Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 7 september 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rotterdams administratiekantoor-aan-huis beschoten
Zondagavond rond elf uur ging er een kogel door het zolderraam aan de Stormerdijk in Rotterdam. De bewoner, die aan huis een administratiekantoor heeft, is ervan overtuigd dat het een vergissing moet zijn geweest.
Lees verder »
Fiscus zwicht voor NOB in discussie over koepelconvenant
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft met succes een lichter toezichtregime voor haar leden bij de top van de Belastingdienst weten te bedingen, tegen het advies van ambtenaren in. Dat blijkt uit een reconstructie van het Financieele Dagblad.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Externe verslaggeving: Vastgoed

Na het volgen van deze cursus heb jij kennis van huidige en toekomstige wet- en regelgeving rondom vastgoed in de jaarrekening voor het midden- en kleinbedrijf.

Bekijk de cursus »
Kaag: banken moeten contant geld waarborgen
Banken moeten ervoor zorgen dat altijd met munten en biljetten betaald kan worden. Dat schrijft minister Kaag van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Belastingdienst kampt met hoge uitstroom IT’ers  
Vandaag vindt een commissiedebat plaats over de Belastingdienst. In zijn stand-van-zakenbrief waarschuwt staatssecretaris Van Rij dat de dienst met een structureel tekort aan IT’ers kampt. Met name de uitstroom is hoger dan verwacht. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
TIJD | Hét magazine voor accountants

De wereld verandert in snel tempo. Daarom is het cruciaal om jezelf continu te ontwikkelen: kennis opdoen, eigenwijs en kritisch blijven. Hoe doen accountants dat? En ben jij eigenlijk wel eigenwijs genoeg? 📲

Lees TIJD magazine én ontdek het »
KENNISPARTNER
Herziening BTW bij verkoop vastgoed: wie betaalt?

Ondernemers kunnen de BTW op de bouw of aanschaf van vastgoed in aftrek brengen, mits het vastgoed wordt gebruikt voor BTW-belaste activiteiten. Die aftrek is gedurende de herzieningstermijn nog niet definitief. Zo kan bijvoorbeeld de verkoop van vastgoed binnen de lopende herzieningstermijn leiden tot terugbetaling van eerder in aftrek gebrachte BTW. Maar voor wiens rekening […]

Lees verder »
INTERVIEW | Directie de Jong & Laan: ‘Private equity laat ons groeien zonder concessies te doen aan kwaliteit’
Accountantskantoor de Jong & Laan wordt het eerste Nederlandse accountantsbedrijf waarin een private equity-partij investeert. Hoe groot het belang van Waterland wordt, willen bestuursleden Roland Ogink en Marco Lokhorst niet zeggen. ‘Maar de zeggenschap over het beleid blijft volledig bij ons liggen’, verzekeren ze. Aan Accountancy Vanmorgen lichten ze toe waarom de stap is gezet […]
Lees verder »
Groothandel boekt bijna 22 procent meer omzet
In het tweede kwartaal van 2022 heeft de groothandel en handelsbemiddeling 21,6 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, deels door hogere prijzen. De groothandel boekte daarmee voor het zesde kwartaal op rij meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder »
Private investeerder Waterland neemt belang in de Jong & Laan
De Jong & Laan, het op tien na grootste accountantsbedrijf van Nederland, heeft met Waterland Private Equity Investments overeenstemming bereikt over een deelneming. Het is voor het eerst dat een private investeerder aandeelhouder wordt van een Nederlandse accountantsorganisatie. De Jong & Laan wil hiermee verder en sneller kunnen groeien en tegelijk de dienstverlening verbreden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud, zo meldt de softwareleverancier.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Rij wil met Kamer wel praten over fiscale afspraken met Uber
EY: ‘Donkere wolken boven zorginstellingen’
ABN Amro en ING trekken extra geld uit voor compensatie kredietrente
OPLEIDINGEN
Agrofiscale actualiteiten – weet wat er speelt!
Fiscount
14 september 2022
Interactief Webinar – Actualiteiten NOW Derdenverklaring – *Vernieuwd*
NBA Opleidingen
19 september 2022
Cursus Fiscale boeten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
21 september 2022
VACATURES
Voorzitter en een lid Raad van Commissarissen Countus Groep B.V.
Countus Groep B.V.
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Eindhoven
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Den Haag
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN