Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 5 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA reageert op kabinetsplannen accountancy: steun voor verbreding en intensivering AFM-toezicht
De NBA herkent zich in het beeld dat de kwaliteit van de wettelijke controles nog niet altijd is waar deze moet zijn. Extern toezicht dient onafhankelijk te zijn, ook in de perceptie van de buitenwereld. De NBA steunt dan ook de door de CTA en de MCA gedane aanbevelingen ten aanzien van het toezicht op […]
Lees verder »
Vingerafdrukken werknemers verwerken leidt tot hoge boete
Een werkgever had geen vingerafdrukken van werknemers mogen verwerken en krijgt daarom een hoge boete, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens bepaald. Werknemers hadden hun vingerafdrukken moeten laten scannen voor aanwezigheids- en tijdsregistratie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy Tour Live Webinars

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen voor je kantoor en klanten. Hoe organiseer je je kernprocessen zo efficiënt mogelijk en voorzie je je klanten van goed advies? Unit4 Bedrijfssoftware geeft je in zes Accountancy Tour webinars handreikingen via experts, interactieve discussies en demo’s van onze verrassend slimme cloudsoftware.

Lees verder »
Vermogen en fiscaliteit, ontslagaanvragen, liquiditeit en (dis)continuïteit: experts praten u bij over de impact van corona
Vermogen en fiscaliteit, ontslagaanvragen en liquiditeit en (dis)continuïteit: het zijn belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Daarom is er op 13, 14 en 15 mei een nieuwe ronde Lunch & Learnsessies. De interactieve online sessies kregen van eerdere deelnemers met een 8,5 gemiddeld een hoge waardering.
Lees verder »
Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens loonaangifte

De ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 1e halfjaar 2020’ is gepubliceerd op belastingdienst.nl.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
Tot 4 jaar cel voor grootschalige internationale boilerroomfraude
De rechtbank Noord-Holland heeft uitspraak gedaan in megafraudezaak Zevenblad. De kwestie kwam aan het rollen na FIOD-onderzoek naar de grootschalige en internationale boilerroomfraude, gepleegd in de periode van 2004 tot in het najaar van 2013.
Lees verder »
‘Luchtbelfaillissement’ medisch verhuurbedrijf levert betrokken accountants veroordeling op
Jarenlang mooie jaarcijfers publiceren en dan toch failliet gaan als gevolg van acute liquiditeitsproblemen. Het gebeurde Bussman BV uit Beuningen in september 2016, een verhuurbedrijf van mobiele medische units. De curator van Bussman vond het maar verdacht en spande een tuchtzaak aan tegen vier betrokken accountants.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona legt noodzaak tot verandering voor accountants bloot | 5 redenen waarom

De accountant is de accountant niet meer. De afgelopen jaren zien we dat de rol van de accountant aan het veranderen is. Van het afvinken van jaarrekeningen naar realtime inzicht en proactief advies. De coronacrisis brengt met zich mee dat de veranderingen in een stroomversnelling plaatsvinden. De (klant)behoefte aan digitaal werken, realtime inzicht en toekomstgericht […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | NOW, TOZO of TOGS – vergelijk en combineer
Corona | Fiscaal akkoord Nederland en België over grenswerkers
Corona | ‘Accountantscontrole vanuit letter én geest van steunmaatregelen’
Corona | Oproep: verleng NOW-regeling tot na de bouwvak
OPLEIDINGEN
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
6 mei 2020
Webinar: Update toelichting financiële maatregelen Covid-19
Fiscount
12 mei 2020
Lunch & Learn: Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW)
Fiscaal Vanmorgen
13 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN