Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 1 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Omzet accountancy, belastingadvisering en administratie licht in de min
In accountancy, belastingadvisering en administratie was de omzet in het derde kwartaal van 2020 0,6 procent lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee doet de sector het een stuk beter dan de zakelijke dienstverlening als geheel.
Lees verder »
‘Bankier lichtte zwartspaarders op en waste miljoenen van criminelen wit’
Een 58-jarige voormalige bankier wordt er van verdacht dat hij tientallen zwartspaarders heeft opgelicht en daarnaast miljoenen euro’s van vooral Brabantse drugscriminelen wegsluisde naar het buitenland. Het Openbaar Ministerie eiste maandag voor de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van acht jaar tegen de verdachte
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe scoor jij ten opzichte van je concullega?

Aan welke financieel-administratieve thema’s moet ik als accountant in 2021 aandacht besteden? Waar liggen kansen voor meer grip op mijn business? Hoe haal ik optimaal rendement uit de relatie met mijn ondernemer? Vul de nationale benchmark ‘Grip op je business 2020’ in & zie hoe jouw bedrijf scoort t.o.v. andere kantoren.

Benchmark jezelf »
Stijgende box 3 tarieven, hoe aantrekkelijk is beleggen in een spaar-bv?
De nieuwe box 3 tarieven zijn bekend gemaakt. Ewoud de Ruiter gaat in een blog in op het voordeel van het overbrengen van box 3 vermogen naar box 2 en de vraag hoe je dat vermogen naar box 2 over kunt brengen.
Lees verder »
Werkgeversplatform pleit voor meer reserves zelfstandigen en verkorting WW
Er moet een weerbaarheidsreserve voor zelfstandigen komen en de uitkeringsperiode van de WW moet worden gehalveerd van 24 naar 12 maanden. Die twee adviezen geeft het Platform Toekomst van Arbeid (PTA) in een rapport over de arbeidsmarkt dat aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is aangeboden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Praktijkdag controlestandaarden

8 december– online – PE 6
Interactieve bijeenkomst waarin u wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen, relevant voor uw controle werkzaamheden en waar u leert van inzichten en ervaringen van collega’s.
Sytze de Swarte en Leo Straathof bespreken met u de (aankomende) wijzigingen van de NV COS, bovendien komen ook een aantal controle aspecten aan bod. Een dag met korte en krachtige sessies van één uur om vaktechnisch scherp te blijven.

Meld u nu aan voor dit webinar »
Nieuwsbrief Loonheffingen 2021 gepubliceerd
De Belastingdienst heeft de eerste uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2021 online gezet. In de nieuwsbrief is informatie te vinden over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2021 voor het inhouden en betalen van de loonheffingen.
Lees verder »
Minox start samenwerking met Payt
Softwarebedrijf Minox gaat samenwerken met debiteurenbeheerplatform Payt. Gebruikers van de Minox-boekhoudsoftware kunnen direct vanuit hun administratie een Payt-account aanmaken, waarna alle benodigde informatie over de debiteuren en openstaande posten direct uitgewisseld wordt.
Lees verder »
Veel minder kantoren slagen voor toets Raad voor Toezicht
Een aantal accountantskantoren is nog onvoldoende bekend met relevante regelgeving of past die niet goed toe. Dat stelt de Raad voor Toezicht van de NBA. Vorig jaar kwamen er veel minder kantoren, zowel met als zonder Wta-vergunning, door de toets.
Lees verder »
Visma-directeur John Reynders: ‘RADAR is voor ons een strategisch puzzelstuk’
Visma zet met de overname van RADAR een nieuwe stap in de consoliderende accountancy-softwaremarkt. Een interview met country director Benelux John Reynders van Visma en directeur Brigitte Buntinx van RADAR.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De backoffice accountant: welk type ben jij?

De backoffice accountant komt dichter bij het adviesproces te staan. Met zijn strategische analyses en inzichten, die hij op basis van data maakt, voorziet hij klanten en adviseurs van inzicht en stuurinformatie. Dit vraagt om een ander type medewerker op de backoffice.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Visma neemt RADAR software over
Nieuw keurmerk voor financieringsadvies MKB
SBM Offshore verrast door Zwitsers corruptieonderzoek
Extra ronde Eurostars-subsidie voor MKB
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
14 december 2020
Bedrijfseconomisch ontslag
NBA Opleidingen
15 december 2020
Webinar: Vaktechnische Actualiteiten (6)
Fiscount
16 december 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN