Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 6 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NOW-loket geopend: wachttijden zijn kort
Ondernemers kunnen sinds 9.00 uur vanochtend bij het UWV een aanvraag doen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Er ontstond vrijwel direct een wachtrij door de grote toeloop, maar die rij was tegen 12 uur verdwenen. 
Lees verder »
Corona | Zorgverzekeraars compenseren zorgaanbieders
Zorgverzekeraars gaan zorgaanbieders financieel helpen als zij inkomsten mislopen tijdens de coronacrisis, zo heeft koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aangekondigd. Zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online samenwerken vanuit huis – de oplossing

Werk jij ook vanuit huis? En loop je tegen praktische zaken aan zoals:
• Niet optimaal kunnen samenwerken met je klant;
• Niet over alle klantinformatie beschikken;
• Niet AVG-proof bestanden kunnen uitwisselen?
Dan is MUIS Connect het online samenwerkingsplatform waar jij naar op zoek bent! Alle klantgegevens overzichtelijk en online beschikbaar, zodat je ook thuis optimaal kunt samenwerken. Kijk hier voor meer informatie >>

Lees verder »
Corona | Regeling NOW op drie punten aangepast
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de Tweede Kamer laten weten dat de regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) op drie punten is aangepast.
Lees verder »
Corona | Flynth vraagt aandacht voor situatie ondernemers na crisis
Flynth heeft het Register Belastingadviseurs gevraagd om bij Financiën aandacht te vragen voor de fiscale situatie van ondernemers ná de coronacrisis. ‘Er leven onder klanten van Flynth namelijk grote zorgen over het voldoen van hun belastingschulden, waarvoor zij op dit moment drie maanden uitstel van betaling hebben gekregen.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

Op 8, 9 en 10 april van 12.00 tot 13.00 uur organiseert Accountancy Vanmorgen in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent van de actuele noodmaatregelen op dit gebied. Volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,- én 1 PE-punt.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Uitspraak over uitzendbeding: mogelijk grote financiële gevolgen voor uitzendwerkgevers

Uitzendwerkgevers zijn, in elk geval vanaf 17 maart 2020, wettelijk verplicht om gedurende maximaal 104 weken minimaal 70% van het loon bij ziekte door te betalen aan uitzendkrachten, ook in fase 1 en 2. Dit volgt uit de (tussen)uitspraak van Gerechtshof Den Haag van 17 maart 2020.

Lees verder »
Aantal starters in eerste kwartaal stabiel
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er ongeveer evenveel ondernemingen gestart als in de eerste drie maanden van 2019, meldt de Kamer van Koophandel. Het waren er ruim 63.000.
Lees verder »
‘Kredietverzekeraars brengen detailhandel in problemen’
Volgens het FD kampen ondernemers in de detailhandel met een snel teruglopende kaspositie. Kredietverzekeraars Atradius, Euler Hermes en Coface beëindigen of verlagen massaal hun kredietlimieten vanwege de coronacrisis. Nieuwe aanvragen worden vrijwel allemaal afgewezen.
Lees verder »
Fiscaliteit, NOW en jaarrekening: experts praten u bij over de impact van corona
Fiscaliteit, NOW en de jaarrekening: drie belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Tijdens drie interactieve online Lunch & Learnsessies bespreken experts de fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis, de inhoud en de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) én de consequenties voor het […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona | Belangrijke aandachtspunten en keuzes bij NOW-aanvraag

In het kader van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is € 10 miljard aan subsidie ter beschikking voor looncompensatie voor de periode 1 maart tot en met 30 mei 2020 vanwege omzetdaling wegens het coronavirus. Hoe pakt deze regeling uit voor het bedrijfsleven en welke keuzes moeten worden gemaakt? Timing is bij aanvraag […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Wanneer voldoet de werkgever aan de NOW-voorwaarden?
Corona | NOW-subsidie: aanvragen in april, pas definitief in 2021
Corona | Lager gebruikelijk loon vanwege coronacrisis mag
OPLEIDINGEN
Webinar IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
16 april 2020
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen
Fiscaal Vanmorgen
12 mei 2020
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
7 april 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN