Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Minister wil verplichte aanwijzing accountants voor controle beursfondsen
Minister Hoekstra van Financiën komt met een wetswijziging waardoor accountants straks kunnen worden aangewezen voor de OOB-controle van beursgenoteerde bedrijven. Daarmee zou het probleem moeten worden opgelost dat de laatste paar jaar veel kleinere beursfondsen geen controlerend accountant kunnen vinden.
Lees verder »
PwC: baten van extra thuiswerken zijn aanzienlijk
Als iedereen die thuis kan werken na Covid-19 één extra dag vanuit huis gaat werken ten opzichte van de situatie voor Covid-19, levert dat de samenleving zo’n vier miljard euro op. Deze kostenbesparing zit bij werkgevers en werknemers, maar ook in de samenleving als geheel. De uitstoot van CO2 daalt met 606 kiloton. Dat blijkt uit […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Miljoenenfraude door ambtenaar gemeente Den Haag
Een ambtenaar van de gemeente Den Haag is ontslagen nadat uitkwam dat hij voor ruim twee miljoen euro heeft gefraudeerd. Nadat de fraude op het stadhuis was opgemerkt is er aangifte gedaan bij de Rijksrecherche en is de ambtenaar op staande voet ontslagen.
Lees verder »
Minder zorgen over voortbestaan bedrijven, vooral meer optimisme in zakelijke dienstverlening
Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen, meldt het CBS. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de onroerend goed […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is en er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
Loonaangifte niet te verwerken na afvoer LH-nummer
De Belastingdienst kan een loonaangifte niet verwerken als je deze indient nadat het loonheffingennummer is afgevoerd. De werkgever ontvangt dan een brief. Uit de praktijk blijkt dat niet altijd duidelijk is tot wanneer je nog aangifte loonheffingen moet doen nadat je hebt doorgegeven dat het loonheffingennummer afgevoerd mag worden.
Lees verder »
UWV: verdubbeling WW-uitkeringen, lichte stijging aantal vacatures
De coronacrisis had in maart meteen gevolgen voor de werkloosheid. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen verdubbelde in de lente van 2020 ten opzichte van vorig jaar, meldt uitkeringsinstantie UWV. Vooral jongeren en mensen uit dienstverlenende beroepen verloren hun baan. Toch stijgt het aantal vacatures sinds mei weer licht en zijn er nog steeds kansen in onder […]
Lees verder »
Alfa Consultants opereert nu ook vanuit regio Amsterdam-Schiphol
Per 1 juli werkt het team van Alfa Consultants ook vanuit het pand van Alfa in Aalsmeer nabij Amsterdam en Schiphol. De uitbreiding is volgens het bedrijf ingegeven door de wens om dichter bij de klant te staan, zowel nationaal als internationaal, en bij de collega’s van Alfa Accountants en Adviseurs.
Lees verder »
De accountant die geen accountant bleek te zijn
‘Accountant Van Ofwegen benoemd tot CFO Vattenfall Nederland’, kopte Accountancy Vanmorgen afgelopen vrijdag. Want ‘transfernieuws’ wordt over het algemeen goed gelezen, ook als een accountant niet meer in zijn oorspronkelijke vakgebied werkzaam is.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hof: BFT mag Wwft-schending ook via tuchtrecht aanpakken
BTW-verlaging niet mogelijk omdat fiscus het niet kan uitvoeren
Brouwers Accountants & Adviseurs opent vestiging in Amsterdam
Terechte vordering administratie of phishing expedition?
OPLEIDINGEN
POST-HBO AA MKB THEORIE EN PRAKTIJK_
HAN
4 september 2020
Cursus Vaktechnisch overleg (VTO) voor gemeentelijke fiscaliteit Q3
Fiscaal Vanmorgen
23 september 2020
Bedrijfsfinanciering? Zo doe je dat!
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN