Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Miljoenennota: gunstiger voor kleine dan grote bedrijven
Het hoge tarief voor de winstbelasting gaat niet omlaag zoals vorig jaar toegezegd. Het lage tarief daalt wel, wat gunstig is voor kleinere bedrijven. Er komt een nieuwe investeringsaftrek. Daarover zou het kabinet het eens zijn.
Lees verder »
‘Belastinguitstel dit jaar gehandhaafd’
Het derde noodpakket zal soberder zijn. Maar het belastinguitstel waar bedrijven al sinds maart gebruik van kunnen maken blijft volgens Haagse bronnen in stand. De terugbetalingsregeling zou gunstig zijn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
FNV wil afspraken over thuiswerken en vergoeding
Vakbond FNV gaat met de werkgevers onderhandelen over een thuiswerkregeling. Er moeten volgens de FNV niet alleen afspraken komen over de werkplek thuis en een vergoeding voor kosten, maar ook over privacy en de combinatie van werk en privéleven.
Lees verder »
Auto- en motorbranche diep in min in tweede kwartaal  
De omzet van de auto- en motorbranche was in het tweede kwartaal ruim 25 procent lager dan een jaar eerder. Dit is de grootste krimp in meer dan 25 jaar. Alle deelbranches, behalve de motorbranche, laten in het tweede kwartaal recorddalingen zien.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Vraag tijdig subsidie aan voor praktijk- en werkleerplaatsen
Heb je cliënten die in hun bedrijf in het studiejaar 2019/2020 praktijk- of werkleerplaatsen hebben aangeboden? Zij kunnen dan nog tot uiterlijk 16 september 2020…
Lees verder »
Gebrek aan personeel drijft kosten op bij verpleeghuizen
Stijgende loonkosten drukken het nettoresultaat in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT-sector). Ten opzichte van 2018 daalde het resultaat in 2019 met 18% tot 239 miljoen.
Lees verder »
Friesland geeft subsidie voor stagiairs
Met financiële steun wil de provincie Friesland bedrijven verleiden dit najaar stagiairs aan te nemen. Vanaf september kunnen bedrijven 1500 euro krijgen.
Lees verder »
PwC stopt na 29 jaar met Oranje
De samenwerking tussen PwC en de KNVB blijkt vorige maand te zijn beëindigd. Het nieuws werd pas op 24 augustus naar buiten gebracht. Het klinkt als een echtscheiding: PwC heeft ‘ruimte’ nodig om uit te vinden wat ze in de toekomst met sponsoring wil, aldus het persbericht. 
Lees verder »
Koploper in veranderingen? Nomineer je kantoor voor de Exact Cloud Awards 2020
Accountants- en administratiekantoren kunnen zichzelf weer nomineren voor de Exact Cloud Awards, de jaarlijkse verkiezing van koplopers in de branche.  
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klantcase Advies Anno Nu | ‘De oude garde kabbelt wel voort, maar de jonge generatie verwacht meer’

‘Advies Anno Nu richt zich op de ondernemer die het beste uit zichzelf wil halen’, aldus Iris eigenaar van Advies Anno Nu. ‘Voorop staat een héle goede dienstverlening, maar nog belangrijker is dat zowel klant als medewerker het fijn vindt met – en voor- Advies Anno Nu te werken en privé en werk goed kunnen […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Marleen Kloppers RA nieuwe CFO van Buma/Stemra
Wageningse accountants steunen voedselhulp
FIOD: ‘3 miljoen zorggeld verduisterd’
De zomer van Elly Stroo Cloeck: ‘Ik wil op termijn werken als digital nomad’
OPLEIDINGEN
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020
Fiscaal Vanmorgen
7 september 2020
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
POST-HBO-MODULE FINANCIAL CONTROLLING_
HAN
29 oktober 2020
VACATURES
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN