Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 16 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
KPMG betaalt stagiairs goed, advocatuur betaalt het beste
Na jaren van forse stijging hebben stagevergoedingen voor HBO- en WO-studenten hun plafond bereikt. Voor het vierde jaar op rij biedt de advocatuur de meest lucratieve stageplaatsen. Dat blijkt uit een analyse van 1.939 stages die dit jaar werden geplaatst op vacaturesite Magnet.me. 
Lees verder »
Slapend dienstverband – visie A-G leidend: transitievergoeding betalen

De kantonrechter volgt de visie van de Advocaat-Generaal in deze zaak over een slapend dienstverband. De werkgever moet een transitievergoeding betalen.

Lees verder »
Advertorial: Proactief meedenken met je klant doe je zo!

Jouw cliënten verwachten van jou dat je proactief met hen meedenkt en dat je inspeelt op ontwikkelingen in de branche. Met de Fiscount eindklantproducten doe je meer dan dat. Je informeert niet alleen. Je attendeert jouw cliënten ook op risico’s en kansen met handige tips en actiepunten.

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Financieel adviseur hoeft niet alles te volgen
Een financieel adviseur hoeft bij een consumptief krediet niet de rentewijzigingen door de bank in de gaten te blijven houden. Het is ook niet aan de adviseur om zelfstandig over het rentetarief met de bank te gaan onderhandelen, stelt de Commissie van Beroep van klachteninstituut Kifid.
Lees verder »
Uitzendkracht profiteert niet van krappe arbeidsmarkt, zzp’er wel
De Nederlandse uitzendkracht profiteert niet of nauwelijks van de krapte op de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot zzp’ers. Dat blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aanvulling basisopleiding NLP van adviseur naar vertrouwenspersoon

In vervolg op de basisopleiding NLP is ook deze aanvullende opleiding gericht op adviserende en leidinggevende functies. Tijdens deze sessies krijgt u onder meer technieken aangereikt om interventies uit te voeren ter bevordering van het functioneren en communiceren van anderen.
Start 4 november 2019 | Baarn | Pe-uren 24 | Prijs € 995,- (vrij van btw)

Meld u nu aan voor de Aanvulling basisopleiding NLP

Lees verder »
KPMG: Kunstmatige intelligentie krijgt bij bedrijven steeds meer voet aan de grond
Het gebruik van artificial intelligence (AI) krijgt bij steeds meer bedrijven vaste voet aan de grond, constateert KPMG. Ondernemingen combineren bovendien ‘artificial intelligence’ met andere technologieën om maximaal te kunnen profiteren van de voordelen van AI.
Lees verder »
Brexit Barometer: een derde van ondernemers goed voorbereid
Het aantal Nederlandse ondernemers dat is voorbereid op de impact van Brexit lijkt zich te stabiliseren. Dat blijkt uit de laatste KVK Brexit Barometer over het derde kwartaal van 2019.
Lees verder »
Filmfonds verleent subsidie op basis van onterechte controleverklaring: doorhaling RA
Een RA gaf een goedkeurende controleverklaring af, waarna een filmproducent twee flinke financiële bijdragen kon ontvangen van het Nederlands Filmfonds. Het fonds kwam er echter achter dat de RA flink had verzaakt en de verklaring nooit had mogen afgeven. Voor liefst 200.000 euro aan opgevoerde productiekosten ontbrak de relatie tot de filmproductie of de noodzakelijke […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een vooruitblik op de Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet in alle arbeidsrelaties sprake zijn van transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Iedere werknemer, ook de werknemer met een afwijkende arbeidsovereenkomst, moet op die manier meer inzicht krijgen in de voorwaarden die voor hem of haar gelden. In deze blog een vooruitblik op de Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Gratis WAB kennissessies – 7 november 2019
The Legal Company
7 november 2019
Presteren onder druk
NBA Opleidingen
5 november 2019
BTW-actualiteiten vastgoed
Fiscount
12 november 2019
VACATURES
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Aangiftemedewerker MBO- Meppel
mth accountants & adviseurs
Meppel
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN