snel kunt realiseren.
Meld u nu aan voor het gratis webinar>>

Lees verder »
Vraag naar accountants neemt weer toe
Het aantal openstaande vacatures is 30 procent lager dan een jaar geleden. Maar voor sommige beroepsgroepen lonkt er perspectief. Zo neemt de vraag naar accountants weer toe, blijkt uit een data-analyse van uitzendorganisatie Randstad.
Lees verder »
Corona | ‘Kwijtschelding winkelhuur moet bespreekbaar zijn’
Kwijtschelding van 50% van de winkelhuren over april en mei moet in sommige gevallen bespreekbaar zijn. Dit hebben de koepels van winkeliers en vastgoedeigenaren afgesproken. Een algemene landelijke huurverlaging steunen zij niet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Op zoek naar nieuwe rapportagesoftware voor jaarrekeningen?

Uit onderzoek van Accountancy Vanmorgen blijkt dat 20% van de ondervraagde professionals op zoek is naar nieuwe rapportagesoftware voor jaarrekeningen. Overweeg jij ook nieuwe software? Download dan deze brochure en lees wat de voordelen zijn van het samenstellen van jaarrekeningen in Visionplanner. Download gratis brochure!

Lees verder »
ICT & Kantoor
Slimmer werken, effectiever samenwerken en beter boekhouden met Yuki

Rogier van den Heuvel is sinds januari Managing Director bij Yuki, een centraal platform waarbij de administratieve verwerking volledig is geïntegreerd met automatische documentherkenning, een portaal voor klantcommunicatie en controletools om het administratieve proces te managen. Van den Heuvel is enthousiast over de mogelijkheden die het online boekhoudplatform biedt.

Lees verder »
Duitsland geeft recordbedrag aan noodsteun
De Duitse regering gaat de economie stimuleren met een steunpakket ter waarde van 130 miljard euro. De belangrijkste maatregel is de tijdelijke verlaging van de btw.  Daarover bereikte de Duitse coalitie woensdagavond laat een akkoord.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Borgtocht en hoofdelijke aansprakelijkheid; kent u de verschillen?

Financiële zekerheid speelt altijd al een belangrijke rol, maar in deze tijd krijgt dit nog meer gewicht. Hypotheek- en pandrecht alsmede persoonlijke zekerheden zijn niet meer weg te denken. Ook zijn het al lang niet meer alleen de banken die een garantstelling eisen van een directeur-grootaandeelhouder of gelieerde vennootschappen binnen een concern. Bij transacties tussen […]

Lees verder »
Hogeschool niet aansprakelijk voor studievertraging accountancystudent
Een student accountancy heeft tot aan het gerechtshof geprobeerd de Hogeschool van Amsterdam (HvA) aansprakelijk te stellen voor door hem geleden schade die hij meende te hebben als gevolg van studievertraging wegens nalatigheid van de HvA. De man wist pas met de zeventiende versie van zijn afstudeerrapport (waar hij een 5,9 voor kreeg) de vierjarige voltijd bacheloropleiding Accountancy af te […]
Lees verder »
Corona | Vaststellingsdatum NOW opgeschoven
Verzoeken om subsidievaststelling voor de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) worden niet eerder dan 7 oktober in behandeling genomen. Dat meldt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de toelichting op de Regeling in verband met derde wijziging NOW:
Lees verder »
Arbeidsvoorwaarden wijzigen mag niet zomaar
Een werkgever mag niet zomaar de arbeidsvoorwaarden van de arbeidsovereenkomst, zoals over loon of vakantiedagen, aanpassen. Maar er is een uitzondering.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zinvol adviseren in plaats van verleden duiden

Van Oers Accountancy & Advies bedient met meer dan 300 medewerkers zijn clientèle met financiële diensten op het gebied van accountancy, corporate finance, audits, cybersecurity en alles daartussenin. Bij een bedrijf met een dergelijke omvangrijke propositie hoort een ambitieuze toekomstvisie.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘We gaan van boekhouders die achter de cijfers aanzitten, naar financiële adviseurs die real-time beeld hebben van de onderneming van de klant. Dat is een win-win situatie.’

Grote aantallen documenten die in delen worden aangeleverd voor de BTW-aangifte, ontbrekende bonnen voor zakelijke uitgaven, onjuiste informatie op verkoopfacturen en complexe spreadsheets die moeten worden ontcijferd en ingeboekt. Herkenbare uitdagingen voor veel accountants. Voor Robert Boutkan, van MVRO Accountants en Belastingadviseurs, was dit dé aanleiding om als een van de eerste accountantskantoren in Nederland […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Gids boekhoudsoftware 2020: extra aandacht voor ‘in control’ zijn
Corona | Toch tijdelijke overbruggingsregeling flexwerkers
Corona | Vaststellingsdatum NOW opgeschoven
ETL Accountants en Adviseurs breidt verder uit met BGH Accountants en Adviseurs
OPLEIDINGEN
Lunch & Learn: Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (HERHALING)
Accountancy Vanmorgen
3 juni 2020
Webinar: Stap voor stap naar het 1,5-meter-kantoor en het coronaprotocol
Fiscount
10 juni 2020
PinkWeb Webinar Festival – Dossier Online demo
Pinkweb
10 juni 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
E-zine

E-zine

Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN