Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 13 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Marc Hogeboom (KPMG): ‘Stem commissaris in accountancydebat niet gehoord’
Marc Hogeboom, bestuurslid van KPMG, vindt dat de stem van commissarissen te weinig gehoord wordt in het debat over kwaliteit.  ‘Ik weet dat veel commissarissen heel tevreden zijn over de accountantscontrole. Daar zouden we als branche best meer aandacht aan mogen geven.’
Lees verder »
‘Accountant wordt warme bakker of verpleger’
In een lang interview met Martin Sommer van de Volkskrant deed journalist David Goodhart dit weekend een opvallende uitspraak. Hij denkt dat de vraag naar accountants dusdanig zal dalen, dat het gros zich moet laten omscholen. Niet met je hoofd maar met je handen werken wordt de toekomst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Dit jaar is helaas niet geschikt voor een (kennis)festival, maar wel voor een gezond alternatief: een online kennismarathon van 10 t/m 12 november. En dan denk jij misschien: Na zo’n vermoeiend jaar nog een marathon? Jazeker, want deze levert je juist energie én kennis op! Je stelt jouw eigen programma samen uit het uitgebreide cursusaanbod. Je update ontspannen je kennis en bereikt fluitend je PE-doelen. Loop jij een kennisrondje mee?

Lees verder »
Horeca vreest ‘doodsteek’ van Rutte
Om 19 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over nieuwe coronamaatregelen. Volgens ingewijden zullen zij aankondigen dat de horeca twee weken dicht moet. Ook komt er waarschijnlijk een verbod op de verkoop van alcohol na acht uur ’s avonds.
Lees verder »
Telefoon niet op tafel bij bestuursvergadering
Generaal-majoor Jan Swillens van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) waarschuwt grote bedrijven om telefoons weg te stoppen als er bedrijfsgeheimen worden besproken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Firm24 introduceert online tool ondersteuning accountants in notarieel- en ondernemingsrecht

Firm24 Premium is HET platform voor adviseurs die een BV willen oprichten voor ondernemers. Of het nu gaat om een simpele BV oprichting, complexe structuur of opheffing. Met een Premium account heb je altijd een vast aanspreekpunt, rechtstreeks contact met de notaris en kun je leads ontvangen. Al meer dan 150 adviseurs maken gebruik van Firm24!

Lees verder »
GBNED publiceert Gids Salaris- en HRM-software 2020/2021
Onderzoeksbureau GBNED heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar het aanbod van salaris- en HRM-software in beeld gebracht.
Lees verder »
Burger mag meedenken over laadpaal-app
Vanaf 1 juli 2021 zijn laadexploitanten verplicht informatie over hun laadpalen te delen. Zij doen dat niet alleen via hun eigen site of app, maar moeten deze data ook beschikbaar stellen aan bijvoorbeeld appbouwers.
Lees verder »
NBA komt met zelfevaluatietool
De NBA heeft een zelfevaluatietool ontwikkeld voor financieel professionals. ‘Een handig hulpmiddel bij het opstellen van uw PE-plan’, aldus de beroepsvereniging.
Lees verder »
Terugblik 1: 15 jaar geleden toezicht op accountants in de kinderschoenen
De AFM moest het oppakken. De WTA – Wet Toezicht Accountantsorganisaties  – werd op 28 juni 2005 aangenomen. Maar ook toen kenden we – al werd het toen niet zo genoemd – het begrip kwartiermakers. 15 jaar geleden waren dat Steven Maijoor en Janine van Diggelen. In december 2004 interviewde ik ze voor toen AccountancyNieuws. […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Jij bent de zwakste schakel én de oplossing in cybersecurity

Mensen denken bij cyberveiligheid al snel aan technologie en het uitbuiten van kwetsbaarheden hierin. Het klinkt allemaal ook wel futuristisch: hackers, code, datalekken… Maar wist je dat de mens eigenlijk de zwakste schakel is in informatiebeveiliging? De meest voorkomende tactiek voor cyberaanvallen is het zogenaamde ‘social engineering’.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ook aandeelhouders Brits Unilever stemmen voor verhuizing
OESO schuift internationale digitaks voor techreuzen weer jaar op
‘Vertrouw op de moed van jonge accountants’
‘Reisaccountant’ ziet 50 tot 60% van reisorganisaties stoppen of failliet gaan
OPLEIDINGEN
Fiscale due diligence, do’s en don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
28 oktober 2020
Nieuwe regels btw bij e-commerce per 1 januari 2021
Fiscount
12 november 2020
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
3 december 2020
VACATURES
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
IT-auditor
CROP
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN