Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 31 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | NOW-regeling klaar: loketten vanaf 6 april open, accountantsverklaring binnen 24 weken vereist
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) bekendgemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten.
Lees verder »
NBA scherpt besturingsmodel en interne regels aan na Mannak-affaire
Er komen strikte regels over nevenfuncties voor bestuur, directie en managementteamleden van de NBA. Ook worden aanvullende regels opgesteld over werving, inkoop en aanbesteding en wordt de interne klokkenluidersregeling versterkt. Dat zijn enkele uitkomsten van een uitgebreide reflectie die de beroepsorganisatie de afgelopen tijd heeft uitgevoerd op de eigen governance na de affaire rond de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Deze slimme software verrast alle accountants

Te laat betaalde facturen een bron van zorgen? Ga voor optimaal debiteurenbeheer met ruimte voor persoonlijk contact! Payt automatiseert uw debiteurenbeheer met cloud software, gekoppeld aan vrijwel alle boekhoud-, administratie- en facturatie-software. Ruim 150 accountantskantoren vertrouwen dagelijks op ons. Meer weten? Download onze brochure >

Lees verder »
Schema tijdelijke financiële regelingen vanwege coronacrisis
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een handig schema gepubliceerd met alle tegemoetkomingen voor ondernemers in deze coronacrisis op een rij:
Lees verder »
Corona | FNV geschrokken door ‘enorme aantal’ ZZP’ers dat zich voor TOZO meldt
FNV Zelfstandigen heeft een enquête gehouden onder bijna 2000 ZZP’ers over hun financiële situatie en zegt geschrokken te zijn van ‘het enorme aantal’ zelfstandigen dat zich direct voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) heeft gemeld omdat ze in acute financiële nood komen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar IT-risico’s en veiligheid

30 april 2020 • Utrecht • PE 4
Vanwege de coronacrisis breiden wij de komende weken ons online cursusaanbod steeds verder uit. Vergroot nu online uw kennis om IT-risico’s te voorkomen en risico’s rondom onderwerpen zoals ransomware, datalekken, mobiele apparaten en cloud computing te beperken.
Meld u nu aan voor het webinar IT-risico’s =>

Lees verder »
Compensatie transitievergoeding aanvragen bij UWV vanaf 1 april

De werkgever kan vanaf 1 april 2020 compensatie bij UWV aanvragen voor de betaalde transitievergoeding voor een langdurig arbeidsongeschikte werknemer.

Lees verder »
Corona | Horeca-accountant in crisistijd: ‘De meeste klanten gaan dit overleven’
De horeca houdt al twee weken noodgedwongen de deuren dicht. Voor het gespecialiseerde Horeca Accountancy uit Rotterdam betekende dat vooral in het begin hectische tijden. Partner Mark Tamsma verwacht dat de meeste cafés en restaurants onder zijn klanten de coronacrisis wel overleven. “Ik voorzie wel grote problemen bij hotels.”
Lees verder »
Corona zet streep door groeiverwachting ABAB
ABAB Accountants en Adviseurs heeft de omzet vorig jaar met 0,3% vergroot tot € 60,1 miljoen. De omzet zal dit jaar niet groeien als gevolg van de corona-uitbraak, verwacht het bedrijf.
Lees verder »
Corona │Videocollege: hoe kijkt een accountant – persoonlijk – naar het nieuws? Digitalisering maakt enorme sprong
‘Een virus dat je persoonlijke keuzes aan banden legt,’ zo omschrijft Eric Mantelaers RA in dit videocollege de impact die het coronavirus heeft. Tel de maatregelen maar op: anderhalve meter afstand, geen grote bijeenkomsten, de enorme impact op het Nederlandse bedrijfsleven. De coronacrisis kent echter ook andere gevolgen: digitalisering maakt ineens een enorme sprong, creativiteit […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klanten op hoger niveau brengen of meer rendement; wat kies jij?

Als ik accountants- en administratiekantoren vraag naar hun bedrijfsmodel, dan hoor ik wisselende geluiden. Nog veel kantoren houden vast aan het traditionele uren maal tarief. Maar er zijn er ook die denken over een abonnementsmodel en vragen me of hun automatisering hierop is voorbereid. Wat is de ideale automatisering voor welk bedrijfsmodel?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Ook GO-regeling verruimd
Corona | Meer ondernemers welkom bij noodloket
Corona | ‘Paniek werkt verlammend, dus bewaar de rust’
Corona | Belastingadviseurs: onduidelijkheden en knelpunten bij fiscale noodmaatregelen
OPLEIDINGEN
Optimaliseren van je workflows met Dapas en Client Online
Pinkweb
16 april 2020
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
12 mei 2020
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
7 april 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN