Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RvC Flynth wilde mogelijk bestuursvoorzitter Hidding ontslaan, Flynth ontkent
De statutenwijziging waarover bij accountantskantoor Flynth een uit de hand gelopen conflict tussen de Raad van Commisarissen (RvC) en de aandeelhouder is ontstaan zou zijn ingegeven door het voornemen van de commissarissen om de huidige bestuursvoorzitter Bas Hidding te ontslaan. Dat melden verschillende anonieme bronnen met kennis van de situatie aan het FD. Ook Accountancy […]
Lees verder »
Beste Jos, beste Herman, waarom moest Flynth zonodig zijn governance verzwakken?
Terwijl de Commissie Toekomst Accountancy pleit voor kritische, krachtige en onafhankelijke raden van commissarissen, wordt bij Flynth de governance juist drastisch ingeperkt. Hoog tijd voor de huidige commissarissen, en governance-kenners Jos Nijhuis en Herman Hazewinkel om zich uit te spreken over hun visie op governance bij het kantoor.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar: communicatie, sleutel tot een professioneel kantoor

Wilbert Geijtenbeek, de hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen in gesprek met Roos Timmerman, strategisch adviseur van Accountancy Gemak. Wat is effectief communiceren met je klant? Een verkenning van de trends aangevuld met praktische tips en trucs.
Datum: 6 juli | Tijd: 12.00 – 13.00 uur | Online | NBA 1 bestedingsuur, NOAB en RB op aanvraag
Beperkt aantal plaatsen.

Schrijf je nu in »
Fusies en overnames in de accountancy: de complete lijst van 2020 en 2021
De coronalockdown heeft maar zeer beperkt invloed gehad op de fusie- en overnamemarkt, meldde Accountancy Vanmorgen gisteren. Het aantal accountantskantoren dat van eigenaar wisselde bleef op niveau. Bekijk hier de complete lijst van fusies en overnames in de accountancy tussen januari 2020 en juni 2021:
Lees verder »
De belastingmaatregelen vanwege corona vanaf 1 juli, een update
Veel van de fiscale maatrelen die het kabinet sinds de uitbraak van het coronavirus heeft ingevoerd worden verlengd tot en met 30 september 2021. De Belastingdienst heeft op een rij gezet welke maatregelen de komende maanden wel en niet gelden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
Fors minder kilometers afgelegd in 2020
Nederlanders legden vorig jaar in eigen land 147 miljard kilometer af te voet, met fiets, auto, trein of een ander vervoermiddel. Dat is bijna een derde minder dan de 211 miljard kilometer een jaar eerder.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
‘Kwaliteit borgen kan alleen als je altijd actueel bent’

Met de RB Academy biedt het Register Belastingadviseurs (RB) zijn kennistrajecten ook modulair aan. Dat is interessant voor belastingadviseurs én accountants, stelt algemeen directeur Therèse van ’t Westende. ‘Binnen ons vakgebied verandert er bijna wekelijks wel iets. Je kunt het echt niet meer af met één update per jaar.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het succes van een onderneming is een reflectie van de bedrijfscultuur

Toekomstgericht ondernemen binnen accountancy draait niet perse om digitalisering. Dat staat ons allemaal te wachten. Wel draait het om hoe je technologie op een goede manier integreert in je organisatie. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Let op: wijzigingen voor stichting door WBTR

Vanaf 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Maar betekent dit dat stichtingen (en verenigingen) snel allerlei dingen moeten veranderen? Lees mijn artikel hieronder over de WBTR en de actiepunten die hier (niet) uit voortvloeien voor stichtingen.

Lees verder »
Kabinet stopt steunpakket na september, versobering NOW derde kwartaal
Gezien het positieve epidemiologische en economisch beeld wordt het steun- en herstelpakket na het derde kwartaal van dit jaar vooralsnog niet verlengd, kondigt het kabinet dinsdagmiddag aan. Vanwege de herstellende economie ziet het kabinet aanleiding om het vier weken geleden aangekondigde steunpakket te wijzigen.
Lees verder »
“Niet alleen naar de regels kijken, maar ook naar wat het maatschappelijk verkeer verlangt”
De leden van SRA stemden dinsdagochtend in met de benoeming van Diana Clement tot voorzitter, als opvolger van de in februari overleden Jan Zweekhorst. Clement was sindsdien al waarnemend voorzitter. Accountancy Vanmorgen sprak met het nieuwe boegbeeld van SRA over haarzelf, de accountancy en SRA.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hoge Raad: detailgegevens over bestellingen en afrekeningen vallen onder bewaarplicht
Overzicht fiscale maatregelen Belastingplan 2022
Wat te doen met het concurrentiebeding?
‘Mestfraude wordt nauwelijks opgespoord’
OPLEIDINGEN
AV-dag 2021: Waarom de accountant van nu van alle markten thuis is
Accountancy Vanmorgen
21 september 2021
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 november 2021
Inkomstenbelasting winst
Register Belastingadviseurs
9 september 2021
VACATURES
Accountant AA (24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Gouda)
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Gouda
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Controleleider Middelgroot Accountantskantoor
Rousch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN