Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 december 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Loonaangifte 2020 bij Belastingdienst alleen nog via eHerkenning of DigiD
Werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst kunnen dit vanaf 1 februari 2020 alleen nog doen via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z), meldt de Belastingdienst. Ondernemers met een eenmanszaak kunnen daar inloggen met DigiD, de overige werkgevers moeten hiervoor gebruikmaken van eHerkenning.
Lees verder »
Gevangenisstraf geëist wegens faillissements- en belastingfraude
Het OM heeft donderdag in de rechtbank in Zwolle een celstraf van 18 maanden geëist tegen een 57-jarige man uit Arnhem wegens verduistering, faillissementsfraude, belastingfraude en valsheid in geschrifte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Actualiteiten seminar 2020

Voor de mkb adviseur
21 januari 2020 in Vianen • PE 6
Start het nieuwe jaar met een overzicht van alle nieuwe relevante ontwikkelingen op wet en regelgeving. Diverse sprekers uit de mkb praktijk nemen u mee door de highlights voor het nieuwe jaar. Een complete dag met actualiteiten die voor uw mkb-praktijk relevant zijn.
Meld u nu aan voor dit actualiteiten seminar

Lees verder »
KENNISPARTNER
De meest gemaakte fouten in de jaarrekening

Freek Zandbergen bespreekt in dit artikel de meest gemaakte fouten die hij tijdens de reviews van jaarrekeningen van kleine rechtspersonen tegenkomt. De fouten zijn onderverdeeld in presentatiefouten, fouten in grondslagen, zekerheden en aansprakelijkheden en in overige fouten.

Lees verder »
(Video) Eindejaarstip | Dividenduitkering
Bekijk deze tip over de dividenduitkering:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: 40+ KPI’s voor de moderne accountant

Jij adviseert klanten over hun onderneming en wijst ze op ontwikkelkansen. Maar weet jij zelf hoe je er voor staat? Waar liggen jouw kansen? Basecone geeft je in deze whitepaper meer dan 40 mogelijke KPI’s, die elke accountant zou moeten meten. Hiermee breng jij jouw prestaties in kaart en helpen wij je verder te ontwikkelen!

Lees verder »
HET JAAR VAN (5). Vera van Dijk (BDO) ‘Ik heb veel geleerd van onze scrumteams’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2019 en wat wensen zij voor 2020? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Vera van Dijk is business architect bij BDO.
Lees verder »
Lagere groei arbeidsproductiviteit door zelfstandigen, vergrijzing en minder investeringen
De groei van de arbeidsproductiviteit lag het afgelopen decennium een stuk lager dan in de tien jaar daarvoor, meldt het CBS. Tussen 1998 en 2008 groeide de arbeidsproductiviteit in de commerciële sector met 20,7 procent. In de periode 2008 tot en met 2018 was deze groei 3,9 procent.
Lees verder »
Prijzen koopwoningen blijven flink stijgen
Bestaande koopwoningen waren in november 5,8 procent duurder dan in november 2018. De prijsstijging is lager dan in oktober, maar er is nog altijd sprake van een stijgende trend.
Lees verder »
Kennisdoc | Van ruziënde maten tot vechtende families: tien spraakmakende zaken uit 2019
De meest spraakmakende én ook meestgelezen zaken uit de accountancybranche uit 2019 op een presenteerblaadje
Lees verder »
AFM: hier moet ‘informatiebeveiliging’ accountants aan voldoen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft zijn Principes voor Informatiebeveiliging gepubliceerd. Die gaan over de vraag hoe financiële ondernemingen en accountantsorganisaties met informatiebeveiliging moeten omgaan.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
7 geboden voor de moderne accountant

Ondernemers die niet meegaan in de technologische ontwikkelingen staan vroeg of laat buitenspel. Dat geldt voor ondernemers in alle branches. Dus ook voor boekhouders en accountants. Je rol als accountant verandert. Daar doe je niets tegen. Wat rest is de keuze die je als kantoor maakt hoe hiermee om te gaan. En wat je doet om […]

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN