Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 12 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nmbrs wordt onderdeel van Visma
Nmbrs heeft zich aangesloten bij de Visma Group, melden beide softwarebedrijven. Met de acquisitie breidt Visma zijn HR- en payrollportfolio voor bedrijven en accountantskantoren uit
Lees verder »
Corona | Overheid en bedrijven waarschuwen voor CEO-fraude in coronatijd
Het Anti Money Laundering Centre (AMLC), PwC, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de FIOD waarschuwen bedrijven om alert te zijn op CEO-fraude. Criminelen doen zich daarbij voor als de CEO van een bedrijf en vragen de financiële administratieafdeling om grote geldbedragen over te maken, waarna het geld snel wordt weggesluisd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werk met PBCL van ctrl tijdens het thuiswerken

Heen en weer pingpongen voor het uitvragen van gegevens? Dat is verleden tijd. PBCL (Prepared By Client List) versnelt dit proces, ook op afstand. Standaard vragenlijsten en slimme alerts zorgen voor realtime inzicht in het aanleverproces bij de klant. Zo blijf je niet alleen tijdens corona, maar heel het jaar door in ctrl.

Lees verder »
ETL Accountants en Adviseurs breidt uit met InnoVista accountants ● adviespartners
Het in Horst en Roggel gevestigde InnoVista accountants ● adviespartners heeft zich aangesloten bij ETL Accountants en Adviseurs. Innovista gaat onder eigen naam verder en het management blijft ongewijzigd.
Lees verder »
Werkkostenregeling en echt of fictief aanwijzen
Aanwijzen is de kern van de werkkostenregeling. Het geeft de werkgever toegang tot gerichte vrijstellingen, de vrije ruimte en de eindheffing. De Belastingdienst gaat alleen gedurende het kalenderjaar uit van een aanwijzing.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
AV-enquête: Impact corona op accountancy en ondernemend Nederland
Wat is de impact van de coronacrisis op de ondernemers in verschillende branches  en op accountants- en administratiekantoren? De accountancybranche ziet als een van de eersten wat de coronacrisis financieel voor ondernemers betekent. Om hier zicht op te krijgen organiseren Accountancy Vanmorgen, Full•Finance en MKB-kredietcoach een onderzoek onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. De resultaten […]
Lees verder »
Minister wil nieuwe faillissementswet grotendeels overeind houden
Minister Dekker voor Rechtsbescherming is ondanks stevige kritiek uit de Tweede Kamer niet van plan om een nieuwe faillissementswet aan te passen. Dat heeft Dekker laten weten tijdens een wetgevingsoverleg over de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).
Lees verder »
Corona | Fiscale tegemoetkomingen vanwege de coronacrisis

In een update van het Besluit noodmaatregelen coronacrisis onder meer de verhoging van de vrije ruimte en de voorwaarden lager gebruikelijk loon 2020.

Lees verder »
Aantal faillissementen gestegen in april
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. Er zijn in april 75 bedrijven meer failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Proces-automatisering: de volgende stap voor je bedrijf

Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse taken niet iedere keer opnieuw hoeft te doen. Hoeveel tijd zou je dan over hebben voor je kerntaken? Juist, heel veel. Misschien is het tijd voor verandering.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Opnieuw sterke groei voor Mazars
Corona | Koolmees: ‘Geen boete meer voor ontslag in tweede steunpakket’
BDO doet boekenonderzoek rond fraude bij Brabants participatiebedrijf
Corona | Sociale Zaken verduidelijkt regeling grensondernemers
OPLEIDINGEN
Webinar Waarderen van vastgoed
NBA Opleidingen
13 mei 2020
Webinar: coronavirus & financieren: Wat zijn de mogelijkheden?
Fiscount
13 mei 2020
Lunch & Learn: De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit (HERHALING)
Fiscaal Vanmorgen
14 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
ICT & Kantoor
Nieuw | Lees hier het ICT & Kantoortijdschrift

Accountants- en administratiekantoren hebben vaak moeite overzicht en inzicht te krijgen, zowel met betrekking tot praktische ICT-vraagstukken als met het inbedden van het onderwerp ICT in de algehele kantoorvisie. Hierdoor stellen ze besluitvorming uit of komen keuzes op verkeerde gronden tot stand. Voor Fiscount en Accountancy Vanmorgen reden om de handen ineen te slaan.

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN