Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 9 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Minder zorgen bij ondernemers over continuïteit bedrijf
In vrijwel alle branches van het niet-financiële bedrijfsleven is het aantal ondernemers dat denkt in de huidige economische situatie minstens nog een jaar te bestaan in mei sterk toegenomen ten opzichte van de meting van april.
Lees verder »
Corona | Langdurige coronacrisis kan financiële sector fors raken
De risico’s voor de financiële stabiliteit nemen toe naarmate de coronacrisis langer duurt. Een belangrijk verschil met de kredietcrisis van 2008 en 2009 is dat de oorzaak nu buiten de financiële sector ligt en dat de buffers bij banken aanzienlijk hoger zijn dan toen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aansluiten bij Fiscount: doen!

Een cliënt stelt je een vraag waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Je hebt daarvoor onvoldoende kennis in huis. Toch ben je slechts een telefoontje, mailtje of muisklik verwijderd van het antwoord. Hoe? Sluit je aan bij Fiscount, dan wordt dat realiteit. We hebben veel specialismen en vaardigheden in huis, waarvan jij gebruik kunt maken.

Lees verder »
Premiedifferentiatie WW: termijn schriftelijke vastlegging arbeidscontract loopt bijna af
Om de lage WW-premie te mogen betalen voor werknemers die voor onbepaalde tijd in dienst zijn en geen oproepovereenkomst hebben moet de werkgever de arbeidscontracten schriftelijk vastleggen.
Lees verder »
Mondkapjes in het OV: wel of geen verplichte vergoeding werkgever?
Is de werkgever verplicht om aan werknemers die sinds 1 juni met het openbaar vervoer reizen mondkapjes te verstrekken of te vergoeden? En maakt het daarbij uit of het om woon-werkverkeer, of om zakelijk verkeer gaat?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar: goede accountants kijken vooruit! En weten hoe dat moet

Waar liggen de kansen voor MKB-ondernemers en accountants? Welke accountantskantoren zijn voldoende weerbaar om moeilijke tijden door te komen? Wat kunnen kantoren doen om hun positie te versterken? En wat kunnen zij nú doen voor hun klanten: hoeveel vet op de botten moet een MKB-ondernemer hebben en welke onderbouwde scenario’s kun je voor ze opstellen? Kortom: we gaan weer vooruit kijken. In een goedgevuld webinar op 17 juni. Mis het niet!

Lees verder »
ICT & Kantoor
Sneller, makkelijker en veiliger communiceren met cliënten en uitvragende partijen

Makkelijker, sneller en veiliger communiceren met cliënten en uitvragende partijen. Dat kan met Client Online, het accountancyplatform van PinkWeb. Hoe helpt Client Online de accountant? En wat voor soort organisatie is PinkWeb? We stelden deze vragen aan Marcel Janssen, business development manager bij het bedrijf.

Lees verder »
Minister Koolmees gaat minimumloon niet verhogen
Er komt geen hoger minimumloon op basis van het CPB-onderzoek waaruit blijkt dat verhoging van het minimumloon minder banen kost dan eerder werd gedacht.
Lees verder »
Corona | DNB voorziet diepe economische crisis door pandemie
De economische schade van de coronapandemie in het eerste en tweede kwartaal van 2020 is dermate omvangrijk dat een diepe, vrijwel wereldwijde economische recessie onontkoombaar is.
Lees verder »
Kabinet wil betaaltermijn grote bedrijven aan MKB terugschroeven naar 30 dagen
Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) wil in de wet gaan vastleggen dat de betalingstermijn van grote bedrijven aan het MKB wordt verkort naar 30 dagen.
Lees verder »
AFM wil standaard voor niet-financiële informatie in OOB-verslaggeving
De AFM wil een internationale standaard voor niet-financiële informatie in verslaggeving. Dat zegt de toezichthouder in reactie op de consultatie van de Europese Commissie voor de herziening van de Non-Financial Reporting Directive (NFRD).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiënt en effectief je klanten ondersteunen

De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen voor veel ondernemers. Om gebruik te kunnen maken van steunmaatregelen en om de schade te beperken, is actueel financieel inzicht nodig. En ondernemers kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Hoe ondersteun jij je klanten in deze tijden? Marcel Spoelstra van Spoelstra Accountancy Services en Frank Robben van 3B Adviseurs & […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
HR- en salarissoftware Polaris gekoppeld aan iMUIS Online

Integraal HR- en salarissysteem Polaris is vanaf nu gekoppeld aan iMUIS Online, het online boekhoudpakket van MUIS Software.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vijlbrief wil fiscale prikkel om te lenen aanpakken
Hoge Raad fluit fiscus terug over toepassing BOR
Corona | Rabobank ziet terugval in adviesopdrachten voor accountants
Harde kritiek op second opinion over nieuwe berekening BPM
OPLEIDINGEN
Webinar: De DGA in de aangiftepraktijk
Fiscount
12 juni 2020
PinkWeb Webinar Festival – Dossier Online demo
Pinkweb
10 juni 2020
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN