Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 6 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Opnieuw geen controlerend accountant voor Lavide
Het is beursfonds Lavide opnieuw niet gelukt om een controlerend accountant te vinden, meldt CEO Salar Azimi in het jaarverslag over 2019. Dat lukte Lavide de afgelopen jaren al vaker niet, net als verschillende andere kleine beursgenoteerde bedrijven. De NBA houdt echter vast aan de kwaliteitseisen, liet de beroepsorganisatie al eens weten naar aanleiding van […]
Lees verder »
Corona | Hoe staat het met het gebruik van de Tozo?
Het totale aantal aanvragen bij gemeenten voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt door minister Koolmees en staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot nu toe op ongeveer 343.000 geschat. De bewindslieden gaven onlangs in een Kamerbrief een update over het gebruik van de decentrale regeling:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
Staatssecretaris geeft stand van zaken herstel na kinderopvangtoeslagaffaire

Het herstel van de kinderopvangtoeslagaffaire is in volle gang. Het gaat om circa 20.000 ouders. Welke stappen zijn al gezet en wat gaat er nog gebeuren?

Lees verder »
Belastingdienst licht procedure massaal bezwaar box 3 toe
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën meldde onlangs dat de verwachte bezwaren tegen de box 3-heffing over 2019 worden aangemerkt als massaal bezwaar, net zoals de twee voorgaande jaren. De Belastingdienst geeft een toelichting op de reikwijdte van dat besluit en op het verloop van de verdere procedure:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Ruben Stam praat u op 12 mei bij en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten en op de invloed van Corona op o.a. de pensioenpremies en dekkingsgraden.

Lees verder »
‘Arbeidsmarktvraag krimpt met een kwart, Mbo’ers en starters krijgen hardste klappen’
Het aantal nieuwe vacatures in Nederland is sinds de intelligente lockdown met een kwart afgenomen. Mbo’ers en starters worden het hardst getroffen, maar de laatste twee weken laten een licht herstel van het aantal vacatures zien.
Lees verder »
NBA reageert op kabinetsplannen accountancy: steun voor verbreding en intensivering AFM-toezicht
De NBA herkent zich in het beeld dat de kwaliteit van de wettelijke controles nog niet altijd is waar deze moet zijn. Extern toezicht dient onafhankelijk te zijn, ook in de perceptie van de buitenwereld. De NBA steunt dan ook de door de CTA en de MCA gedane aanbevelingen ten aanzien van het toezicht op […]
Lees verder »
Uitspraken Accountantskamer | April 2020
Op Accountancy Vanmorgen vind je momenteel veel berichten over corona. Begrijpelijk, de coronacrisis heeft nogal wat impact op het werk van de accountant. In de hausse aan coronaberichten kan het zijn dat je andere berichten die ook van belang zijn voor de praktijk over het hoofd ziet. De redactie van AV heeft de uitspraken van […]
Lees verder »
‘Luchtbelfaillissement’ medisch verhuurbedrijf levert betrokken accountants veroordeling op
Jarenlang mooie jaarcijfers publiceren en dan toch failliet gaan als gevolg van acute liquiditeitsproblemen. Het gebeurde Bussman BV uit Beuningen in september 2016, een verhuurbedrijf van mobiele medische units. De curator van Bussman vond het maar verdacht en spande een tuchtzaak aan tegen vier betrokken accountants.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Unit4 Bedrijfssoftware en Xperity gaan strategisch partnership aan

Het ontwikkelen van bedrijfssoftware en het implementeren ervan zijn twee totaal verschillende disciplines, veelal uitgevoerd door verschillende partijen. In de markt is te zien dat deze partijen steeds intensiever samen gaan werken. Zo ook Unit4 Bedrijfssoftware en Xperity.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Fiscaal akkoord Nederland en België over grenswerkers
Cryptodiensten snel onder Wwft-verplichting en toezicht DNB
Vingerafdrukken werknemers verwerken leidt tot hoge boete
Tot 4 jaar cel voor grootschalige internationale boilerroomfraude
OPLEIDINGEN
Webinar: Digitaal overtuigen
Yuki
8 mei 2020
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
12 mei 2020
Accountancy Tour Webinar 2: Boekhoud Gemak
Unit4 Bedrijfssoftware
14 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN