Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 17 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Onderzoek Mannak ook gericht op NBA-bestuurslid
Het onderzoek dat de NBA laat uitvoeren naar de op non-actieve gezette algemeen directeur Harm Mannak breidt zich uit tot NBA-bestuurslid Jasper van Hoeven
Lees verder »
WAB to do: compensatie transitievergoeding na ziekte

Een werkgever kan vanaf 1 april 2020 voor de zieke werknemer waarmee hij na 104 weken ziekte de dienstbetrekking beëindigt een compensatie voor de transitievergoeding aanvragen bij UWV. WAB to do?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancysoftware? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie in Amsterdam op dinsdag 5 november en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
CPB: Gebrek aan informatie bemoeilijkt aanpak cyberveiligheid
Het is vaak onduidelijk wat de financiële en maatschappelijke gevolgen van digitale aanvallen en spionage zijn. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in de Risicorapportage cyberveiligheid economie 2019.
Lees verder »
‘Pensioenkortingen bijna onvermijdelijk’
Pensioenverlaging voor miljoenen Nederlanders is onder de huidige pensioenregels bijna niet meer te voorkomen. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Hoewel ze afgelopen kwartaal fikse rendementen behaalden, ging hun financiële positie toch verder onderuit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Overweeg je nieuwe fiscale aangiftesoftware?

Avanzer Aangifte is de meest complete aangiftesoftware voor een scherpe prijs. Alles wat je nodig hebt voor het doen van fiscale aangiften, direct toegang tot fiscale vakkennis, slimme koppelingen en gratis overstapservice! Met Avanzer Aangifte werk je in de cloud, dus overal en sneller, makkelijker en veilig.
Probeer Avanzer Aangifte nu 7 dagen gratis

Lees verder »
Meer mensen zoeken werk, minder mensen vinden werk
Het aantal werklozen is in het derde kwartaal van 2019 voor het eerst in 5,5 jaar hoger dan in het voorgaande kwartaal. Het aantal werklozen stijgt doordat meer mensen die niet actief waren op de arbeidsmarkt op zoek gaan naar werk en niet direct aan de slag raken. Ook verliezen meer mensen hun baan en […]
Lees verder »
Curator failliete autodealergroep klaagt RA aan om goedkeurende controleverklaringen: berisping
Het is een onderwerp dat vaker langskomt bij de Accountantskamer. Een bedrijf gaat failliet, terwijl in de jaren daaraan voorafgaand goedkeurende controleverklaringen werden afgegeven door de accountant. Heeft die accountant zijn controlewerkzaamheden wel voldoende uitgevoerd?, is een vraag die dan snel opkomt.
Lees verder »
Werkgever beheert sleutels bedrijfswagen, toch terbeschikkingstelling
Ook al beheert een werkgever de sleutels van een bedrijfswagen, dan nog kan de rechter oordelen dat er fiscaal gezien sprake is van terbeschikkingstelling aan de werknemer. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd oordeel van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Als vervolgens niet aannemelijk wordt gemaakt dat de werknemers minder dan 500 privékilometers op jaarbasis met de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Autoriteit opbouwen als accountant: 5 tips

Iedereen wilt graag zaken doen met een expert. Als u een autoriteit bent in uw vakgebied, beschouwen potentiële klanten u immers als geloofwaardig en betrouwbaar – ze weten dat ze waar krijgen voor hun geld. Maar hoe bouwt u die autoriteit op? Hoe groeit u uit tot een specialist in uw branche? In dit artikel […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Home/ Cursussen/ Regiosessie Belastingplan 2020/ Regiosessie Belastingplan 2020
NBA Opleidingen
31 oktober 2019
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
Cursus Fiscale, juridische & financiële aspecten van investeren in private equity fondsen & vastgoedfondsen
Fiscaal Vanmorgen
31 oktober 2019
VACATURES
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Senior assistent-accountant controle- Apeldoorn
de Jong & Laan
Apeldoorn
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN