Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 3 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Pels Rijcken medeverantwoordelijk voor fraude, geen slachtoffer’
Pels Rijcken is medeverantwoordelijk voor de omvangrijke fraude van notaris Oranje en hier niet zozeer zelf slachtoffer van. Dit schrijven Marcel Pheijffer (hoogleraar Accountancy Nyenrode) en Jeroen Princen (partner DVDW Advocaten) in het Nederlands Juristenblad.
Lees verder »
NBA adviseert modelrapport TVL nog niet te gebruiken
De NBA adviseert accountants het modelrapport voor de steunmaatregel TVL dat woensdag werd gepubliceerd op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nog niet te gebruiken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verzuim beheren voor jouw klanten

Als accountant bied je klanten al veel ondersteuning op gebied van financiën en HR. Maar ook bij het financieel managen van verzuim kunnen je klanten jouw expertise goed gebruiken. Met Visma Verzuim heb je als accountant verzuimsoftware die je optimaal ondersteunt. Ontdek alle mogelijkheden tijdens ons webinar.

Schrijf je hier in »
Op kerkhof geen btw-compensatie
Vorig jaar besliste de Hoge Raad dat gemeenten bij de exploitatie van begraafplaatsen handelen als btw-ondernemer en niet als overheid. Dit betekent dat gemeenten geen recht hebben op btw-compensatie. De zaak werd terugverwezen naar het Gerechtshof Amsterdam. Die heeft nu uitspraak gedaan.
Lees verder »
VNO-NCW: ‘Geen minimumtarief van 35 euro’
Dat er een minimumtarief van 35 euro komt voor zzp’ers is een ‘onjuiste voorstelling van zaken’. Dit zegt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Volgens haar verandert er niet zoveel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe zit het ook al weer met lijfrente verzekeringen en banksparen?

De fiscale wetgeving omtrent lijfrentevoorzieningen is de afgelopen jaren regelmatig gewijzigd. Ron Mulder geef je op 10 juni via een online cursus uitleg over al deze fiscale regimes en wat de (on)mogelijkheden zijn met deze lijfrentecontracten. In slechts 2 uur is je kennis weer up-to-date en kun je alle voorkomende vragen van je cliënten beantwoorden.

Lees verder »
Knot (DNB) waarschuwt voor te hoge schulden
Overheden, bedrijven en consumenten kunnen door de extreem lage rente goedkoop lenen. In een interview met RTL Z waarschuwt president Klaas Knot van de Nederlandsche Bank (DNB) voor hoge schulden.
Lees verder »
InsingerGilissen moet meer doen tegen witwassen
Private bank InsingerGilissen heeft extra mensen ingehuurd om te voldoen aan antiwitwasregels. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) voldoet een kwart van de dossiers niet aan de regels.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Arbeidsconflict, ziekmelding en de ideale rolverdeling

Iedere werkgever krijgt er wel eens mee te maken: een arbeidsconflict gevolgd door ziekmelding. Dit kan voor een werkgever het begin zijn van een tergend langzaam, frustrerend en vaak ook behoorlijk kostbaar pad. Dat pad kan voorkomen worden, indien werkgevers weten wat ze mogen verwachten van de bedrijfsarts, de arbeidsrechtjurist en de mediator. In dit […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
51% van de ondernemers: ‘Accountant is de meest geraadpleegde adviseur’

Meer dan ooit hebben ondernemers behoefte aan een financieel adviseur. Maar niet alle ondernemers vinden dat hun accountant ook de juiste kennis heeft om goed te kunnen adviseren. Maar welke kennis wordt dan verwacht? Je leest het hier!

Lees verder »
Falende boekhouder meldt ongebruikelijke transacties niet: vrijspraak directeur, boete voor BV
Als je als Wwft-instelling met de boekhouder of accountant afspreekt dat hij de ongebruikelijke transacties meldt bij de FIU en achteraf blijkt dat niet altijd te zijn gedaan, moeten de Wwft-instelling en de feitelijk leidinggevende dan worden veroordeeld? De rechtbank Amsterdam boog zich onlangs over die vraag in twee afzonderlijke zaken tegen de Wwft-instelling en […]
Lees verder »
Kamer wil loonsteun Booking terug, minister scherpt NOW 4 aan
Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen kijken of er een manier is om de NOW-steun terug te krijgen die Booking.com heeft ontvangen. Vorige week werd bekend dat het bedrijf ondanks de steun miljoenen aan bonussen uitkeert aan de top.
Lees verder »
Belgische boekhouder als eerste vervolgd voor fraude met coronasteun
In Nederland lopen er al verschillende strafzaken over fraude met noodsteunregelingen, maar in België brengt het parket van Brussel voor het eerst een fraude met Vlaamse coronapremies voor de strafrechter. Een boekhouder kon via tientallen spookbedrijven onterecht voor meer dan 300.000 euro aan coronasteun claimen
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe fiscale regeling belastingheffing van aandelenopties voor werknemers in de maak
Nog maar weinig belangstelling voor startersregeling TVL en TOA
‘ViacomCBS ontweek miljarden vennootschapsbelasting via Nederland’
Kritisch accountantsrapport legt problemen bij regionale afvalinzamelaar bloot
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
7 juni 2021
Online lunchsessie: Thuiswerken; rechten en plichten 10 juni 2021
The Legal Company
10 juni 2021
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
VACATURES
Accountant AA (24-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Senior Accountant / Teamleider Samenstelpraktijk, vestiging Barneveld
Visser & Visser
Barneveld
Werken als Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN