Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 14 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA dient klacht in tegen 68 leden om verzuim PE-plicht
De NBA dient een klacht in bij de Accountantskamer tegen 68 leden die, ondanks herhaalde herinneringen, niet hebben voldaan aan hun permanente educatie-verplichtingen over de periode 2016-2018.
Lees verder »
‘Businessmodel gebaseerd op BTW-fraude’: taakstraf en voorwaardelijke celstraf
De dga van een bedrijf dat nieuwe telefoons via internet verkoopt heeft zijn boekhouder opzettelijk de margeregeling voor gebruikte telefoons laten toepassen, oordeelt de rechtbank Amsterdam. Zijn businessmodel was volgens de rechter gebaseerd op het plegen van de BTW-fraude. De rechtbank acht een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat betekent het wetsvoorstel Excessief lenen bij de eigen BV voor de praktijk?

Lost de DGA zijn schuld af of herfinanciert hij bancair? En wat te doen met vastgoed dat niet eenvoudig is over te hevelen naar de BV? Hoe zit de anti-misbruikregeling in elkaar? Jeroen Knol bespreekt deze en andere vragen op het snijvlak van fiscaliteit en vermogen op 29 september.

Lees verder »
Rekenhulp en simulatietool omzetverlies NOW 2.0
Op maandag 6 juli is de tweede aanvraagperiode NOW ingegaan. Werkgevers kunnen tot en met 31 augustus een tegemoetkoming NOW aanvragen over de maanden juni, juli, augustus en september 2020. Voor wie daarvan gebruik wil maken zijn een rekenhulp en een simulatietool online gezet om je omzetverlies te berekenen en verschillende scenario’s door te rekenen.
Lees verder »
NOW aangevraagd en dan gegevens wijzigen: kan dat?
Na het aanvragen van de tegemoetkoming NOW kun je sommige gegevens nog wijzigen. Een aantal gegevens kan niet meer worden gewijzigd. Wat kun je wel en wat kun je niet wijzigen als je eenmaal een aanvraag voor de NOW hebt ingediend?
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Kennis delen, ambitie tonen, veranderen

Uit de enquête blijkt dat 57% van de geënquêteerden serieus overweegt naar een ander softwarepakket over te stappen. Welk pakket past bij welke stap voorwaarts. Welke vragen stel je jezelf, collega’s en klanten om volgende stap te bereiken. Samen met jou onderzoeken we dit tijdens het ICT&Kantoorcongres. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Online congres | 8 september 2020

Lees verder »
Minister komt met nadere toelichting over pensioenakkoord

Minister Koolmees van Sociale Zaken beantwoordt maar liefst 211 Kamervragen over het pensioenakkoord. Een kleine selectie uit de vragen en antwoorden.

Lees verder »
Aantal WOZ-bezwaren in 2020 gestegen
Als gevolg van de stijging van de WOZ-waarden van woningen door de marktontwikkelingen hebben gemeenten dit jaar meer bezwaren ontvangen tegen de WOZ-waarde, meldt de Waarderingskamer. Eigenaren en huurders van woningen laten zich steeds vaker ondersteunen door een dienstverlener die werkt op basis van no cure no pay.
Lees verder »
Naar schatting 3% van accountantskantoren aan NOW-infuus
Op de lijst met ruim 139.000 bedrijven die noodsteun kregen uit de eerste NOW-regeling staan naar verhouding weinig accountants- en administratiekantoren. De ontvangen bedragen lopen uiteen van een paar honderd euro tot bijna een kwart miljoen. De top-30 accountantskantoren komt in het NOW-register niet voor.
Lees verder »
Accountants eind september op agenda Tweede Kamer
De vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën houdt op 28 september een algemeen overleg over (de toekomst van) het accountantsberoep.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Visionplanner en MKB-kredietcoach ondersteunen accountants met ondernemersvraagstukken in crisistijd

In de tweede helft van dit jaar en gedurende geheel 2021 wordt een aanzienlijke toename van hulp- en financieringsaanvragen van ondernemers actief in het MKB verwacht. Daarbij zal de ondernemer vaak gebruik willen maken van de deskundigheid van de MKB-accountant.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Feuilleton Professional in de knel (16): Zorro Trust
Miljonairs doen oproep: ‘Please tax us’
Maatschappelijk ondernemer krijgt eigen rechtsvorm
AFM-bestuurder Van Beusekom wil meer bevoegdheden in toezicht op controledossiers
OPLEIDINGEN
Webinar DCF Bedrijfswaardering
NBA Opleidingen
28 juli 2020
Cursus Autobelastingen, de valkuilen en kansen
Fiscaal Vanmorgen
15 september 2020
Salarisadministratie: bijzaak of adviesgenerator?
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN