Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 3 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mogelijk toch snel Brexit-deal
Bij de Brexit-onderhandelingen wordt vooruitgang geboekt, zei de Britse minister van Onderwijs Gavin Williamson donderdag tegen nieuwszender Sky. Volgens Europese diplomaten zou zelfs al komend weekend een deal kunnen worden gesloten.
Lees verder »
NBA publiceert beleidsstandpunten
De NBA heeft de eerste drie van een nieuwe reeks ‘beleidsstandpunten’ gepubliceerd: over continuïteit, klimaatprestaties en digitalisering van informatie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Stelt u de juiste vragen aan uw cliënt als het gaat om estate planning?

Een goede estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van uw cliënt. Het stellen van de juiste vragen is eigenlijk al het geven van de oplossing, maar weet u de ins en outs? Bernard Schols vertelt u op 7 december zowel de actuele ontwikkelingen als de klassieke techniek. Hij bespreekt de vijf dimensies van estate planning: het huwelijksgoederenregime, de schenking, het testament, de levensverzekering en de internationale aspecten.

Informatie en aanmelden »
MTH verhuist terug naar Amersfoort
Na zeventien jaar keert MTH Accountants & Adviseurs terug van Hoevelaken naar Amersfoort. Een van de redenen is een kortere afstand tot de arbeidsmarkt.
Lees verder »
Elektrisch rijden breekt door, bijtelling omhoog
Een elektrische auto is in gebruik nauwelijks duurder dan een model met brandstofmotor, zo meldt de ANWB. Per 1 januari schiet de bijtelling omhoog.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update Wet Arbeidsmarkt in Balans

Speciaal voor jou organiseren wij een update van de WAB. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Wat zijn precies de mogelijkheden voor payrolling en flexcontracten? Betalen we niet ten onrechte de hoge premie? Hoe werkt de gewijzigde transitievergoeding en compensatieregeling? Casper Mons praat je op 10 december bij.

Lees meer »
‘MKB gewild bij buitenlandse kopers’
Volgens BNR Nieuwsradio zijn Nederlandse MKB-bedrijven in trek bij buitenlandse kopers. Dat komt vooral door de relatief lage prijzen. Maar ook door de verkoopbereidheid van ondernemers.
Lees verder »
Geen succes voor curatoren Imtech in zaak tegen advocaten
De Raad van Discipline van de Orde van Advocaten heeft de klachten die de curatoren van het failliete installatiebedrijf Imtech hadden ingediend tegen vier (voormalige) advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek niet-ontvankelijk verklaard. Een flinke tegenvaller voor de curatoren, die vonden dat De Brauw zo’n € 4,5 miljoen terug moet betalen.
Lees verder »
Novaa roept leden op om tegen governanceplannen NBA te stemmen
Novaa roept alle leden op om op 14 december tijdens de ALV van de NBA tegen de governanceplannen van het bestuur van de NBA te stemmen. De beroepsorganisatie vindt dat er binnen de huidige structuur genoeg mogelijkheden denkbaar zijn om het gewenste doel te bereiken: het vergroten van de betrokkenheid van de leden van de NBA.
Lees verder »
Gerichte vrijstelling studie en opleiding per 2021 verruimd
De gerichte vrijstelling voor scholing geldt vanaf 2021 ook bij vergoedingen en verstrekkingen voor scholing die voortvloeien uit vroegere arbeid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Complete financiële processen digitaliseren met klantvriendelijke software

Maartje van Lieshout is applicatiebeheerder bij WEA Rivierenland. Vanuit dit accountantskantoor in Zaltbommel helpt zij MKB’ers hun financiële processen te digitaliseren, onder andere via Twinfield. In support consultant Niels Renne van Twinfield vindt zij hierbij altijd een luisterend oor. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Jaarplan 2021 Belastingdienst: focus op verbetering van de dienstverlening
Bestuurder failliete modeketen hoeft accountant niet te betalen
Inschrijfverplichting KvK niet strijdig met Europees recht
Ondernemer mocht op advies accountant vertrouwen, vergrijpboete geschrapt
OPLEIDINGEN
De dga als werknemer voor de loonheffingen
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Actualiteiten uit de insolventiepraktijk
NBA Opleidingen
7 december 2020
De fiscale eenheid VPB – de voordelen én de valkuilen – online
Fiscount
17 december 2020
VACATURES
Adviseur MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN