Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | ‘Onrust over partnertoets Tozo’
Onder zelfstandig ondernemers is onbegrip en frustratie over de partnertoets die bij de tweede ronde steunmaatregelen aan de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is verbonden. Zelfstandigen met een partner die meer dan 1500 euro per maand verdient krijgen vanaf 1 juni geen Tozo-uitkering meer.
Lees verder »
Omzet accountancy en administratie eerste kwartaal 7,4% gestegen
De omzet in de accountancy- en administratiesector lag in het eerste kwartaal van 2020 7,4 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee loopt de sector voor op de zakelijke dienstverlening als geheel
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Samenstelling: Fiscaal Winstgerelateerd

22 juni 2020 • online • PE 2
Wilt u weten welke actuele winst- en loonheffingen belastingmaatregelen er zijn, schrijf dan in voor dit webinar met kennis, inzicht en praktische handvatten. Aan bod komt onder andere: verlagen voorlopige aanslagen IB en Vpb, de fiscale coronareserve in de vennootschapsbelasting en versoepeling urencriterium zelfstandigenaftrek. Meld u nu aan voor dit webinar>>

Lees verder »
‘AOV-plicht ZZP’ers in strijd met Europees recht’
Een aparte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen is strijdig met het Europees recht. Dat concludeert de Werkvereniging op basis van een juridische analyse die in opdracht van de belangenorganisatie is uitgevoerd.
Lees verder »
‘Wet vereenvoudiging beslagvrije voet per 2021 in werking’
Het streven is nog steeds dat de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet en verbreding beslagregister met ingang van 1 januari 2021 in werking treedt. Dat meldt staatssecretaris Van Ark in een Kamerbrief over de voortgang van de implementatie van de wet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie over Arbeidsrecht: wijziging van arbeidsvoorwaarden (NIEUW)

4 juni | 1 PE
Als werkgever-/ondernemer bent u graag op een vlotte en “need to know basis” op de hoogte van het huidige arbeidsrecht. Deze sessie gaat over wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden. Wanneer kan dat, hoe pakt u dat aan en waar moet u dan aan denken? Leónie van Meggelen geeft u aan de hand van een stappenplan en de geldende rechtspraak de nodige praktische handvatten mee.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Altijd optimaal samenwerken met iMUIS Online

Ondernemers moeten ondernemen en zo min mogelijk tijd besteden aan administratieve zaken. Met dat in het achterhoofd werd MUIS Software in 1984 opgericht en ontwikkelde het bedrijf administratieve software speciaal voor accountants en ondernemers. Inmiddels wordt de software ingezet door meer dan 20.000 ondernemers en 1.200 accountants.

Lees verder »
Beschikking Belastingdienst bij overgang onderneming

De Belastingdienst informeert werkgevers eerder over de vaststelling van overgang van een onderneming. Dit regelt het wetsvoorstel beschikking bij overgang onderneming.

Lees verder »
Omzet detailhandel in april 1,5 procent gekrompen
De detailhandel heeft in april 1,5 procent minder omgezet dan in april 2019, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 3,5 procent lager. De foodsector realiseerde een hogere omzet, terwijl de omzet van de non-foodsector aanzienlijk kromp. Daarnaast is online ruim 62 procent meer omgezet.
Lees verder »
Frauderende accountant moet Rabobank ruim 1,6 miljoen euro terugbetalen
Het begint er steeds somberder uit te zien voor registeraccountant Nelleke V. Na een doorhaling van 5 jaar bij de Accountantskamer en een succesvolle aansprakelijkstelling door de curator voor het boedeltekort in het faillissement van megarestaurant @Eat in Duiven oordeelt de rechtbank Rotterdam nu dat V. ruim 1,6 miljoen euro moet terugbetalen aan Rabobank.
Lees verder »
Corona | Modelverklaring derde-deskundige uitstel van betaling belastingschulden
De NBA heeft vrijdag het model van de verklaring van de derde-deskundige voor accountants gepubliceerd die organisaties moeten meesturen bij hun aanvraag voor verlenging van hun uitstel van betaling van belastingschulden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De Digitale Accountancyweek 2020: mis het niet!

Tijden zijn veranderd en ook bij Exact is alles volop in beweging. Waar werken wij aan, hoe doen we dat nu en wat mag je de komende periode van ons verwachten? Dat ontdek je tijdens de Accountancyweek  van dinsdag 9 t/m 12 juni a.s! Hét event voor relatiebeheerders, partners en adviseurs binnen Accountancy.  

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona |10 belangrijke juridische post-coronacrisis acties voor ondernemers

Het consumentenvertrouwen is nog nooit zo snel gedaald en het IMF verwacht dit jaar een economische krimp van 7% door de corona-epidemie. De omzet van veel ondernemingen zal dus na mei 2020 structureel lager worden. Om de continuïteit van een onderneming te garanderen is het daarom van groot belang om samen met de ondernemer proactief […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Aanvragen Klein Krediet Corona door kleinere ondernemers mogelijk
Marco Moling: NOW-Assurance of NO-Assurance?
Ontslag via UWV: hoe zit het precies?
Corona | Belastingmaatregelen verlengd: alle aanpassingen op een rij
OPLEIDINGEN
Webinar – Zakelijke financiering in de periode na Corona
Finturi
4 juni 2020
Webinar: Belangrijkste juridische anti-crisis acties voor ondernemers
The Legal Company
4 juni 2020
PinkWeb Webinar Festival – Client Onlinenow!
Pinkweb
8 juni 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN