Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 1 april 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Pijnlijke terugtrekking Deloitte als accountant van ASML
Deloitte loopt een mooie klus mis. Het kantoor moet zich op het allerlaatste moment terugtrekken als controlerend accountant van chipmachinemaker ASML, één van de grootste bedrijven in Nederland.
Lees verder »
Werkgevers en werknemers: meer ruimte voor hybride werken
Werknemers moeten meer zeggenschap krijgen over waar ze hun werkzaamheden uitvoeren. Dat staat in een advies aan het kabinet van de Sociaal-Economische Raad (SER) over hybride werken, ook wel plaats- en tijdonafhankelijk werken genoemd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kom niet voor verrassingen te staan bij de schenk- en erfbelasting

Nu je steeds vaker de rol van financiële huisarts voor je cliënt vervult, moet je weten wat de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied zijn. Bernard Schols praat je op 16 mei helemaal bij zodat jij je cliënten optimaal van dienst kunt zijn! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en huwelijk.

Meer informatie »
Inkeermelding over 1,7 miljoen euro op Zwitserse bankrekening
Een 68-jarige Amsterdammer staat terecht bij de rechtbank in Zwolle op verdenking van witwassen, na een inkeerverzoek bij de Belastingdienst. De fiscus meldde het verzoek bij de FIU, waarna er ongeveer 1,7 miljoen euro aan crimineel geld op een bankrekening in Zwitserland bleek te staan.
Lees verder »
Kabinet: minimumtarief vennootschapsbelasting moet in hele EU tegelijk
Het kabinet voelt er niets voor om volgend jaar eenzijdig het internationaal overeengekomen minimumtarief in te voeren voor de vennootschapsbelasting. Inzet is om dat met de gehele Europese Unie tegelijk te doen, maar niet alle lidstaten zijn daar al klaar voor. Daardoor dreigt een jaar uitstel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 juni online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
Personalia | Annemarie van der Pol wordt nieuwe COO bij SBR Nexus
Annemarie van der Pol (36) wordt per 1 april Chief Operating Officer bij SBR Nexus. Zij volgt Maurits Cammeraat op, die deze rol op interimbasis vervulde.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe VANHEST FOOD GROUP in 6 maanden hun bedrijfsprocessen volledig automatiseerde

Ieder bedrijf droomt van succes, van bestellingen die iedere dag toenemen en een alsmaar stijgende omzet. Toch gaat een snelle groei gepaard met administratieve uitdagingen, zeker wanneer er nog veel handmatig werk nodig is. VANHEST FOOD GROUP zocht vanwege hun razendsnelle groei een pakket wat dat niet alleen kon bijbenen, maar waarmee ze ook moeiteloos […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Commotie rond zaak eHerkenning geluwd?

Er bestaat geen wettelijke basis voor de verplichting om eHerkenning te gebruiken voor het doen van de aangifte loonheffingen. Dit besliste Rechtbank Gelderland onlangs. Hier zijn direct Kamervragen over gesteld, die de staatssecretaris inmiddels al heeft beantwoord. Wat er nu gebeurt, is interessant: de Belastingdienst gaat namelijk niet in hoger beroep tegen de uitspraak van […]

Lees verder »
Zus burgemeester Aboutaleb moet ook van Hof cel in voor verduistering
Latifa Aboutaleb, zus van de Rotterdamse burgemeester, drukte als penningmeester van de stichting Noord Bruist ruim zestigduizend euro achterover. Ze deed dit door het administratiekantoor te misleiden. De vele media-aandacht rondom haar misdrijf vond het Gerechtshof geen reden tot strafvermindering. Ze moet drie maanden de cel in.
Lees verder »
Kaag denkt na over ‘plussen en minnen’ partnermodel
Minister van Financiën Sigrid Kaag wil nadenken over de voor- en nadelen van het partnermodel bij accountantskantoren. Dat bleek woensdag tijdens een vergadering van de vaste Kamercommissie voor financiën.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tank bijna leeg? Vanaf morgen 17 cent goedkoper
Van Rij wil proberen kilometervergoeding al per 2023 te verhogen
Digitaal in hoger beroep tegen Belastingdienst
Europa wil variabele beloning bestuurders koppelen MVO-doelstellingen
OPLEIDINGEN
Teamwork
Extendum
4 april 2022
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 april 2022
Masterclass trusted advisor
NBA Opleidingen
8 april 2022
VACATURES
Assistent accountant in Breda
DRV
Breda
Ervaren controleleider (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN