Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 9 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Waarschuwing RA voor suggestie belastingschuld
Een voormalig RA die bij de Belastingdienst de suggestie wekte dat een vrouw belastingschuld had, heeft van de Accountantskamer de maatregel van waarschuwing opgelegd gekregen. Door zonder haar medeweten persoonlijke gegevens te verstrekken, heeft hij de privacyregels geschonden. 
Lees verder »
Kamervragen over verschillen in fiscale rechtspraak
De VVD wil weten wat het kabinet gaat doen aan de verschillen in winstkans die belastingbetalers hebben bij verschillende rechtbanken. Tweede Kamerleden Lodders en Van Wijngaarden hebben daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Vijlbrief van Financiën en Dekker van Rechtsbescherming, aldus het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennisfestival

Een festival speciaal voor accountants-, administratie- en belastingadviseurs om kennis te halen én te brengen. Dat is wat het vierdaagse Fiscount Kennisfestival van 9 t/m 12 november kortgezegd inhoudt. ‘Ontmoeten’ is hierbij het sleutelwoord! In een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje kan je kennis opsnuiven, maar ook delen en sparren met concullega’s en/of de adviseurs van Fiscount.

Lees verder »
‘Fusie- en overnamemarkt Nederland groeit’
Het aantal fusies en overnames op de Nederlandse markt is vorig jaar met 12% gegroeid ten opzichte van 2018, meldt KPMG. Daarmee wijkt ons land af van de rest van de wereld, waar het aantal fusie- en overnamedeals afnam.
Lees verder »
KENNISPARTNER
‘Verborgen’ loonwijzigingen in de langdurige oproep- en min-max contracten

Naast de wijzigingen voor oproep- en min-max contracten per 1 januari 2020 door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), zijn er ook nog andere wijzigingen voor die contracten op 1 januari 2020 in werking getreden.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Update WAB

Speciaal voor u organiseren wij een update van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) na het 1e kwartaal 2020. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten met de WAB en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Casper Mons praat u in één middag op 8 april helemaal bij. Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor uw eigen praktijkvragen.

Lees verder »
Belastingdienst vindt eigen gratificatiebeleid te ruim voor onderwijzers
De Belastingdienst heeft zichzelf na protest van onderwijsbond AOb teruggefloten. De fiscus ziet bij nader inzien af van het belasten van een jubileumgratificatie voor een onderwijzer, mede omdat de regels voor eigen personeel veel soepeler zijn.
Lees verder »
Landbouw drukt groei groothandel
Bedrijven in de groothandel en handelsbemiddeling hebben in het laatste kwartaal van 2019 1% meer omzet geboekt dan een jaar ervoor, meldt het CBS. Dat matige groeicijfer is met name te wijten aan de handel in landbouwproducten, die sterk kromp.
Lees verder »
‘Tuchtrecht accountants veel slechter dan van artsen’
Columnist Maarten Douma haalt in het Financieele Dagblad van vrijdag uit naar de Accountantskamer. ‘Accountants zagen elkaar bij de enkels af’, luidt zijn oordeel.
Lees verder »
OPLEIDINGEN
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
12 maart 2020
HBO Bachelor Management Payroll Services
Markus Verbeek Praehep
23 maart 2020
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 12 maart 2020
The Legal Company
12 maart 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Zwolle
Gevorderd Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN