Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CONTENTPARTNER
Oprichting van BV nog even doorschuiven naar 2020?

Vanuit fiscaal perspectief bezien is het soms handiger om bepaalde zaken pas te regelen ná het vuurwerk en de oliebollen van 2019. Zo maakt de aangekondigde verlaging van het Vpb-tarief – in combinatie met de mogelijkheid om een verlengd boekjaar te creëren – het interessant om een BV pas op te richten in 2020. Met […]

Lees verder »
Belastingstelsel vereenvoudigen: kan het makkelijker?

Minister Koolmees beantwoordt vragen over de mogelijkheden om het belastingstelsel te vereenvoudigen.

Lees verder »
Advertorial: Download gratis Bureaukaart Fiscaal 2019

Alles voor de belastingberekening op één A4. Met deze bureaukaart zie je in één oogopslag wat het marginaal effect bij jouw klant is. Dat is precies wat jij nodig hebt bij het plannen van de belastingdruk in kwartaal 4. Download de bureaukaart zodat jij tijdens belastingoptimalisatie in kwartaal 4 het verschil kunt maken.

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Creditcardhouders ICS langs Wwft-meetlat
Creditcardhouders van International Card Services (ICS), een dochteronderneming van ABN AMRO, moeten zich opnieuw identificeren als onderdeel van een aantal Wwft-maatregelen. De uitgever van creditcards bevestigde berichtgeving in de Volkskrant dat 3 miljoen klanten zich opnieuw bekend moeten maken.
Lees verder »
CBS: Meer bedrijven gebruiken robots
In 2018 gebruikte 7 procent van de bedrijven robots. Vooral bedrijven in de industrie en researchinstellingen maakten gebruik van bijvoorbeeld lasrobots of zelfsturende voertuigen in magazijnen. Dit meldt het CBS in de publicatie ‘ICT, kennis en economie 2019’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Overweeg je nieuwe fiscale aangiftesoftware?

Avanzer Aangifte is de meest complete aangiftesoftware voor een scherpe prijs. Alles wat je nodig hebt voor het doen van fiscale aangiften, direct toegang tot fiscale vakkennis, slimme koppelingen en gratis overstapservice! Met Avanzer Aangifte werk je in de cloud, dus overal en sneller, makkelijker en veilig.
Probeer Avanzer Aangifte nu 7 dagen gratis

Lees verder »
‘Minder geld naar Nederlandse overnames’
Investeerders zijn een stuk minder happig op overnames van Nederlandse bedrijven dan een jaar geleden. Volgens advocatenkantoor Baker McKenzie, dat vaak advies geeft over overnames en fusies, bedraagt de waarde van dit soort deals in 2019 nog niet de helft van het totaalbedrag waarvoor een jaar geleden Nederlandse ondernemingen werden ingelijfd.
Lees verder »
Aantal werkenden verder gestegen
Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8 duizend per maand toe tot bijna 9,0 miljoen in september. Het aantal werklozen steeg in dezelfde periode met gemiddeld 3 duizend per maand naar 323 duizend.
Lees verder »
‘Kabinet moet gedupeerden spaartaks compenseren’
Belastingplichtigen die in 2013 en 2014 minder dan 1,2% rendement behaalden over hun vermogen in box 3 moeten door staatssecretaris Snel van Financiën gecompenseerd worden. Dat zegt de parlementair advocaat in een advies aan de Tweede Kamer
Lees verder »
Tuchtrecht: het concentratie-van-klachten beginsel, een ‘verzinsel’
De Accountantskamer hanteert in haar jurisprudentie al jaren het door haar ontwikkelde beginsel van concentratie van klachten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Geld lenen is makkelijk, alles eromheen is écht werk

Het wordt steeds makkelijker om online een bedrijfsfinanciering te regelen. Zowel grootbanken als nieuwe spelers op de markt maken het mogelijk voor de ondernemer om eenvoudig zelf hun financiering te regelen. Misschien wel het bekendste voorbeeld hiervan is Spotcap, ‘online-only’ aanbieder van financieringen. De beoordeling verloopt daarbij voornamelijk op informatie die men haalt uit de banktransacties […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
ODV: 2019 is uw laatste kans en wat zetten we dan in het testament?
Fiscount
12 november 2019
Financieel Advies MKB (Post-hbo)
HAN
13 november 2019
Gratis WAB kennissessies – 7 november 2019
The Legal Company
7 november 2019
VACATURES
Aangiftemedewerker HBO- Meppel
mth accountants & adviseurs
Meppel
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Assistent Accountant
Van Velzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN