Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 7 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mazars en Value8 bereiken schikking
Investeringsmaatschappij Value8 en Mazars hebben besloten de lopende juridische procedure te beëindigen. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.
Lees verder »
Laatste kans voor definitieve subsidieberekening TVL
Heb je TVL 1 2020, Q4 2020 en Q1 2021 aangevraagd en nog niet de werkelijke omzet aan de RVO doorgegeven? Dan is er nog een allerlaatste kans om dit voor 10 juni 2022 te doen, laat de uitvoeringsorganisatie weten. Voor TVL Q2 2021 heb je tot 20 juli 2022 de tijd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie? Gebruik deze eisen en wensenlijst.

Op zoek naar een moderne oplossing voor urenregistratie, planning en facturatie? Maak dan een goed vergelijk tussen verschillende aanbieders en vergelijk ‘appels met appels’. Om dit vergelijk makkelijk te maken, bieden wij een handige vragenlijst die je gratis mag gebruiken voor je pakketselectie.

Download eisen en wensenlijst »
UWV door bestuursrechter gecorrigeerd over compensatie transitievergoeding 
Kan een werknemer aanspraak maken op compensatie van de transitievergoeding als de twee jaren van arbeidsongeschiktheid zijn verstreken vóór 1 juli 2015 en het dienstverband is geëindigd op of ná 1 juli 2015? Over die vraag boog de Centrale Raad van beroep zich onlangs. De bestuursrechter oordeelt dat het UWV uitgaat van een onjuiste wetsuitleg.
Lees verder »
SRA: sterke winstontwikkeling mkb, mede dankzij NOW
Het mkb heeft in 2021 financieel over de breedte goed gepresteerd, mede dankzij de coronasteun van de overheid. Niet alleen de omzet en de winst stegen, ook de vermogenspositie en de kredietwaardigheid staan op grote hoogte. Maar de onderlinge verschillen tussen mkb-ondernemingen zijn groot.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 29 juni de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Akkoord over nieuwe wetgeving minimumlonen
Afgevaardigden van het Europees Parlement en de Europese Raad hebben een voorlopig akkoord bereikt over een richtlijn die bepaalt waar nationale minimumlonen in de EU aan moeten voldoen. De nieuwe regels moeten de werk- en leefomstandigheden van Europese werknemers verbeteren en ongelijkheid tegengaan.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | Maak het je klant gemakkelijk
Uitpuilende schoenendozen met bonnetjes? Bij Van Klompenburg Administraties en Belastingadvies leren ze klanten hun administratie online of via de app te doen. Dankzij hun hulp en de software van SnelStart is de overstap naar digitaal appeltje-eitje.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Méér omzet en véél werkplezier. Zo krijg je beide.

Standaard dienstverlening had voor Marcel Spoelstra geen toegevoegde waarde meer. Om die reden is hij zijn dienstverlening gaan uitbreiden. Zijn service based kantoor is nu een value based kantoor. Hoe zijn nieuwe manier van werken heeft gezorgd voor meer rendement? Dat lees je hier.

Lees verder »
Stichting Petje af viert 15-jarig jubileum met Koningin Māxima bij KPMG
Ter ere van het 15-jarige jubileum heet Stichting Petje af Hare Majesteit Koningin Māxima welkom op 9 juni op het hoofdkantoor van donateur KPMG in Amstelveen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Met de informatie uit het systeem ben je iedereen altijd een stap voor’

AFAS Accountancy Direct en SB+ is voor administratiekantoor Cijfer Studio een ideale oplossing. ‘Het is dé manier om efficiënt met mijn klanten samen te kunnen werken.’ Na jarenlange ervaring bij diverse accountants- en belastingadvieskantoren heeft Anne-Corinne van Geest in het najaar 2020 de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. Zo is Cijfer Studio ontstaan. Haar […]

Lees verder »
Juridisch gevecht voormalig Deloitte-partner zet zich voort bij tuchtrechter
De aan de kant gezette Deloitte-partner Peter Buur heeft een tuchtklacht bij de Accountantskamer ingediend tegen Gerrie Lenting, die momenteel namens Deloitte onderzoek doet naar de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Het is een nieuw hoofdstuk in het slepende conflict dat zich al enige tijd afspeelt tussen Buur en Deloitte.
Lees verder »
Kabinet wil gaan schrappen in belastingregelingen
Het kabinet gaat bij een negatieve evaluatie belastingregelingen afschaffen of versoberen. Dit is een van de acties waarmee de komende jaren gewerkt wordt aan een eenvoudiger en moderner belastingstelsel. Dit staat in de fiscale beleids- en uitvoeringsagenda die staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Cel geëist tegen belastingadviseur die forse hoeveelheid valse aangiftes indiende
Transparantere arbeidsvoorwaarden verplicht vanaf 1 augustus
TVL voor startende ondernemers opent 7 juni
Deadlines voor doorgeven werkelijke omzet TVL opgeschoven
OPLEIDINGEN
Online cursus Update Werkkostenregeling bij gemeenten (verdieping)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 juni 2022
Online cursus Horizontaal Toezicht en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 juni 2022
Word interne vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
22 juni 2022
VACATURES
Controleleider (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Fiscalist
SNP Adviseurs
Twello
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN