Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | ‘Stel strengere voorwaarden bij nieuw steunpakket’
Er gaan steeds meer stemmen op om extra voorwaarden te stellen aan nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers. GroenLinks en PvdA willen bedrijven die in belastingparadijzen zijn gevestigd bijvoorbeeld uitsluiten, naar Deens voorbeeld. D66-fractievoorzitter Rob Jetten zei afgelopen weekend al dat ook hij verdere voorwaarden wil stellen aan steun.
Lees verder »
Corona | Compensatie eigen bijdrage kinderopvang: hoe werkt het?
Ouders die de eigen bijdrage voor de kinderopvang hebben doorbetaald krijgen die in juni (uiterlijk juli) vergoed via de Sociale Verzekeringsbank. De eigen bijdrage wordt vergoed op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst op 6 april.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Voeding voor je veerkracht

Corona stelt onze samenleving en economie flink op de proef. De situatie kan per dag flink veranderen. Exact wil jou helpen deze test te doorstaan en veerkracht te tonen. We hebben actuele informatie gebundeld en onze experts delen tips en praktische handvaten via webinars, artikelen of met behulp van de online Corona Assistent.

Bekijk onze tips >>

Lees verder »
Corona | Samenloop WTV en NOW: hoe zit het?
De regeling werktijdverkorting (WTV) is gestopt en vervangen door de NOW-regeling. Wat als de werkgever al een WTV-vergunning heeft aangevraagd?
Lees verder »
Dekkingsgraden grote pensioenfondsen fors omlaag
De lage rente en de ontwikkelingen op de financiële markten als gevolg van de coronacrisis hebben een sterk drukkend effect gehad op de dekkingsgraden van pensioenfondsen in het eerste kwartaal van 2020. Dat laten de kwartaalcijfers zien die grote bedrijfstakpensioenfondsen vandaag publiceren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

21, 22, 23 en 24 april | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,-.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Check of je toch van de TOGS gebruik kunt maken
De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS, of kortweg: het Noodloket) staat open voor ondernemers in de sectoren die getroffen zijn door de beperkende coronamaatregelen.…
Lees verder »
8 aandachtspunten bij het regelen van coronafinanciering
Veel ondernemers kloppen bij hun accountant aan met de vraag of de accountant de ondernemer kan ondersteunen bij het krijgen van coronafinanciering. Doel is ervoor te zorgen dat ondernemers in deze crisis over voldoende liquiditeiten kunnen beschikken. Dat vraagt wel om een kritische blik. Waar moet je dan als accountant op letten?
Lees verder »
Corona │Videocollege: Toekomst accountantsberoep; Veerkracht, samenwerken, data en technologie
Op enig moment worden de rapporten van CTA en MCA en kabinetsreactie op de rapporten  weer van de plank gehaald en wordt er weer een serieuze maatschappelijke en politiek discussie gevoerd over het accountantsberoep. In bijgaande videocollege presenteert Eric Mantelaers zijn persoonlijke scenario-analyse voor de accountant van de toekomst.
Lees verder »
Corona | Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV nu tijdelijk 6 maanden
Als gevolg van de coronacrisis is de aanvraagtermijn voor een doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV) tijdelijk met 3 maanden verlengd.
Lees verder »
Corona | Impact op liquiditeit en continuïteit ondernemingen: accountant moet gesprek aandurven
De coronacrisis kan – en zal – een flink aantal ondernemingen in stevige financiële problemen brengen. Het matchen van de financiële positie van een onderneming voor en na de coronacrisis is dan van groot belang om de ondernemer te kunnen ondersteunen bij het zoeken van de juiste financiering. Daarbij kijken financiers ook naar wat de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
6 redenen waarom overstappen van offline naar online boekhouden juist nu een goed idee is

We leven in een gekke tijd. Vrijwel iedereen werkt vanuit huis en heeft zijn werkwijze moeten aanpassen. Een groot onderdeel hiervan is het online werken.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Factuurfinancieringsplatform Finturi beschikbaar in Nederland

Factuurfinancieringsplatform Finturi heeft toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gekregen om haar activiteiten in Nederland aan te bieden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
GO-regeling verlengd tot april volgend jaar
KHN hekelt handophouder Booking.com
Vier aanhoudingen rond Brabantse miljoenenfraude
BDO: meer dan 200 gemeenten in het rood
OPLEIDINGEN
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
21 april 2020
De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit
Accountancy Vanmorgen
22 april 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
30 april 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN