Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 25 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rabobank werkt aan dagelijkse screening op witwasrisico’s
Rabobank ziet geen heil in het opnieuw doorlichten van tienduizenden klanten om mogelijke witwasrisico’s op te sporen. Dat zegt topman Wiebe Draijer in het FD. Volgens hem blijven ‘de echte boeven buiten het blikveld’. Permanente screening van alle klanten op basis van openbare gegevens is veel effectiever, aldus Draijer.
Lees verder »
‘Meer aandacht nodig voor beheersbaarheid RGS’
Bij het gebruik van het ReferentieGrootboekschema (RGS) zijn er nog te veel knelpunten die de beheersbaarheid en het succes ervan in de weg staan, stelt Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED. Hij heeft onder de noemer ‘RGS Niet Ready’ een overzicht gemaakt met openstaande punten rond de implementatie van RGS. 
Lees verder »
Advertorial: MUIS Software 35 jaar Advent Kalender!

Op 1 december 2019 bestaat MUIS Software 35 jaar! En om dat met jullie te vieren delen wij de MUIS 35 jaar Advent Kalender! Hiermee kan je in december 24 dagen lang meespelen voor leuke kortingen, prijzen én een exclusief kijkje achter de schermen bij MUIS Software! Als je je vóór 1 december inschrijft maak je kans op een exclusieve MUIS bluetooth muziekbox! Schrijf je snel in en speel mee!

Advertorial: Actualiteiten externe verslaggeving

U wordt bijgepraat over de laatste actuele ontwikkelingen op het gebied van NL GAAP specifiek voor uw werkveld (Titel 9 Boek 2 BW en de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving). De sprekers behandelen praktische vraagstukken over bestaande en toekomstige wet- en regelgeving.
11 december 2019 | 13.30-20.00 uur | Pe uren 5 | Prijs leden/ niet-leden € 495 / 595
Meld u aan voor deze cursus

Laat protest tegen wet publicatie boete belastingadviseurs
De SRA heeft samen met de fiscale beroepsorganisaties NOB en RB te elfder ure een brief gestuurd aan staatssecretaris Snel van Financiën waarin zij ervoor pleiten dat boetes voor hulp bij fiscale vergrijpen niet openbaar worden gemaakt. De wet die dat voorschrijft, moet 1 januari ingaan.
Lees verder »
Inschrijving regeling sanering varkenshouderijen geopend
Varkenshouders in veedichte gebieden kunnen zich tot 15 januari bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aanmelden voor deelname aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Die biedt een vergoeding bij bedrijfsbeëindiging.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De belangrijkste deadlines in één keer in je agenda

Heb jij altijd alle accountancy deadlines in de gaten?
Om je te helpen hebben wij de belangrijkste deadlines voor jaarrekeningen, toeslagen, WBSO en andere zaken voor je op een rij gezet.
Download het bestand waarmee je automatisch de belangrijkste deadlines in 2020 in je agenda zet. Makkelijk toch?

Zet de deadlines in je agenda

Lees verder »
Finovion breidt weer uit
Franchiseformule voor administratiekantoren Finovion heeft het afgelopen kwartaal zes nieuwe kantoren aan de keten toegevoegd. De teller staat nu op 54 deelnemers.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Welke voordelen kan de salarisadministrateur nog pakken in 2019?

In het huidige salarisjaar zijn er nog voordelen te behalen voor de werkgever, de werknemer en de adviseur. Maar dan moet er nog wel in 2019 actie worden ondernomen.

Lees verder »
ADVERTORIAL
5 goede redenen om servicemanagement op uw kantoor te omarmen!

Servicemanagement staat voor alle mogelijke manieren waarop u als accountants- of administratiekantoor uw cliënten kunt ondersteunen. Het faciliteren van selfservices aan uw cliënten zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Wilt u meer lezen over de voordelen van servicemanagement? Lees nu de whitepaper!

Lees verder »
Aantal startende zzp’ers plust 13%
Het aantal startende zzp’ers blijft toenemen. In de eerste negen maanden van dit jaar waren er al 13% meer starters dan vorig jaar in dezelfde periode en volgens ING zal 2020 een plus van 10% opleveren. Online werkplatformen zijn steeds meer in trek: inmiddels is 8% van de starters actief in deze zogeheten kluseconomie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
PSD2 versterkt de voorspellende waarde van boekhouden

PSD2 is inmiddels al enige tijd een belangrijk gespreksonderwerp onder accountants, financiële professionals en boekhoudsoftware leveranciers.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
De VOF in de (fiscale) adviespraktijk
NBA Opleidingen
16 december 2019
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
30 november 2019
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Fiscaal Vanmorgen
4 december 2019
VACATURES
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Manager| Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN