Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 1 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VVD fel over teruggavetermijn BTW: Belastingdienst rigide
Regeringspartij VVD wil van staatssecretaris Vijlbrief van Financiën weten waarom hij ‘in tegenstelling tot de VVD’ geen toevoegde waarde ziet in het verkorten van de BTW-terugbetaaltermijn van 1 jaar naar bijvoorbeeld 3 maanden en waarom er ‘geen toegevoegde waarde’ zou zijn, zoals de Belastingdienst onlangs meldde. VVD’er Lodders noemt de houding van de Belastingdienst rigide.
Lees verder »
Wat gaat het kabinet doen aan (om)scholing en ontwikkeling?
Het kabinet wil begeleiding gaan bieden aan mensen die hun werk zijn verloren of dreigen te verliezen door onder meer om- en bijscholing. Er komen meer mogelijkheden voor ondersteuning en begeleiding, maar ook voor financiering van scholing.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Cursus NOW verantwoord –Samenstellen

Diverse data en locaties in oktober 2020 • PE 4

In deze cursus wordt u geïnformeerd over praktische oplossingen voor de werkzaamheden die nodig zijn om de Derdenverklaring af te geven voor afrekening bij de NOW-1 regeling. Wordt u gevraagd (ook) assurance af te geven rondom de NOW? Kijk dan bij De cursus NOW verantwoord-Assurance. Meld u nu aan voor deze cursus!

Lees verder »
Verlengde TVL na 1 oktober: wat zijn de voorwaarden?
MKB’ers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen kunnen ook na 1 oktober 2020 de Tegemoetkoming voor Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen, maakte het kabinet vorige week bekend.
Lees verder »
Omzet accountancy en belastingadvisering licht gedaald
De omzetdaling van bedrijven in accountancy, belastingadvisering en administratie in het tweede kwartaal van 2020 steekt gunstig af bij de zakelijke dienstverlening als geheel, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Wel kende de administratieve dienstverlening met een lagere omzet van 1,9 procent de eerste omzetdaling in 5 jaar tijd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 16 september bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
BTW-fraude: OM eist celstraf tegen oud-bestuurder stichtingen
Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van negen maanden geëist vanwege valsheid in geschrifte tegen een 74-jarige man uit de gemeente West Betuwe. Het OM verwijt hem feitelijk leiding geven aan het vervalsen van bedrijfsadministraties van twee stichtingen van hem waarmee omzetbelastingfraude werd gepleegd.
Lees verder »
Kamervragen over terugbetalen NOW-steun
CDA-Kamerlid Hilde Palland heeft aan minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vragen gesteld over de verwachting van PwC en Grant Thornton dat veel bedrijven NOW-noodsteun moeten gaan terugbetalen. Ze wil onder meer weten of eventuele foutieve aanvragen nog hersteld kunnen worden.
Lees verder »
Belastingdienst schetst tijdpad bijzonder uitstel van betaling
De Belastingdienst heeft op een rij gezet wat er na 1 oktober gebeurt voor bedrijven die bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd. Zij ontvangen daarover komende maand een brief.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Welke innovaties in de accountancy leiden tot gezonde verdienmodellen?

Er vindt een levendige discussie plaats over de levensvatbaarheid van nieuwe verdienmodellen in de accountancy. Deze discussie werd aangezwengeld door Frans Heitling.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klantcase Advies Anno Nu | ‘De oude garde kabbelt wel voort, maar de jonge generatie verwacht meer’

‘Advies Anno Nu richt zich op de ondernemer die het beste uit zichzelf wil halen’, aldus Iris eigenaar van Advies Anno Nu. ‘Voorop staat een héle goede dienstverlening, maar nog belangrijker is dat zowel klant als medewerker het fijn vindt met – en voor- Advies Anno Nu te werken en privé en werk goed kunnen […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
Bedrijfseconomisch ontslag
NBA Opleidingen
17 september 2020
Met vertrouwen de toetsing in
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN