Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA: continuïteits- en frauderapportage voorlopig alleen in Wta-domein
De NBA heeft naar aanleiding van een consultatie de nieuwe standaard voor verplichte rapportering over continuïteit en fraude gewijzigd. Die wordt vooralsnog alleen van toepassing op het Wta-domein.
Lees verder »
‘Verhoging schijfgrens winstbelasting bij misbruik teruggedraaid’
De verhoging van de grens waaronder bedrijven minder winstbelasting betalen, kan mogelijk worden teruggedraaid als blijkt dat ondernemingen louter met dat doel kiezen voor een opsplitsing, schrijft demissionair staatssecretaris Vijlbrief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom veranderen van accountancy software?

Veranderen van accountancy software kan een grote uitdaging zijn, vooral omdat het geen dagelijkse bezigheid is. Toch ontkom je niet aan de nood om de processen van je kantoor te evalueren en te beslissen of je gaat voor verandering. Want accountancy software die je ondersteunt in de bedrijfsvoering en samenwerking met klanten is de motor van ieder succesvol accountants- of administratiekantoor.

Ontdek de waarde van verandering »
Belgisch boekhoudschandaal na twintig jaar ten einde
Een van de grootste boekhoudschandalen in de Belgische geschiedenis lijkt na twintig jaar tot een afronding te komen: de top van het in 2001 omgevallen techbedrijf Lernout & Hauspie moet gedupeerde beleggers meer dan € 650 miljoen betalen, heeft het hof van beroep in Gent bepaald.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Ook kleinkindvrijstelling voor bonuskleinkinderen?

Sinds de Rijksoverheid de vrijstelling in de erfbelasting voor kleinkinderen in 2010 sterk verhoogde, wordt deze in de testamentenpraktijk veelvuldig toegepast. Vooral welgestelde grootouders hebben hier veel interesse voor. Maar kunnen nu alleen hun kleinkinderen – of ook hun bonuskleinkinderen – een beroep op de kleinkindvrijstelling doen?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Eindejaarsactie: 100 euro portfolio-korting!

Heeft u uw portfolio al op orde? Om dit drukke jaar goed – en met een afgevinkt portfolio – af te sluiten, krijgt u tijdelijk € 100,- korting op een jaarabonnement. Hiermee heeft u onbeperkt toegang tot ruim 260 onderwerpen waarmee u direct aan de slag kan gaan en uw leerdoelen gemakkelijk compleet maakt.

Bekijk de actie en ontdek de voordelen »
Welk verhaal wil je als werkgever vertellen om mensen te boeien?
Vrijwel elk accountants- en administratiekantoor in Nederland merkt de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. Maar hoe ga je daar mee om? Zijn er oplossingen denkbaar of hebben we ons er maar bij neer te leggen? Arbeidsmarktkrapte is één van de meest prangende onderwerpen in de accountancy. Reden voor de NOAB om er onlangs […]
Lees verder »
Nog altijd minder faillissementen dan voor corona
In november zijn meer bedrijven failliet verklaard dan in oktober, zo meldt het CBS, maar het aantal faillissementen is nog altijd laag vergeleken met het niveau van voor de corona-uitbraak.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
MKB-bedrijven naar de effectenbeurs?

Veel accountants hebben nog onvoldoende zicht op een volledige of de best passende financieringsoplossing. Goed geïnformeerd blijven over nieuwe financieringsproducten en -aanbieders is een vak apart. Effectenbeurs NPEX is vanwege het unieke en innovatieve karakter de moeite waard om nader kennis mee te maken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Werkgevers willen arbeidsmarktkrapte aanpakken, met hand op de salarisrem
Boekhouder gaat het schip in met lening aan klant om zendtijd bij RTL4’s Yacht Vision te kopen
Regeling NOW 5 gepubliceerd
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
17 december 2021
GoodHabitz
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
Webinar: Zo wordt de jaarafsluiting een makkelijke klus
Yuki
14 december 2021
VACATURES
Assistent Controller (32 uur)
KWPN
Ermelo
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Gevorderd assistent-accountant(s) (m/v), 32-40 uur
Van helder
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN