Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 19 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Arbeidsinspectie treft met onterechte boetes vooral MKB
De Inspectie SZW legt sinds invoering van een hardere fraudeaanpak in 2013 stelselmatig onterechte en te hoge boetes op voor overtreding van arbeidsregels, zo meldt het FD op basis van eigen onderzoek. Vooral het MKB is de klos.
Lees verder »
SRA: vraag naar prognoses fors gestegen
Ondernemers hebben de laatste maanden meer behoefte gekregen aan inzicht in de bedrijfscijfers en de nabije toekomst, blijkt uit de corona-barometer van de SRA. De vraag naar prognoses en tussentijdse cijfers is met 49% gestegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 1 december bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Door corona-maatregelen dreigt Vpb-heffing bij theaters
Als gevolg van de corona-maatregelen hebben veel culturele ondernemers hun jaarprogramma niet kunnen afwerken. In de eerste en tweede helft van het jaar zijn ze met een gedwongen sluiting geconfronteerd. Door de sluiting zijn er minder kosten zijn gemaakt voor de uitvoering van het jaarprogramma. Podia voor muziek, dans, theater en film kunnen daardoor mogelijk […]
Lees verder »
KENNISPARTNER
Geruisloze inbreng in BV en toetreding derden – gaat dat zomaar?

Ondanks (of misschien wel dankzij) de coronacrisis zijn er IB-ondernemingen die gewoon goed draaien. Er zitten zelfs veelbelovende ondernemingen tussen met enorme groeipotentie. Maar om te groeien is er vaak kapitaal nodig, dat de IB-ondernemers niet hebben. Het lukt hen ook niet om een klassieke lening bij de bank aan te trekken. Er zijn echter […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Tijd dringt voor TVL-aanvraag eerste periode
De TVL-regeling is onlangs met negen maanden verlengd. Maar wil je voor je klant nog voor de eerste periode (juni tot en met september 2020)…
Lees verder »
Subsidiepot elektrische auto stroomde snel leeg door acties Renault en Nissan
Subsidie-aanvragen voor de aanschaf van een elektrische auto (EV) worden met ingang van 31 oktober niet meer doorgeschoven naar volgend jaar, meldt staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). De subsidiepot voor dit jaar is al leeg; acties van Renault, MG en Nissan zorgden in korte tijd voor bijna de helft van de aanvragen.
Lees verder »
‘Journalistiek beter dan accountants in fraude opsporen’
Accountants kunnen op het gebied van het ontdekken van fraude een voorbeeld nemen aan de onderzoeksjournalistiek, betoogt Marcel Pheijffer in zijn column in het FD. ‘Je zou er bijna voor pleiten om het vele geld dat we aan accountantscontrole besteden voortaan op zijn minst deels te investeren in onderzoeksjournalistiek.’
Lees verder »
Geen compensatie voor box 3-heffing tussen 2013 en 2016
Spaarders krijgen geen compensatie voor de vermogensrendementsheffing die zij tussen 2013 en 2016 hebben betaald in box 3. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) laten weten. In die jaren was het mogelijk meer dan 1,2% rendement te behalen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een wirwar aan systemen: welke ICT-straat maakt jouw accountantskantoor succesvol?

Welke software heb ik nodig om een succesvol accountantskantoor te zijn? Die keuze wordt bemoeilijkt door een wirwar aan systemen. Moderne accountantskantoren, zoals UWBS Financial Services, vertellen je graag welke ICT-straat hun kantoor succesvol maakt. Laat je inspireren.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deloitte beste reputatie, wel gezakt
Mag werkgever een werknemer verplichten een mondkapje te dragen?
Kwartiermakers starten proef met intermediairmodel
Terugblik 2. Accountant moet meer adviseren
OPLEIDINGEN
Fiscale due diligence, do’s en don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
28 oktober 2020
Master of Science in Controlling
HAN
29 oktober 2020
Webinar: UBO-register
Fiscount
5 november 2020
VACATURES
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Supervisor compilation
CROP
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN