Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 8 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Rabobank ziet terugval in adviesopdrachten voor accountants
De Nederlandse economie staat voor een historische recessie, verwachten onderzoekers van de Rabobank. Volgend jaar zal er voorzichtig herstel zijn, denken ze. Voor accountants zien de analisten geen grote problemen, al zal de pijn daar vooral zitten in een teruglopend aantal adviesopdrachten.
Lees verder »
Vijlbrief wil fiscale prikkel om te lenen aanpakken
Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) komt deze zomer met een voorstel om fiscale aftrekmogelijkheden voor bedrijfsmatige leningen te beperken. Hij zei dat in tv-programma Buitenhof.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In concrete stappen uw digitale samenwerking met cliënten versnellen?

Werken uw cliënten nog niet allemaal met cloudsoftware of werkt u nog niet online samen? Wij organiseren wekelijks een gratis webinar. Daarin helpen we u graag snel op weg en laten we zien hoe u deze digitale transitie snel kunt realiseren.
Meld u nu aan voor het gratis webinar>>

Lees verder »
Hoge Raad fluit fiscus terug over toepassing BOR
De Belastingdienst heeft ten onrechte belasting opgelegd aan twee kinderen die een deel van het bedrijf van hun vader kregen, heeft de Hoge Raad geoordeeld. Volgens belastingadviseurs laat de uitspraak zien dat de fiscus de Bedrijfopvolgingsregeling (BOR) te streng toepast.
Lees verder »
ETL breidt opnieuw uit
ETL Accountants en Adviseurs heeft zich voor de derde keer in korte tijd versterkt met de overname van Full Account Adviseurs en Accountants. Het bedrijf telt vestigingen in Venlo, Venray en Well.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update WAB

Speciaal voor u organiseren wij een update van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) na het 1e kwartaal 2020. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten met de WAB en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Casper Mons praat u in één middag op 8 april helemaal bij. Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor uw eigen praktijkvragen.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Het gewenste applicatielandschap als stip op de horizon

Hoe werk je als organisatie nu toe naar een stip op de horizon? In dit artikel beantwoorden wij deze vraag vanuit ict-perspectief. En binnen dat ictperspectief zoomen wij in op het onderdeel software. Het gaat in dit artikel dus vooral over de vraag: Op welke manier stel je een gewenst applicatielandschap vast en kun je […]

Lees verder »
Genomineerden Internal Audit Scriptie Award
Vier studenten Internal Auditing aan de UvA en Erasmus Universiteit zijn genomineerd voor de SVRO Internal Audit Scriptie Award van IIA Nederland. De studenten zijn John Klappe, Silvio Lambert Mendez, Zita Kemper en Mark Glazener.
Lees verder »
Wwft-boete voor administratie- en belastingadvieskantoor met witwassende klanten was terecht
Een administratie- en belastingadvieskantoor dat een boete van €20.000,- kreeg opgelegd door het Bureau Financieel Toezicht (BFT) vanwege verschillende overtredingen van de Wwft heeft geen succes met het beroep daartegen bij de Rechtbank Rotterdam. Het BFT oordeelde terecht dat het kantoor zich bij twee klanten die voor witwassen zijn veroordeeld niet heeft gehouden aan de monitoringsverplichting, […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat als klanten meer verwachten dan een goede dienstverlening?

De coronacrisis heeft een enorme boost gegeven aan ons digitale gedrag. Digitale barrières sneuvelen en komen niet meer terug op het oude niveau. Dat geldt voor de klantzijde, maar ook voor bedrijven die met enorme digitale inspanningen bezig zijn om te beantwoorden aan veranderingen. Daarin speelt creativiteit een grote rol, maar is effectief gebruik maken […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingadviseurs stellen Wolters Kluwer aansprakelijk voor schade door falend Avanzer
Subsidieregeling elektrisch rijden definitief, aanvragen vanaf 1 juli
Corona | Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling vanaf half juni
Corona | Noodmaatregelen bereiken 2,5 miljoen werkenden
OPLEIDINGEN
PinkWeb Webinar Festival – Mobile App demo
Pinkweb
12 juni 2020
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
23 juni 2020
ACCOUNTANCY DEELTIJD
HAN
1 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
E-zine

E-zine

Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN