Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 2 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Run op noodloket
Enkele tienduizenden ondernemers hebben zich sinds afgelopen vrijdag al gemeld bij het noodloket voor bedrijven die direct getroffen zijn door de coronamaatregelen van het kabinet. Volgens berekeningen vallen ruim 268.000 bedrijven onder de steunregeling.
Lees verder »
EY moet klantgegevens dode bitcoinondernemer afstaan
De soap rondom bitcoinbeurs QuadrigaCX gaat door. Nadat de 30-jarige eigenaar in 2018 overleed bleven 115.000 klanten gedupeerd achter. De overleden eigenaar had hun wachtwoorden in zijn graf meegenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kunt u uw cliënten in deze tijd optimaal ondersteunen?

Werken uw cliënten nog niet met cloudsoftware of werkt u nog niet online samen? Wij organiseren wekelijks een gratis webinar. Daarin helpen we u graag op weg en laten we zien hoe u deze digitale transitie snel kunt realiseren.
Meld je aan voor de gratis webinar =>

Lees verder »
Corona | In 1 keer uitstel betaling voor aanslagen IB, LH, btw en Vpb
Ondernemers kunnen automatisch in 1 keer uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Het gaat om bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden vanwege de coronacrisis.
Lees verder »
Oproep: standaardiseer niet-financiële informatie in verslaglegging
Niet-financiële informatie in verslaglegging moet worden gestandaardiseerd. Die oproep van Eumedion krijgt brede steun van diverse belanghebbenden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Accountant, durf jij het aan?

Durf jij kennis te delen, ambitie te tonen en te veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoorcongres op 8 september in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen.
Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik | 8 september 2020

Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoe uniek is de accountancybranche?

De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan erg snel en al jaren roepen verschillende partijen dat de accountancybranche moet veranderen. ‘Banen gaan verdwijnen’ en ‘accountants moeten meer gaan adviseren’ is het geluid wat er dan vaak klinkt.

Lees verder »
Vliegtaks aangenomen
Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft gisteravond ingestemd met een vliegtaks. Nederlandse vliegvelden betalen vanaf volgend jaar 7 euro per vertrekkende passagier aan de schatkist.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus BTW margeregeling

In de btw-wetgeving is een bijzondere regeling opgenomen voor de handel in gebruikte goederen, kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten. De regeling wordt gebruikt door autohandelaren, kunstgalerieën en dergelijke ondernemers. De margeregeling is bedoeld om cumulatie van btw te voorkomen. Jaap Wisse en Marco de Weerd praten u bij op 12 mei.

Lees verder »
Pensioenfondsen in grote problemen
Volgens pensioenadviseurs zijn de dekkingsgraden van pensioenfondsen in maart gedaald naar 85 tot 90%. Fondsen die eind 2020 geen dekking van 100% hebben moeten korten op de pensioenen.
Lees verder »
Invorderingspauze rijnvarenden met werkgever in Luxemburg
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gaat in op de fiscale en sociale zekerheidspositie van grensarbeiders, specifiek rijnvarenden. De staatssecretaris geeft aan dat de Belastingdienst per 16 maart maatregelen genomen heeft om tot nader bericht bij deze groep rijnvarenden tijdelijk geen invorderingsmaatregelen te treffen.
Lees verder »
Corona | Welke SBI-codes vallen onder de TOGS-regeling?
Bedrijven die onder de in de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) genoemde SBI-codes ingeschreven staan in het handelsregister kunnen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro ontvangen. Welke SBI-codes zijn dat? Lees het hier.
Lees verder »
Corona | Ondernemers passen SBI-codes aan voor noodsteun, KvK waarschuwt: heeft geen zin
Om in aanmerking te komen voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) proberen ondernemers de SBI-code van hun inschrijving bij de Kamer van Koophandel te wijzigen. De KvK waarschuwt echter dat wijzigen van die codes geen zin heeft en wijst op het maatwerk dat mogelijk is via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Big data: de belangrijkste troef in de 21ste eeuw

“In de oudheid was land het belangrijkste wat men kon bezitten. In de moderne tijd werden machines en fabrieken belangrijker dan land. In de 21ste eeuw zullen echter zowel land als machines compleet overschaduwd worden en zullen gegevens de belangrijkste troef worden.” Dit is een stuk tekst uit een boek van de historicus Yuval Noah Harari, […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klanten op hoger niveau brengen of meer rendement; wat kies jij?

Als ik accountants- en administratiekantoren vraag naar hun bedrijfsmodel, dan hoor ik wisselende geluiden. Nog veel kantoren houden vast aan het traditionele uren maal tarief. Maar er zijn er ook die denken over een abonnementsmodel en vragen me of hun automatisering hierop is voorbereid. Wat is de ideale automatisering voor welk bedrijfsmodel?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Lager gebruikelijk loon vanwege coronacrisis mag
Corona | NOW – berekening tegemoetkoming loonkosten
Corona | NOW – misbruik en oneigenlijk gebruik voorkomen
Corona | NOW-regeling – twee voorwaarden voor deelname
OPLEIDINGEN
Soft controls, de basis; Basisbeginselen voor impactvolle aanpak
NBA Opleidingen
12 mei 2020
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
21 april 2020
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
30 april 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN