Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 28 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC kan mysterie rond ‘memo-Palmen’ niet oplossen
In 2017 schreef topambtenaar Sandra Palmen een kritisch memo over de werkwijze van de fiscus bij toeslagen. PwC onderzocht waarom haar waarschuwing destijds in een la verdween. Maar het accountantskantoor weet dat na 9 maanden onderzoek nog steeds niet, bleek dinsdagavond in de Tweede Kamer.
Lees verder »
Groot tekort aan registeraccountants
De vacature die op dit moment het moeilijkst te vervullen is, is die van registeraccountants. Liefst 85% van de vacatures blijft twee maanden of langer openstaan. Dat meldt vacaturesite Indeed.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wegens succes herhaald! Gratis webinar over bedrijfsvastgoedfinanciering voor accountants in de praktijk

Weet jij welke financieringsmogelijkheden er allemaal bestaan? Hoe deze in te zetten zijn voor je klant. Deze praktische online lunch&learnsessie wordt je gratis aangeboden door Fiscount & Accountancy Vanmorgen. Schrijf je snel in, er zijn beperkt aantal plekken beschikbaar.
24 november 2021 | 12.00 – 13.00 uur | gratis | online | netto onderwijs: 1 uur

Lees verder »
Hoogleraren belastingrecht klussen nog massaal bij
Een ruime meerderheid van alle Nederlandse belastinghoogleraren heeft nog altijd banden met accountants- en advocatenkantoren, ook al is er al jaren kritiek op hun ‘dubbele pet’. Commerciële nevenfuncties zouden de onafhankelijkheid aantasten, waardoor gevoelige thema’s onvoldoende zouden worden onderzocht.
Lees verder »
Italiaanse transfers lijken boekhoudtruc
De Italiaanse voetbalbond is woensdag een onderzoek gestart naar tientallen transfers in de Serie A. Volgens Italiaanse media hebben clubs de waarde van spelers opzettelijk verkeerd getaxeerd om de boekhouding kloppend te maken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over de toekomst van ons pensioenstelsel?

Op 24 november leer je van Ruben Stam en Mirjam Koenes de belangrijkste wijzigingen die de Wet toekomst pensioenen en de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen met zich meebrengen. Je kunt je klanten nader informeren over deze wijzigingen en voorsorteren op de advisering rondom pensioen, lijfrenten en – meer algemeen – de financiële planning.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Dien tijdig verzoek in voor definitieve berekening NOW 1.0
Klanten die in de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020) een voorschot NOW-subsidie hebben ontvangen, moeten uiterlijk 31 oktober 2021 bij het UWV een…
Lees verder »
20 Procent van jeugdzorg schrijft rode cijfers
Organisaties in de jeugdzorg zijn het coronajaar 2020 redelijk goed doorgekomen. Het nettoresultaat viel hoger uit dan in 2019. Maar het weerstandsvermogen blijft zorgelijk en één op de vijf schrijft rode cijfers. Dit blijkt uit onderzoek van inkoopcoöperatie Intrakoop en Verstegen accountants en adviseurs.
Lees verder »
Amsterdams boekhoudkantoor vormde criminele organisatie, ruim 2,6 miljoen euro belastingnadeel
Een Amsterdams boekhoudkantoor is jarenlang het boegbeeld geweest waarachter een criminele organisatie schuilging die zich schuldig maakte aan belastingfraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld, heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een kijkje over de schutting: taxatiesector loopt voorop met SBR

Waar het pdf-document nog veel wordt gebruikt bij het aanleveren van jaarcijfers bij de bank, wordt sinds de eerste mogelijkheid in 2018 een groot aantal taxatierapporten via de digitale snelweg Standard Business Reporting (SBR) aangeleverd. De digitalisering van data door middel van SBR kent dus een andere ontwikkeling bij twee enigszins vergelijkbare beroepsgroepen: accountants en […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat verandert er als je aangifte doen via de OSS-regeling: 4 tips

Heb je je aangemeld voor de OSS (One Stop Shop)-regeling voor afstandsverkopen? Dan kun je tot uiterlijk 31 oktober OSS-aangifte doen! Maar wat verandert er hierbij nu eigenlijk precies én welke tips geven btw-experts en de Belastingdienst je mee? Met de OSS-regeling registreren ondernemers zich eenvoudig voor het éénloketsysteem (OSS) en kunnen ze via één […]

Lees verder »
Pels Rijcken stopt met notariaat na fraudeschandaal
Advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken stopt met het notariaat en gaat zich volledig richten op de advocatuur. Ook komt er een raad van commissarissen (rvc) waarin louter externe toezichthouders zitting krijgen. Dat meldt het kantoor in een uitgebreide verklaring.
Lees verder »
Justitie onderzoekt financiële handel en wandel Viruswaarheid
Het Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek gestart naar Stichting Viruswaarheid van coronascepticus Willem Engel. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van De Telegraaf. Het onderzoek is onder anderen gericht op 50.000 euro aan donatiegelden die Engel heeft gebruikt voor de aankoop van een stuk grond in Spanje, wat in strijd is met de statuten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tweede Kamer wil betere bescherming aandeelhouders in UBO-register
Accountants moeten ondernemers regelmatig teleurstellen over NOW-afrekening
AA in de fout als bestuurder van VvE: waarschuwing
Priore Accountants & Belastingadviseurs vist bij hof achter het net over vaststellingsovereenkomst
OPLEIDINGEN
Webinar voor de efficiënte accountant
Yuki
2 november 2021
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en zzp’ers
The Legal Company
4 november 2021
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
11 november 2021
VACATURES
Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Junior administratief medewerker Nieuwegein, 32-40 uur
van helder
Nieuwegein
Senior IT-Audit Professional
CROP
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN