Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 17 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Webmodule: teveel gedoe en te weinig zekerheid’
De webmodule, die bedoeld is als instrument om duidelijkheid en rechtszekerheid te kunnen bieden aan opdrachtnemers en opdrachtgevers, gaat in deze vorm niet werken. Dat stelt belangenorganisatie ZZP Nederland. Ook andere ondernemersorganisaties zijn niet enthousiast over het instrument, dat naar verwachting dit najaar als pilot van start gaat.
Lees verder »
Opnieuw miljoenenfraude bij Vestia
Woningbouwcorporatie Vestia is opnieuw slachtoffer geworden van miljoenenfraude, nadat de corporatie eerder negatief in het nieuws kwam door een derivatenschandaal, een corrupte kasbeheerder en de voormalige topman Erik Staal die tot twee jaar cel werd veroordeeld wegens valsheid in geschrifte, verduistering, diefstal en witwassen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit. Hoe nu verder in 2020?

Weet jij het antwoord op de volgende vragen? Welke informatie moet aangeleverd worden voor een overbruggingskrediet? Hoe beperk je het liquiditeitsbeslag van een onderneming? Hoe schat je de overlevingskans van een onderneming in? Hoe beperk je financiële schade? Jan Wietsma praat je op 30 juni bij en heeft extra aandacht voor derdenverklaring Belastingdienst.

Lees verder »
‘Maak deeltijd thuiswerken mogelijk en spreid arbeidstijden’
Faciliteer in deeltijd thuiswerken van werknemers, maak spreiding van arbeidstijden mogelijk en stimuleer fietsgebruik, bepleit de Denktank Coronacrisis. De denktank stelde op verzoek van het kabinet vuistregels op, ter ondersteuning van beleid vanaf 1 september 2020.
Lees verder »
Nieuwe poll | Corona & evenementen: wat verwacht jij?
De AV-dag transformeert tot een online AV-week plus AV-beurs, maakte Accountancy Vanmorgen onlangs bekend. Het coronavirus heeft een flinke impact op evenementen en maakt dat er op veel plekken naar coronaproof-alternatieven wordt gezocht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe voorkomt u dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel?

Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kunt u btw-voordelen behalen? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn uitzonderingen om personeel btw-vrij te detacheren? Joep Swinkels beantwoordt uw vragen en geeft u praktische tips op 1 juli.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Ook lijfrentepremie bij omzetting oudedagsreserve tijdig betalen voor aftrek in 2019
Ondernemers die hun oudedagsreserve willen omzetten in een lijfrente bij een bank of verzekeraar en de lijfrentepremie nog in hun IB-aangifte 2019 in aftrek brengen,…
Lees verder »
ICT & Kantoor
RADAR CRM: Veel functionaliteiten en toch gebruiksvriendelijk

Weet jij van al je klanten wanneer ze jarig zijn? Heb jij alle acties voor de klant in je tijdlijn? Heb jij overzicht over alle voor jou relevante data? Met de CRM-applicatie van RADAR software is het antwoord op al deze vragen volmondig JA.

Lees verder »
Diversiteit en inclusiviteit geen topprioriteit op werkvloer
Op de Nederlandse werkvloer is nog steeds weinig aandacht voor diversiteit en inclusie. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Berenschot, uitgeverij Performa en AFAS Software, waarbij bijna 2000 HR-professionals aangeven wat voor hun bedrijven en organisaties belangrijke thema’s voor 2020 en 2021 zijn.
Lees verder »
Uitstel van betaling voor mensen met schulden
Veel mensen zijn door de coronacrisis acuut in de financiële problemen gekomen. Dit kan zorgen voor een sterke toename van het beroep op schuldhulpverlening. Het kabinet treft maatregelen om de financiële gevolgen voor mensen zo veel mogelijk te beperken. Gekeken wordt naar de mogelijkheid om meer mensen met problematische schulden tijdelijk uitstel van betaling te […]
Lees verder »
Accountant verzweeg inkomsten voor de fiscus
Een RA die als zelfstandig accountant voor diverse opdrachtgevers werkt is flink op zijn vingers getikt over zijn persoonlijke aangiften voor de inkomstenbelasting. Het Gerechtshof Den Haag komt tot de conclusie dat zowel over 2014 als 2015 ‘een relatief en absoluut aanzienlijk bedrag’ niet is aangegeven. De accountant moet zich hiervan bewust zijn geweest, spreekt […]
Lees verder »
Een AFM-er is ook een mens!
De accountancysector ligt (nog steeds) onder een vergrootglas. Vele rapporten en analyses zijn over de sector heen gekomen. Een van de aangekondigde wijzigingen is een inniger contact met de AFM. Dit zal voor een aantal kantoren een verandering vragen in hun benaderingswijze van extern toezichthouders, constateren voormalig toezichthouders Evelien Vlastuin en Ron Brummans.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klantcase WEA Zuid-West | ’80 à 90% van de administraties wordt met behulp van DizzyData automatisch verwerkt’

Sinds 2012 is WEA Zuid-West al druk bezig de boekhouding te automatiseren. Hun motto: ‘Meer brengen voor dezelfde prijs’. Met als doel zoveel mogelijk klanten van maatwerk advies te voorzien, uit te dagen en hun verwachtingen te overtreffen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiscus: voorkom verrekening tegemoetkomingen Wtl, vraag direct uitstel van betaling aan
EY kan jaarrekeningcontrole DGB nog steeds niet afronden
Corona | TOGS-regeling uitgebreid, ondernemers: maak omzetverlies voortaan leidend
‘Politieke keuze heeft ons opgezadeld met een uitvoeringsprobleem’
OPLEIDINGEN
Webinar: Geruisloze inbreng in BV; bijzondere casusposities
Fiscount
19 juni 2020
Online cursus Reisbureauregeling en BTW
Fiscaal Vanmorgen
25 juni 2020
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN