Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 28 september 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Medewerkers Belastingdienst veroordeeld voor doorspelen kentekengegevens
Twee voormalige medewerkers van de Belastingdienst zijn dinsdag veroordeeld voor het jarenlang verkopen van gegevens uit het RDW-systeem van de fiscus. Een 41-jarige man kreeg achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Zijn leidinggevende, een 47-jarige vrouw, werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk.
Lees verder »
Willem Riegman reageert op veroordeling in Imtech-zaak
Accountant Willem Riegman reageert op Accountant.nl op zijn veroordeling in de Imtech-zaak door de Accountantskamer en het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het is zeldzaam dat een bestrafte accountant publiekelijk in de pen klimt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Opleiding Belastingaccountant

Tijdens de opleiding Belastingaccountant leer je fiscale wet- en regelgeving beter te interpreteren en in de praktijk toe te passen. Ook als de wetgeving verandert, weet je hoe je daarmee moet omgaan, zodat je je klant zo goed mogelijk kunt adviseren.

Bekijk het programma »
Auditdienst Rijk krijgt geen volledige medewerking
De Auditdienst Rijk, die in opdracht van minister Dijkgraaf onderzoek deed naar misstanden rondom een melding van een klokkenluider bij de publieke omroep,  heeft geen inzage gekregen in mogelijk belangrijke informatie.
Lees verder »
IMF keert zich tegen belastingverlagingen in VK
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft forse kritiek geuit op de aangekondigde belastingverlaging van de Britse regering. Het fiscale pakket zal de inflatie waarschijnlijk aanwakkeren en de ongelijkheid vergroten, aldus het IMF. Het is zeer ongebruikelijk dat het fonds zich in dergelijke woorden uitspreekt over een ontwikkelde economie. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw regels bij internationaal goederenverkeer en diensten?

Ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Als men niet voldoet aan de eisen kan de belastingdienst btw heffen over de omzet waar eerst geen btw over werd gefactureerd en/of aftrek van voorbelasting weigeren. Leer op 11 oktober van Marja van den Oetelaar hoe je btw afwikkelt en onverwachte naheffingen voorkomt.

Lees verder »
Wereldhave vreest 5% minder resultaat door vennootschapsbelasting
Vastgoedfondsen verliezen per 2024 hun status van fiscale beleggingsinstellingen (fbi’s). Wereldhave heeft berekend wat de maatregel het fonds gaat kosten: jaarlijks €3 mln tot €4 mln.
Lees verder »
AV3 2022 | ‘ICT-dienstverlening past bij accountancy’
Voor ICT-diensten moet je bij een softwarebedrijf zijn. Sommige accountantskantoren hebben echter een eigen team van ICT’ers. De ICT-tak van Van Oers telt 17 medewerkers. Verantwoordelijk directeur Marjolijn Wolst en directeur innovatie Jeroen Mathijssen leggen uit.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Software als onderdeel van succes bij Van de Ven Accountants | Adviseurs

Met honderden klanten heeft ieder accountantskantoor een flinke uitdaging. Geen klant is óf werkt hetzelfde. Flexibiliteit is cruciaal voor een succesvolle praktijk. Waar de ene klant de administratie zoveel mogelijk uitbesteedt, wil de andere klant dit zo veel mogelijk zelf in de hand houden. Hoe houd je dan grip op al die verschillende administraties? Voor […]

Lees verder »
Onderzoek Grant Thornton aanleiding voor rechtszaak artiest Mr. Probz en platenmaatschappij Sony
Artiest en producer Dennis Stehr, beter bekend als Mr. Probz, heeft platenmaatschappij Sony Music Entertainment (SME) gedagvaard. Volgens Grant Thornton hebben SME en dochteronderneming Ultra Records jarenlang royalties achtergehouden, waardoor Stehr miljoenen aan inkomsten zou zijn misgelopen.
Lees verder »
Pauzedrankjes en voorstelling zelfstandige prestaties btw, theater moet 15 mille naheffing betalen
Een theater heeft bij vrijwel alle voorstellingen een pauzedrankje verwerkt in de prijs van entreekaartjes en vindt dat het drankje daarom voor de omzetbelasting als bijkomende prestatie bij de hoofdprestatie (het verlenen van toegang tot voorstellingen) moet worden gezien, net als de garderobe-, reserverings- en verkoopkosten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiscaal Vanmorgen krijgt boost met overname van Fiscaal Consult
Geen ontslag voor mascotte en werknemer bij voetbalclub Heerenveen
RVO: voorkom terugvordering TVL-schuld door CJIB-deurwaarder
OPLEIDINGEN
Ken de grenzen van goed koopmansgebruik
Fiscount
5 oktober 2022
Masterclass Word intern vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
20 oktober 2022
Cursus Bedrijfsopvolgingsregeling (actualiteit, knelpunten en oplossingen in de praktijk)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 oktober 2022
VACATURES
Senior Supervisor Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Gevorderd assistent-accountant MKB
Moore MTH
Amersfoort
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Den Haag
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN