Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 25 februari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Stel nieuw overheidsorgaan voor belangrijkste accountantscontroles in’
Een nieuw op te richten overheidsorgaan zou voortaan de belangrijkste accountantscontroles moeten gaan uitvoeren. Accountants binnen zo’n zogeheten Audit Board kunnen dan hun werk volledig in het publieke belang doen, zonder commerciële druk.
Lees verder »
ABN AMRO: Donkere wolken boven uitwerking pensioenakkoord
De dekkingsgraden van pensioenfondsen kelderen verder, maar uitwerking van het pensioenakkoord laat waarschijnlijk nog langer op zich wachten. Dat stelt ABN AMRO in haar nieuwste pensioenmonitor.
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&K: Accountant, durf jij het aan?

Durf jij kennis te delen, ambitie te tonen en te veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoorcongres op 12 mei in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik |12 mei 2020
Meld je aan =>

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking
Binnenkort valt de WOZ-beschikking weer op de (digitale) deurmat van jouw cliënten. Deze WOZ-beschikking betreft de waarde van de woning of het gebouw per 1…
Lees verder »
Explosieve stijging aantal witwaszaken
Het aantal witwaszaken dat voor de rechter wordt gebracht stijgt explosief. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij de Raad voor de Rechtspraak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2020

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil; sparen is straks grotendeels vrijgesteld, beleggen wordt zwaarder belast en leningen zijn niet meer volledig aftrekbaar vanaf 2022. In welke box houdt uw cliënt zijn vermogen aan? Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en Vpb tarieven dalen. Jeroen Knol bespreekt op 17 maart de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Hoge Raad: gedeeltelijk einde arbeidsovereenkomst mag
Mag een arbeidsovereenkomst gedeeltelijk worden ontbonden of op een andere manier beëindigd? De Hoge Raad zet de deur open voor deeltijdontslag.
Lees verder »
AP onderzoekt aanbieders van nieuwe online rekeningdiensten
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start een onderzoek naar Nederlandse bedrijven met een PSD2-vergunning die betaalrekeninginformatie verwerken.
Lees verder »
Ingrid Thijssen wordt nieuwe voorzitter VNO-NCW
Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Dat heeft de werknemersorganisatie bevestigd na verschillende berichten over haar aanstelling.
Lees verder »
Accountantskamer: RA’s mogen niet vragen om vrijwaring van kosten tuchtprocedure
De Accountantskamer heeft twee RA’s een waarschuwing gegeven omdat zij aan een opdracht de voorwaarde hadden verbonden dat zij zouden worden gevrijwaard voor alle kosten van een tuchtrechtelijke procedure.
Lees verder »
Rechter matigt AFM-boete Baker Tilly met 5%
Baker Tilly heeft nauwelijks succes geboekt met het beroep tegen de boete van € 900.000 die het in 2018 kreeg van de AFM wegens niet-integere bedrijfsvoering. De rechtbank Rotterdam laat de boete in stand, maar matigt het bedrag met 5% omdat de AFM het besluit eerder had moeten nemen.
Lees verder »
AFM: ‘duidelijkheid over beheerste en integere bedrijfsvoering’
Toezichthouder AFM is in zijn nopjes met de uitspraak die de rechter heeft gedaan over de boete die aan Baker Tilly is opgelegd voor het niet waarborgen van een beheerste en integere uitoefening van het accountantsbedrijf. ‘Het is voor de eerste keer dat de rechtbank zich heeft uitgesproken over deze open norm uit de WTA.’
Lees verder »
OPLEIDINGEN
MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) Fit for Future Plus
Markus Verbeek Praehep
29 februari 2020
Gratis naar de PinkWeb Sessions – 10 maart
Pinkweb
10 maart 2020
Op stap met de Wab: De juridische én fiscale impact
NBA Opleidingen
10 maart 2020
VACATURES
Fiscalist / Product Manager
Exact
Delft
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN