Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kwartiermakers publiceren plan van aanpak, werkgroepen van start gegaan
Wat gaan kwartiermakers Marlies de Vries en Chris Fonteijn de komende drie jaar doen? En wie zitten er in de vier werkgroepen om tot een voorstel voor Audit Quality Indicators te komen? De dit voorjaar door minister Hoekstra voor een periode van drieënhalf jaar  aangestelde kwartiermakers hebben woensdag hun plan van aanpak gepresenteerd en bekendgemaakt […]
Lees verder »
Exact en hoe nu verder…met Unit4
Zeer recent had ik op LinkedIn nog een leuke discussie met Gerard Bottemanne over de ontwikkelingen in de softwaremarkt, gezien de recente overnames van Visma. Een ontwikkeling die ik niet voorzien had, was de overname van Unit4 door Exact. Goed, ik wist natuurlijk dat Unit4 in de Benelux in de verkoop stond – maar voor […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis cursus: De ondernemer en de auto

Vrijwel al uw klanten hebben een auto, maar zijn zij ook op de hoogte van de soms onverwachte fiscale gevolgen van deze auto? Onze docent mr. H.A. Elbert brengt uw kennis op autobelastinggebied weer op peil en geeft u tools om uw klanten direct praktisch advies te geven en hen te behoeden voor onverwachte valkuilen en risico’s. Bovendien krijgt u voor deze cursus 2 PE-uren toegekend! Volg nu de gratis proefcursus.

Lees verder »
ING reageert op FinCen Files: omstreden transactie was administratieve fout
ING is via een verklaring voor het eerst ingegaan op de FinCen Files, de reeks gelekte documenten over verdachte transacties waarin ING prominent naar voren komt. De bank benadrukt dat het de afgelopen jaren al veel in gang heeft gezet op het gebied van witwasbestrijding en haar poortwachtersrol ‘extreem serieus’ neemt.
Lees verder »
Steunmaatregelen stuwen overheidstekort op tot bijna 15 miljard euro
De overheid gaf in de eerste helft van 2020 bijna 15 miljard euro meer uit dan zij ontving. Dit kwam voornamelijk door de maatregelen van het kabinet om de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen, die tot nu toe ongeveer 14 miljard euro kostten. De belastinginkomsten laten een wisselend beeld zien.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kan jij je kantoor nog beter maken?

Hoe kan jij je onderscheiden van de rest? Tijdens deze sessie krijg je tips en concrete handvatten van Marco Muilwijk. Hij doet dit aan de hand van tips en geeft je concrete handvatten waarbij software een hulpmiddel is.
Kom naar de gratis sessie van AFAS tijdens de AV-week op donderdag 24 september van 15.00 – 15.30 uur. Meld je hier aan.

Lees verder »
Mr. Erik Tops over afwikkelen nalatenschappen: Empathie koppelen aan vaktechniek. Je kunt beiden verknallen!
Er zijn boeken vol geschreven over erfrecht en successieheffingen. Een goede adviseur weet precies hoe dat in elkaar zit. Maar net zo goed geldt: dichter bij een klant kun je niet komen! Als je het vertrouwen niet hebt of krijgt, dan word je nooit zijn of haar adviseur.
Lees verder »
KPMG: ondernemingen investeren fors in veilig thuiswerken
Grote ondernemingen hebben de afgelopen tijd veel extra uitgegeven aan technologie om veilig thuiswerken voor de werknemer mogelijk te maken, maar hebben grote moeite om voldoende cyberexpertise in huis te halen om de daadwerkelijke overgang naar thuiswerken te realiseren.
Lees verder »
Winsten bedrijven licht gedaald, 3 miljard euro minder aan belastingen betaald
Ondanks de sterke economische krimp in het tweede kwartaal van 2020 is de winst van niet-financiële bedrijven maar licht gedaald, meldt het CBS. Door de coronacrisis namen de inkomsten weliswaar af, maar deze werden grotendeels gecompenseerd door ruim 16 miljard euro aan corona-gerelateerde subsidies.
Lees verder »
De ideale accountant word je zo
Moderne ondernemers willen niet (alleen) terugkijken, maar hebben vooral behoefte aan realtime inzicht in en advies over hun bedrijfsvoering. Paul Heuker, directeur en eigenaar van deFinanseurs, groeide met deFinanseurs uit van een klein administratiekantoor met vijf werknemers uit tot een totaalontzorger op fiscaal en financieel gebied met 25 werknemers. Met meer dan veertig jaar ervaring, […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Information Security Officer Harmen: houd je thuiskantoor veilig

Het coronavirus COVID-19 heeft veel uitdagingen met zich mee gebracht. Eén daarvan is thuiswerken en de kwetsbaarheden in informatiebeveiliging die hierbij komen kijken. We spraken erover met Information Security Officer Harmen Thiewes van PinkWeb.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Topmodel doet aangifte tegen Belastingdienst
Den Haag hoeft beslag op huizen en Porsche frauderende controller niet op te heffen
Vijlbrief tegen verkorting teruggavetermijn BTW
Hoekstra wil uitvoering toezicht op niet-OOB’s per 2022 naar AFM, forse kritiek SRA
OPLEIDINGEN
Boekhouding kan slimmer, eenvoudiger en leuker (gratis)
Yuki
22 september 2020
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (meerdere dagen en meerdere tijden)
Accountancy Vanmorgen
23 september 2020
Meer vertrouwen = meer snelheid + minder kosten
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN