Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ondernemers en accountants vooral tevreden over lastenverlichting NOW-controle
Ondernemers- en accountantsorganisaties zijn blij met de zes maatregelen die minister Koolmees deze week aankondigde om de administratieve lasten rondom de NOW-controle te verlichten. Wel worden er enkele kritische kanttekeningen geplaatst.
Lees verder »
Kritisch accountantsrapport legt problemen bij regionale afvalinzamelaar bloot
Een registeraccountant die op verzoek van zes gemeenten in Midden-Nederland de regionale afvalinzamelaar RMN heeft doorgelicht ziet veel zaken op financieel vlak die beter moeten. De accountant werd ingeschakeld door de gemeenten nadat RMN voor de zoveelste keer een financiële tegenvaller noteerde.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kun jij de ondernemer met continuïteitsvragen optimaal bijstaan?

Ondanks alle noodsteunregelingen is de impact van corona groot en zitten veel ondernemers in zwaar weer. Specialisten praten je op 30 juni bij tijdens het online congres Continuïteit. Zij gaan in op technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA. 4 PE-uren voor het verplichte leerdoel continuïteit van de NBA.

Lees verder »
‘Overeenstemming bonden en werkgevers over hervorming arbeidsmarkt’
De vakbonden en werkgevers hebben een akkoord op hoofdlijnen gesloten over hervorming van de arbeidsmarkt. Flexwerk wordt daarbij flink ingeperkt: het nulurencontract verdwijnt en uitzendwerk mag in plaats van 5,5 jaar nog maar maximaal drie jaar duren. Zzp’ers zouden volgens het akkoord minimaal 35 euro per uur moeten gaan verdienen.
Lees verder »
‘ViacomCBS ontweek miljarden vennootschapsbelasting via Nederland’
De Amerikaanse mediagigant ViacomCBS heeft in de periode 2005-2019 voor minstens 4 miljard dollar aan belasting via Nederland ontweken. Dat stelt de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO)  op basis van eigen onderzoek naar belastingontwijking van ViacomCBS via Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De ondernemer zit in zwaar weer en wat nu?

Ondanks alle steunmaatregelen m.b.t. Covid-19 zullen veel bedrijven in financieel zwaar weer terechtkomen en geherstructureerd moeten worden. Wanneer wordt de schuldenlast gesaneerd of het bedrijf geliquideerd? Verdiep je als accountant of adviseur op 23 juni in de begrippen insolventie, surseance, sterfhuis, pre-pack, dwangakkoord en WHOA.

Lees verder »
Accountantsproduct voor TVL Grote ondernemingen beschikbaar
Ondernemers worden geacht om bij de aanvraag TVL Q1 Grote ondernemingen een aantal bewijsstukken aan te leveren. Wie subsidie van € 125.000 of meer aanvraagt, moet een accountantsproduct meesturen met de aanvraag.
Lees verder »
Personeel aantrekken uit buitenland moet makkelijker worden voor startups
Het kabinet start een pilot in de vorm van een verblijfsregeling die het voor innovatieve startups makkelijker maakt om personeel met gewilde expertise vanuit het buitenland aan te trekken. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
ESS & MSS software: wat zijn de voordelen?

Werk je met HRM software, dan zul je de termen ESS en/of MSS software waarschijnlijk vaak tegenkomen. ESS/MSS software biedt werknemers en leidinggevenden zelf de mogelijkheid om personeelszaken te regelen, bijvoorbeeld het inzien van loonstroken of doorgeven van wijzigingen in gegevens. Wat zijn precies de voordelen van deze software?

Lees verder »
Koolmees: slechts klein percentage laat derden- of accountantsverklaring NOW achterwege
Minister Koolmees zegt de signalen te herkennen van ondernemers in het mkb die nogal schrikken van de hoge administratieve en financiële lasten bij de derden- en accountantsverklaringen ten behoeve van de NOW-vaststelling. Toch is er maar een klein percentage werkgevers dat er actief voor heeft gekozen om geen derden- of accountantsverklaring mee te leveren, met […]
Lees verder »
‘Onrust bij partners EY over reorganisatie na Wirecardschandaal’
Onder partners van EY heerst bezorgdheid over een in februari aangekondigde reorganisatie bij het accountantskantoor, meldt de Financial Times.
Lees verder »
CBb: TOGS-aanvraag accountantskantoor terecht geweigerd
Een als accountantskantoor bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onderneming vindt het onterecht dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de TOGS-aanvraag van het kantoor heeft geweigerd. Dat de steunregeling niet voor het accountantskantoor geldt zou onder meer in strijd met de rechtsgelijkheid en de evenredigheid zijn.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiets leasen, WKR en salarisadministratie: hoe zit het?
Personalia | Jochen Blaffert benoemd tot FSI Legal Lead bij Deloitte  
Celstraf wegens faillissementsfraude voor directeur zorgbureau uit Almelo
Vaststelling NOW: minister Koolmees gaat in op gegrondverklaring bezwaren
OPLEIDINGEN
Online cursus Wetgeving omtrent verzekerde lijfrente verplichtingen en/of banksparen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 juni 2021
Update WAB: zijn flexibele arbeidsrelaties nu (on)aantrekkelijker?
Fiscount
17 juni 2021
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (exclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
5 augustus 2021
VACATURES
(Senior) controller / teamleider Rotterdam
Yaarwerk
Rotterdam
Opdrachtleider met belangstelling om ook ITGC thema op te pakken
Coney
Haarlem of Rotterdam
Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN